سامانه پدافندی «پانتسیر»؛ کابوسی برای جنگندههای دشمن
با برخورداری از ۱۲ موشک و ۲ توپ ضدهوایی، سامانه پانتسیر یکی از قدرتمندترین سامانههای پدافندی کوتاه برد ساخت روسیه است که از قدرت آتش مرگباری برخوردار است.
با برخورداری از ۱۲ موشک و ۲ توپ ضدهوایی، سامانه پانتسیر یکی از قدرتمندترین سامانههای پدافندی کوتاه برد ساخت روسیه است که از قدرت آتش مرگباری برخوردار است. در این جا قصد معرفی مختصر این سامانه را داریم. در حالی که ایالات متحده آمریکا از زمان پایان جنگ سرد از تعداد سامانههای دفاعی کوتاه برد خود کاسته، روسها در این زمینه بسیار فعال بودهاند. البته این مسئله به رویکرد نظامی متفاوت این دو کشور بازمیگردد. جنگندهها و نیروی هوایی در عملیاتهای نظامی آمریکا نقش بسیار پررنگی دارند. روسیه از طرف دیگر برای مقابله با برتری تکنولوژیکی و عددی جنگندههای آمریکایی، به سامانههای دفاع هوایی پیشرفته در ترکیب با جنگندههای خود روی آورده است.
در جنگهایی مثل عراق، لیبی و یوگوسلاوی، آمریکا به طور کامل کنترل آسمان را در اختیار داشت و سامانههای دفاعی این کشورها که اکثرا ساخت روسیه بودند چندان اثربخش نبودند. این مسئله باعث نگرانی کشورهای دیگری شد که سامانههای روسی را خریداری کرده بودند و یا تحت لیسانس تولید میکردند. بنابراین روسها به دنبال تولید سامانههای اثربخشتر، خصوصا سامانههای کوتاهبرد که وظیفه حفاظت از نیروهای زمینی مستقر در میدان نبرد را بر عهده دارند، رفتند.
سامانه پانتسیر جزو جدیدترین سامانههای کوتاهبردی است که توسط روسیه تولید شد. پانتسیر یک سامانه پیشرفته خودکششی و ترکیبی از موشک و توپ ضدهوایی است که بر روی یک شاسی ۸*۸ قرار دارد. بر روی این شاسی ۱۲ موشک ضدهوایی SA-۱۲ Greyhound و دو توپ ۳۰ میلیمتری نصب شده است. وظیفه پانتسیر دفاع از نقاط حساس نظامی و غیر نظامی و همچنین فراهم کردن پوشش پدافندی برای نیروهای مکانیزه و سامانههای پدافندی بلند برد مانند s-۳۰۰ و s-۴۰۰ است.
نسبت به سامانه مشابه اما قدیمیتر تونگوسکا با ۸ موشک SA-۱۹ Grison و دو توپ ۳۰ میلیمتری، سامانه پانتسیر تسلیحات بیشتری حمل میکند. میتوان گفت موشکهای این سامانه برای شکار کردن یک اسکادران کامل از جنگندههای F/A-۱۸ Hornet نیروی دریایی و یا تفنگداران دریایی آمریکا کافی است.
بر اساس وبسایت گلوبال سکیوریتی، حداکثر برد موشک SA-۱۲ Greyhound بیش از ۱۸ کیلومتر است، اما به گفته وبسایت دیگل، نوع پیشرفته این موشک بردی در حدود ۴۰ کیلومتر دارد که بیش از برد اکثر مهمات هدایت دقیق آمریکایی است.
نکته ترسناکتر برای آمریکا صادرات این سامانه به چندین کشور شامل امارات، عراق و سوریه است. جنگندههای آمریکایی ممکن است پس از مدتها با سامانه پدافندی مواجه شوند که توانایی هدف قراردادن آنها را خواهد داشت.
نظر کاربران
ب هیچ وجه برای آمریکا تهدید نیست، هیچ سامانه ای شانس زدن اف 22 و اف 35 رو نداره تقریبا شانس زدن صفره
پاسخ ها
خیر عزیز جان اینجوری هم که شما فکر میکنید نیست 1-هواپیما های رادار گریز قابیت شناسایی با استفاده از رادار های موج کوتاه رو دارند، اگر این نوع رادار ها به یک آرایه فازی الکترونیکی مجهز بشوند میتوان از آنها به عنوان رادار کنترل آتش مخصوص برای هدایت آتش به سمت هواپیما های رادار گریز بهره برد. 2- هواپیما های رادار گریز و تمامی هواپیما های جهان نصبت به رادار های پسیو آسیب پذیر هستند. 3-هواپیما های رادار گریز صرفا تا یک مصافت غیر قابل شناسایی هستند یا شناساییی آنها سخت است اما در فواصل کوتاه این نوع هواپیما ها کاملا قابل شناسایی هستند و به همین دلیل است که سامانه های ضد هوایی کوتاه بردی مثل پانتسیر از اهمیت ویژه ای برخودارند.
آمریکا توان مقابله با شوروی رو نداره