۷۱۵۴۶
۶ نظر
۵۰۱۰
۶ نظر
۵۰۱۰
پ

وقتتان را بیهوده صرف این رشته‌ها نکنید

رشته های رنگارنگی به دانشگاه ها اضافه شده است که واقعا و اصولا هیچ ارزش و اعتباری ندارد و دانشجو پس از چهارسال درس خواندن و پرداخت هزینه های بالای تحصیل، مدرکی بی اعتبار و بی ارزش می گیرد که هیچ بازار کاری برای آن نیست.

مجله اینترنتی برترین ها





برترین ها: دانشگاه در ایران یکی از معضلات جوانان است. آنها باید دست کم یک سال از زندگی خود را به درس خواندن سپری کنند تا بتوانند در یک دانشگاه دولتی و قابل قبول، در یک رشته خوب قبول شوند. البته چند سالی هست که این اجبار و تلاش ها از بین رفته اند و انواع دانشگاه های پیام نور، علمی کاربردی یا حتی دانشگاه آزاد، افرادی که علم و دانش ضعیفی دارند را ثبت نام می کنند. از آن بدتر اینکه رشته های رنگارنگی به دانشگاه های اضافه شده است که واقعا و اصولا هیچ ارزش و اعتباری ندارد و دانشجو پس از چهارسال درس خواندن و پرداخت هزینه های بالای تحصیل، مدرکی بی اعتبار و بی ارزش می گیرد که هیچ بازار کاری برای آن نیست.

در میان رشته های عجیب، برخی رشته ها نیز هستند که چندان بد نیستند اما بازار کار خوبی ندارند و پس از چهارسال باید در رشته یا شغلی دیگر مشغول به کار شوید. این مساله در باقی کشورها نیز مصداق دارد. در ادامه برخی از رشته های بین المللی را برایتان معرفی می کنیم که بهتر است از تحصیل در آنها پرهیز کنید.

1. مدیریت کسب‌وکار

مدرک تحصیلی BBA - کارشناسی مدیریت کسب‌وکار - همچون رشته MBA آینده شما را تضمین نمی کند. افرادی که چهار سال در این رشته تحصیل می کنند و می خواهند وارد بازار کار شوند در واقع نمی توانند کار مرتبطی که حقوق خوب دارد برای خود پیدا کنند و فقط می توانند در شرکت هایی کار کنند که صرفا مدرک لیسانس - هر چه که باشد - برایشان مهم است.



۲. داوری جنایی

در کشورهای آمریکایی افرادی که در رشته جنایی تحصیل می کنند نمی توانند در همان رشته کار مناسب با درآمد خوب داشته باشند. این افراد اصولا به عنوان افسر پلیس، دستار وکیل دادگستری یا حتی گارد امنیتی مشغول به کار می شوند.

۳. هنر تئاتر و نمایشنامه نویسی

هنرهای نمایشی و تئاتر در همه جای دنیا درآمد خوبی ندارد و بیشتر افرادی که وارد این رشته می شوند فقط برای علاقه و عشق خود چهار سال درس این رشته را می خوانند و مسلما خودشان هم می دانند هیچ آینده ای برای آنها (از نظر مالی) وجود ندارد. اگر فشار مالی به این افراد فشار بیاورد احتمالا سراغ مشاغلی همچون خدمات مشتری، دستیار اجرایی یا دستیار اداری می روند. تمرین هایی که آنها در رشته خود انجام داده اند برای اینگونه مشاغل مناسب است.

۴. مردم شناسی

یک از رشته هایی که هیچ بازار کاری در هیچ کجای دنیا ندارد، مردم شناسی است. دانشجویان این رشته تصور می کنند باید مدام سفر کنند و فرهنگ ها و آداب و سنن مردم مختلف شهرها و کشورهای دیگر را بررسی کنند. اما پس از لیسانس این افراد به جای سفر به عنوان مسوول دفتر، مدیر داخلی، بخش اداری یا خدمات مشتری مشغول به کار می شوند.

۵. دروس‌ علوم‌ انسانى‌ (ادبيات‌ و فلسفه‌ و ...)

این رشته در دانشگاه های اروپا و آمریکا شامل هفت رشته انسانی است که دانشجویان در مورد موضوع های مختلف دانش متوسطی کسب می کنند. اما این افراد نیز عموما به عنوان دستار وکیل دادگستری، منشی، مسوول دفتر یا مدیر داخلی مشغول به کار می شوند.

۶. تاریخ

افرادی که در رشته تاریخ وارد دانشگاه می شوند واقعا برای این کار خود چه ضرورتی احساس می کنند؟ آگاهی از تاریخ به چهار سال درس خواندن در دانشگاه و صرف هزینه نیاز ندارد. با تحقیق و مطالعه نیز می توان کارشناس تاریخ شد.

۷. روانشناسی

رشته های روانشناسی عموما به مشاغل منابع انسانی، تدریس یا حتی کار در خانه ختم می شوند. کارشناس روانشناسی با مدرک خود هیچ کاری نمی تواند انجام دهد. یا باید ادامه تحصیل بدهد تا به عنوان مشاور مطب بزند. یا برای کسب درآمد باید شغل نامرتبط با رشته خود انتخاب کند.

در انتها باید تاکید کنیم فقط دانشگاه رفتن و مدرک گرفتن مهم نیست. باید هنگام انتخاب رشته مطالعه و تحقیق کاملی در مورد آن رشته داشته باشید تا بدانید بازار کار آن و حتی میانگین حقوق آن چقدر است. کنکوری های ما که فقط با هدف قبول شدن - حالا در هر رشته ای که شده - در دانشگاه ثبت نام می کنند از این نکته غافل هستند که شاید چهارسال از زندگی خود را هدر داده می دهند و در آخر هیچ مدرک کاربردی دریافت نمی کنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • آي كيو

    رشته ادبيات عرب ، جامعه شناسي و ...

  • ناشناس

    خیلی بیخود بود

  • تن تن

    روانشناسی موقعیتش تو ایران فرق میکنه

  • بدون نام

    شاید در خصوص پذیرش بدون کنکور حق داشته باشید ولی باید گفت که دانشگاه پیام نور بدلیل اینکه کتابها را باید کامل خواند و امتحان آن سراسری می باشد ارزش سواد دانشجویان آن از دانشگاه آزاد و حتی بعضی از دانشگاههای سراسری روزانه بیشتر باشد باور نمی کنید می توانید تست کنید

  • مهناز

    به اين ليست رشته زيست شناسي رو هم اضافه كنيد من 15 سال پيش مدرك ليسانس زيست شناسي جانوري از يكي از دانشگاه هاي دولتي روزانه گرفتم ولي هيچوقت نتونستم با مدركش كار پيدا كنم.كلا رشته كاربردي تو ايران نيست.الانم دارم با مدرك ديپلمم كار ميكنم

  • سحر

    رشته روان شناسي توي ايران بازار كار خيلي خوبي داره اين همه مشكلات رواني كه مردم دچارش شدند رو كي بايد حل كنه؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج