پوستتان را خطخطي نكنيد!
موقع تاتو يادتان باشد...
هيچ ميدانيد با تاتو كردن نهتنها پوست، بلكه اندامهاي داخلي بدنتان را هم در معرض خطر قرار ميدهيد؟
مجله زندگی ایده آل : تاتو كردن چند سالي است كه رایج شده و فقط آقایان طرفدارش نيستند؛ امروزه افراد زيادي را ميبينيم كه بدون توجه به عوارض آن با نقش و نگارهاي مختلف پوستشان را نقاشي كردهاند.
آگاه باشيد
شايد در گذشته خالكوبي مخصوص آقايان بوده اما امروزه در كل دنيا، تعداد دختران جواني كه تاتو ميكنند، از تعداد پسران بيشتر است و فقط در كانادا بيش از ۶۵ درصد كساني كه زير سوزن خالكوبي ميروند، خانم هستند!
دليلش مهم نيست اما اگر قصد داريد تاتو كنيد، حتما قبل از اقدام، اطلاعاتتان را در مورد روش كار، خطرات و عوارض آن كامل كنيد و حتي در مورد نحوه پاك كردن تاتو هم مطالعه كنيد تا ببينيد راه بازگشت داريد يا نه!
حداقل آماتورياش را بيخيال شويد!
كساني كه تاتو را روي پوست شما پياده ميكنند، از دو حال خارج نيستند؛ يا براي اين كار تعليم ديدهاند يا به صورت آماتوري آن را انجام ميدهند؛ يعني فردي كه هيچ تخصص و مدرك پزشكي ندارد و با جوهر، شاركول يا حتي خاكستر و با استفاده از سوزن يا يك تيغ نوك تيز زير پوست شما خط و خال ميكوبد! اين تاتوها در شرايط غيربهداشتي و با مواد نامناسب انجام ميگيرند و احتمال بروز يا انتقال عفونتشان بسيار بالاست.
تاتوي استريل لطفا!
تاتو كردن از لحاظ پزشكي يك عمل تهاجمي محسوب ميشود كه در آن پوست- كه سد دفاعي بدن است- سوراخ ميشود و مواد خارجي با خون و ساير ترشحات و اعضاي داخلي بدن در تماس قرار ميگيرد! پس رعايت بهداشت در محل انجام تاتو بسيار مهم است و خودتان هم بايد در شرايط كاملا استريل باشيد. در ضمن، محلي كه در آن تاتو انجام ميگيرد، حتما بايد پروانه معتبر بهداشتي و مدرك معتبر دانشگاهي داشته و مطمئن باشد. همچنین وسايلي كه براي شما به كار گرفته میشوند، باید كاملا استريل و حتيالامكان يك بار مصرف باشند.
موقع تاتو يادتان باشد. . .
۲۴ ساعت قبل از تاتو كردن آسپرين يا داروهاي ضد لخته شدن خون (مثل وارفاين) مصرف نكنيد. در ضمن اگر دچار بيماري عفوني، حتي سرماخوردگي و آنفلوآنزا هستيد، بهتر است چند روز تاتو كردن را به تعويق بيندازيد.
تاكيد ميكنيم كه حتما از استريل بودن وسايل تاتو، از شستوشوي كامل دستهاي فرد خالكوب گرفته تا استفاده او از دستكش ضدعفوني مطمئن شويد؛ چراكه امكان دارد بيماريهاي بسيار خطرناك از فردي كه تاتو را براي شما انجام ميدهد و مسائل بهداشتي لازم را رعايت نميكند، به شما منتقل شود.
غير از فرد تاتوكننده، موضع تاتو روي بدن شما هم حتما بايد تميز و ضدعفوني شده باشد. در نهايت بعد از اتمام خالكوبي هم اقدامات لازم از جمله مصرف آنتيبيوتيك به صورت موضعي يا خوراكي را حتما انجام دهيد تا خطر بروز عفونت و. . . را به حداقل برسانيد.
در شرايط ايدهآل هم خطرناك است
خالكوبي در هر مكان و شرايطي، حتي توسط ماهرترين افراد و در بيخطرترين نقاط بدن هم كه انجام شود، باز خطر عفونت وجود دارد و خطرناكترين بيماري عفوني كه ممكن است با تاتو منتقل شود، ايدز و هپاتيت C است. البته عفونتهاي ديگري مثل عفونت پوستي با ميكروب استافيلوكوك يا «MRSA» و حتي عفونت عمقي بدن هم ممكن است پس از تاتو كردن رخ بدهد.
منم كه حساس!
بعضيها به مواد و رنگهاي تاتو حساسيت دارند و واكنش آلرژيك خفيف يا شديد بعد از تاتو كردن در بدنشان بروز ميكند. سادهترين واكنشها، حساسيتهاي پوستي موضعي است كه معمولا خود به خود بعد از چند روز برطرف ميشوند اما مطالعات دانشمندان نشان داده موادي كه براي ايجاد رنگ قرمز در تاتو استفاده ميشود، بيش از ساير مواد حساسيتزا هستند. همچنين موارد شديدي از واكنشهاي آلرژيك در تاتوي لبها گزارش شده است. بعضيها حتي به فلز دستگاه تاتو هم حساسيت نشان ميدهند!
پاك هم ميشود؟!
تاتو، مخصوصا اگر فقط به رنگ مشكي باشد، قابل پاك شدن است اما گاهي بعد از پاك كردن تاتو، حالت پوست و شكل آن تغيير ميكند.
سه راه عمده براي پاك كردن تاتو وجود دارد:
بريدن پوست ناحيه تاتو، درم ابريژن (پاك كردن نقش و نگار با ابزار مخصوص) و پاك كردن با ليزر.
امروزه بيشتر متخصصان پوست از ليزر براي اين كار استفاده ميكنند چراكه روش درم ابريژن، معمولا به چند جلسه درمان نياز دارد و در نهايت جاي زخم روي پوست ميماند. فقط يادتان باشد با ليزر هم نميتوان تاتو را به صورت كامل پاك كرد!
باز هم حساسيت...
اگر دوست داريد بدانيد ليزر چطور تاتو را پاك ميكند، بايد بگوييم در روش استفاده از ليزر، نور ليزر دانههاي رنگي و پيگمانهاي رنگي را ميشكند و به ذرات كوچكتر تبديل ميكند تا به مرور زمان از بدن دفع شوند. پوست ناحيه تاتو شده پس از ليزر ممكن است كاملا سفيد شود اما با گذشت چند روز، رنگ پوست به حالت طبيعي بازمیگردد. با اين حال، استفاده از ليزر هميشه هم بيخطر نيست و در عين حال احتمال بروز واكنشهاي آلرژيك را بيشتر ميكند. در برخي موارد ديده شده كه پس از ليزر كردن، در محل تاتو جوشهاي آلرژيك و حتي كهيرهاي بزرگ بروز كرده كه البته با انجام مراقبتهاي لازم از پوست، اين حالتها برطرف ميشود.
موقتش هم خطرناك است
خيليها وقتي در مورد عوارض خطرناك تاتو و خالكوبي ميشنوند، از خير اين كار ميگذرند اما بعضيهاي ديگر كه اصرار به انجام اين كار دارند، ممكن است به دنبال راهحلي جايگزين، به روش«تاتوي موقتي» روي بياورند. كساني كه در حوزه تاتو و خالكوبي فعاليت ميكنند، ادعا ميكنند تاتوهاي موقتي هيچ خطري ندارند اما تاكنون موارد زيادي از بروز واكنشهاي آلرژيك و حتي بروز عفونت در تاتوهاي موقت گزارش شده است.
يك نكته بسيار مهم ديگر هم وجود دارد كه اگر طالب تاتو هستيد، هرگز فراموشش نكنيد؛ هيچ وقت از رنگهاي موسوم به «حناي سياه» و «حناي آبي» استفاده نكنيد؛ حتي براي تاتوهاي موقت! به گزارش سازمان«FDA» ، حنا به عنوان رنگدهنده موي سر بيضرر است اما براي استفاده به عنوان رنگ در تاتو كردن خطرناك ارزيابي شده چراكه احتمال واكنشهاي حساسيتي خيلي شديد به اين ماده وجود دارد.
همه عوارض تاتو
پيش از آنكه از عوارض تاتو بگوييم از پشيمانيهايي بايد صحبت كنيم كه بعد از تاتو سراغ افراد ميآيد. بسياري از افرادي كه تاتو را تجربه ميكنند، چه آنها كه به خاطر ريزش ابرو سراغ اين كار ميروند و چه آنها كه تاتو را صرفا براي زيبايي تجربه ميكنند، بعد از مدتي از آن خسته ميشوند و به دنبال راهكاري براي پاك كردن و محو كردن آن ميگردند. راهكارهايي كه علاوه بر هزينه هر كدام دردسرهاي خاص خودش را دارد. از اينكه بگذريم آلرژي، ابتلا به عفونتها و تحريكات پوستي نيز از جمله مواردي است كه ممكن است افراد بعد از تاتو تجربه كنند.
اين آلرژيها گاهي با خارش و علائم قرمزي پوست همراه است و با التهاب در ناحيه تاتو آغاز ميشود كه به دليل ورود ماده خارجي به بدن است. گاهي بدن در برابر جسم خارجي كه مواد رنگي تاتو است، از خود واكنش نشان ميدهد. در اين شرايط سيستم ايمني بدن براي مبارزه با جسم خارجي آماده فعاليت ميشود. علاوه بر اين سوزنهايي كه براي تاتو استفاده ميشود، در صورتي كه استريل نباشند يا بهداشت حين اجراي كار رعايت نشود، احتمال ابتلا به بيماريهايي نظير هپاتيت و ايدز فراهم ميشود كه ميتواند براي هميشه فرد را دچار بحران كند.
ارسال نظر