بایدها و نبایدهای سلفی گرفتن
عکاسی سلفی حرفه ای نیازمند رعایت چندین شرط است. در این مطلب روش سلفی گرفتن به بهترین وجه ممکن را آموزش میدهیم. این تکنیک های گرفتن سلفی همه جا کاربرد دارند.
عکاسی سلفی یکی از محبوبترین موضوعات در بین کاربران است که زمان آنچنان زیادی از روی بورس آمدن آن نمیگذرد؛ نه تنها افراد دیگر نیاز ندارند برای عکس گرفتن از خودشان به صورت تکی و یا به صورت دست جمعی مزاحم دیگران شوند، بلکه با گرفتن سلفی، عکسهایی به مراتب صمیمانهتر و طبیعیتر نسبت به قبل خواهند داشت.
داغ شدن این سبک از عکاسی و از طرفی محبوبیت باورنکردنی شبکههای اجتماعی و گره خوردن زندگی کاربران به آنها، حتی کار دست برخی افراد داده است! آنها برای ثبت بهترین سلفیها، از بلندترین ساختمانها بالا رفته و یا به خطرناکترین مکانها وارد شدهاند. همچنین برخی کاربران به خیال عکاسی سلفی حرفه ای به وحشیترین و سمیترین حیوانات حیات وحش نزدیک میشوند. متاسفانه مرگ نتیجه کار تعدادی از این افراد بوده است.
عکاسی سلفی حرفه ای
به احتمال بسیار زیاد، هدف از گرفتن سلفی، اشتراکگذاری نتیجه در یک شبکه اجتماعی و یا قرار دادن آن به عنوان تصویر پروفایل در یک پیامرسان موبایل است. پس بسیاری از افراد دور و نزدیک به شما آن را خواهند دید. عکاسی سلفی سبب شده کاربران بتوانند در مقایسه با قبل، خیلی سریعتر، راحتتر و بدون هیچ مقدمهای از خود عکس بگیرند، به همین دلیل بعید نیست به شرایط اطراف خود توجه نکنند.
در هر نوع عکاسی، باید به محیط توجهی ویژه کرد. عکس گرفتن در حمام و یا حتی دستشویی نمیتواند ایدهای جالب باشد، مگر اینکه در این مکانها عناصری متفاوت وجود داشته باشند، به حدی که تمرکز بیننده را به خود جلب کرده و توجه وی به مکان عکاسی را دور کنند.
حرکات صورت و بدن نامتعارف
سادگی بهترین اصل در هر کاری است. البته نباید با صورتی زمخت و بدون حس در مقابل دوربین ایستاد، اما از طرفی دیگر، نباید با دست علائمی نامتعارف نشان داد و یا اینکه ترکیب چهره خود را بیش از حد عوض کرد. کمتر کاربری از دیدن اینچنین عکسها لذت میبرد. داشتن یک لبخند ساده و یا تغییر حس صورت خود (مثلا هیجانزده) بسته به شرایط، خیلی بیشتر به عکاسی سلفی حرفه ای کمک میکند.
روش صحیح عکاسی سلفی حرفه ای
بهتر است در هر زمان و مکان، بعد از بیرون آوردن گوشی موبایلتان از جیب خیلی سریع اقدام به عکاسی نکنید. اگر وضعیت اضطراری نبوده و در صورت عجله نکردن، سوژه خاصی را از دست نمیدهید، بهتر است زمانی را به تفکر بگذرانید و بسته به شرایط، نحوه ثبت یک عکس خلاقانه در آن محیط را پیدا کنید.
به جای افزودن تعداد زیادی افکت نرم افزاری و غیر طبیعی جلوه دادن تصویر، افکتهای واقعی به آن بیفزایید. استفاده از نرم افزارهای ویرایش تصویر به منظور تنظیم نور و یا کنتراست، پیشنهاد خوبی است، اما برخی از این ابزارها به اندازهای عکس را تغییر میدهند که دیگر از حالت طبیعی خارج میشود. به عنوان نمونه در عکس زیر، به جای استفاده از فیس فیلترهای اینستاگرام، کاربر از سگ خود استفاده کرده و صورت خود را به شکلی بسیار جالب در آورده است.
همچنین تا جایی که میتوانید از نور طبیعی استفاده کنید تا کمتر به ویرایش و تنظیم میزان نور به صورت مصنوعی احتیاج پیدا کنید. با توجه به ضعیفتر بودن میزان جذب نور سنسور دوربینهای سلفی به خاطر گشودگی دریچه دیافراگم کمتر، اهمیت این کار بیشتر میشود.
تمرکز بر روی جزییات
با قرار دادن جزییات بیشتر در عکس خود، مطمئن شوید یک داستان پشت آن قرار دارد. بهتر است این داستان روایتکننده شخصیت شما باشد، چرا که به میزان فوقالعادهای جذابتر خواهد بود. به راستی چه چیزی شما را به ذوق میآورد؟
به عنوان نمونه اگر موزیک بخشی جدانشدنی از زندگی شماست، با گرفتن تصاویری خلاقانه از برگههای نتهای موسیقی خود، این صحنه را با دیگران به اشتراک بگذارید. البته مطمئن شوید قانون اول در بخش نبایدهای عکاسی سلفی حرفه ای یعنی حفظ حریم خصوصی را رعایت میکنید.
هشتگگذاری، یکی از بهترین قابلیتهایی است که در برخی از شبکههای اجتماعی و پیامرسانها در اختیار کاربران قرار داده میشود. با نوشتن هشتگهای مرتبط و محبوب در زیر پست خود، علاوه بر افزایش تعداد مخاطبها، حرفه ای بودن خود را نشان میدهید.
درباره این مورد نظرهای مختلفی وجود دارد، چرا که برخی معتقدند عکاسی سلفی حرفه ای به معنی عدم قرار دادن بیش از دو نفر در کادر تصویر است. به نظر ما، اگر بتوان بسته به شرایط، چینش و محل قرارگیری افراد را به روشی خلاقانه تنظیم کرد، میتوان حتی با وجود قرار دادن بیش از سه الی چهار نفر در کادر، عکسهای سلفی حرفه ای گرفت.
در کل صنعت عکاسی، کادربندی صحیح یکی از مهمترین اصول است و عدم رعایت آن، سایر تلاشها برای گرفتن یک عکس خوب را بینتیجه میکند. این قانون درباره هر نوع از عکاسی صدق میکند و سلفی نیز از آن مستثنی نیست. به عنوان نمونه برخی افراد، بخش زیادی از قاب تصویر را با آسمان یا زمین پر میکنند و سهم کمی به چهره و بدن خودشان میرسد.
عکاسی سلفی حرفه ای
البته یک استثنا در اینجا وجود دارد که حتی سبب زیباتر شدن عکس خواهد شد. بعد از کادربندی صحیح، با نمایش بخشی از صورت خود و مخفی کردن قسمتی از آن در پشت یک شی، میتوان افکتی جذاب و طبیعی به نتیجه نهایی افزود. توجه داشته باشید این حالت با زمان عدم قرار دادن بخشی از صورت در کادر تصویر کاملا متفاوت است.
قرار دادن سایه در قاب تصویر
این ترفند را در هر زمان و مکانی نمیتوان پیاده کرد، اما حین وجود شرایط آن، نباید به هیچ عنوان از خیرش گذشت! اگر در یک محیط باز قرار دارید، رو به آفتاب ایستاده و از خود سلفی بگیرید. باید با کادربندی صحیح، هم سایه و هم خودتان را در قاب عکس جای بدهید.
استفاده از ابزارهای مختلف
عکاسی سلفی حرفه ای همیشه راحت نیست. در دنیای عکاسی یکی از مهمترین فاکتورها نداشتن لرزش دست است، اتفاقی که متاسفانه حین نگه داشتن گوشی با یک دست به احتمالی بالا رخ میدهد.
این مورد، یکی دیگر از ترفندهای فوقالعاده جذاب عکاسی سلفی حرفه ای است که مطمئنا افراد دارای خلاقیت، حتی پیش از خواندن این مطلب نیز چندین مرتبه از آن استفاده کردهاند. گرفتن عکس سلفی درون آینه، یک راهکار حرفهای و جذاب است، اما حین برخورد با تعداد زیادی از سطوح صیقلی دیگر نیز میتوان این کار را انجام داد.
استفاده از عینک آفتابی و یا شیشه کلاه محافظ دیگران میتواند روشی مناسب برای این کار باشد. حتی میتوان از شیشه اتومبیل نیز برای گرفتن سلفی استفاده کرد.
دانستن بهتر از ندانستن است، پس حالا که حتی روز ملی سلفی نیز داریم، بهتر است همگی با روشهای عکاسی سلفی حرفه ای آشنا باشیم. توصیه ما این است که بیش از حد غرق در عکاسی نشده و از هر لحظه لذت ببرید. متاسفانه برخی افراد حین بیرون رفتن با دیگران و مخصوصا دوستان نزدیک خود، به جای لذت بردن از با هم بودن، همیشه گوشی به دست بوده و درگیر اشتراکگذاری لحظه لحظه خود با دوستان اغلب غیر واقعی مجازی هستند! این مشکل بعد از ارائه قابلیت استوری در چندین برنامه محبوب همچون اسنپ چت و اینستاگرام، حتی وضعیت وخیمتری در مقایسه با قبل پیدا کرده است.
نظر کاربران
جالب بود.
عالی بود،ممنون.