«سلام» چادر ایرانی به ژاپن
«سلام » نام برندی ژاپنی است که به تولید کیمونو می پردازد. Fujii Katsuhiko صاحب این برند به دلیل علاقه ای که به ایران و فرهنگ آن پیدا کرده نام سلام را برای محصولات خود برگزیده است.
او می گوید: «وقتی به ایران آمدم،جذب رنگ های متنوع صنایع دستی آن شدم و دیدن رنگ های شاد و جذاب مساجد من را به وجد آورد.اما برایم عجیب بود که چرا بسیاری از خانم ها لباس سر تا پا مشکی به سر می کنند.به همین دلیل بود که دلم خواست همان پوشش بانوان ایرانی را با رنگ های متنوع و پارچه های سنتی ژاپن ایجاد کنم.»
به دلیل بالا بودن قیمت و کیفیت خوب، کیمونو ها از مادر به دختر و در خانوادههای ژاپنی از نسلی به نسل دیگر به ارث میرسد.
قیمت کیمونو بالاست.از یک تا صد میلیون تومان.تفاوت در نخ، بافت پارچه و طرح و نقش ایجاد شده روی آن قیمت را تعیین می کند.برای طراحی روی هر کیمونو زمان زیادی صرف می شود و از هر طرح تنها یک عدد تولید می شود.
SALAMU در اصل همان سلام است.فقط چون هر حرف ژاپنی برابر با دو حرف انگلیسی است U آخر به آن اضافه شده است.
جالب است ژاپنیهایی که حتی حاضر نیستند از نخ غیر ژاپنی برای تولیدات خود استفاده کنند نام سلام را برای محصولات خود انتخاب کردند.
ایران و به خصوص شهرهای اصفهان و شیراز منبع الهام زیادی برای آقای فوجی بوده است.کتیبههای تخت جمشید،سقف مساجد،خاتم کاری،ظروف قلم زنی و حتی دستبندهای چشم نظر چیزهایی هستند که به آن ها علاقه پیدا کرده و از آن ها در تولیدات خود استفاده کرده است.گروه سلام ۴ سال پیش شوی خصوصی در تهران برگزار کردند. بعد از آن تلاش زیادی برای برپایی شو داشتند که هنوز موفق نشدهاند،با این وجود هنوز علاقه مند و امیدوار هستند.
کیمونو سایز و قد ندارد.به همین دلیل برای افراد مختلف قابل استفاده است.روش پوشیدن آن در حدی سخت است که افرادی با عنوان «کیمونو پوش» مشغول به کار هستند.این لباس از اجزای مختلفی چون زیر پوش سفید،روپوش و کیمونو و شال کمر تشکیل شده است.قد کیمونو بلند است و در موقع پوشیدن چیزی در حدود ۴۰ تا ۵۰ سانتی متر از طول آن به زیر شال کمر به اسم «اوبی» میرود.به همین دلیل با بلند و کوتاه شدن قد مصرفکننده میتوان میزان پارچهای که زیر اوبی میرود را تغییر داد.
کیمونو از پارچه ای به عرض ۳۷ سانتی متر با طول ۱۳ تا ۱۵ متر درست میشود.جالب است بدانید که برای درست کردن آن،پارچه را خرد نمیکنند. تنها با کنار هم گذاشتن تکه های پارچه،کیمونو درست می شود و بعد از دوخته شدن آن هیچ خرده پارچهای به جا نمی ماند.
نظر کاربران
haminemoon monde bood japan vasamon chador dorost kone.
baed begim eyval esmesh salam hast
حالا باز جاي شكر داره كه ژابن درست كرده بايد بريم نماز شكر بخونيم كه چين دست بكار نشده البته اگه چين ميساخت1امتيازي داشتا اونم اينكه خانومي كه چادر سرش ميكنه سر 4راه نرسيده چادرش باره ميشد كلا ديگه كسي سمت چادر نميرفت