مخالفت زوکربرگ با دخالت دولت در اینترنت
چهره های سرشناس وب ضمن مخالفت با طرح رهبرانی چون نیکولاسارکوزی، رئیس جمهور فرانسه برای قانون گذاری و دخالت بیشتر دولت ها در کنترل اینترنت، می گویند، رونق و توسعه اینترنت تاکنون به خاطر عدم مداخله دولتها در آن بوده است.
رهبران هشت کشور بزرگ صنعتی جهان در اجلاس امسال خود که در دوویل فرانسه برگزار می شود، بر نقش اینترنت در رشد و توسعه اقتصادی و تأمین آزادی های فردی تأکید کردند، اما در عین حال در مورد از میان رفتن حریم خصوصی افراد و عدم رعایت قوانین مربوط به مالکیت معنوی و کپی رایت در محیط اینترنت ابراز نگرانی کردند. نیکلا سارکوزی، رئیس جمهور فرانسه امسال در آستانه اجلاس جی هشت با برگزاری نشست دو روزه ای با حضور مدیران شرکت های بزرگ اینترنتی و کارشناسان رسانه ای و دانشگاهی، تلاش کرد مدیران شرکت های بزرگی چون گوگل و فیس بوک را وادار به پذیرش نقش بیشتر دولتها در کنترل و قانون گذاری در فضای اینترنت کند.
سارکوزی خطاب به حاضران در این کنفرانس گفت: «ما باید با شما حرف برنیم و از مهارت ها و پیشرفت های شما باخبر شویم، شما هم باید محدودیتها و خط قرمزهای ما را بشناسید.» به اعتقاد کارشناسان، اینترنت با روند توسعه پرشتاب خود به سرعت به رقیبی برای دولت ها تبدیل شده و با ایجاد پدیده های فرهنگی و اجتماعی خاص خود، اثرگذاری انحصاری دولت ها در بسیاری از عرصه ها را از میان برده است. همین موضوع باعث شده، دولت ها در پوشش شعارهایی چون حفاظت از حقوق معنوی و حفظ حریم خصوصی به دنبال اثرگذاری بیشتر در فعل و انفعالات جهان مجازی باشند.
اریک اشمیت، مدیر گوگل در این مورد می گوید: «اینترنت یکی از بزرگترین نیروهای خیر و نیکی در دنیای امروز ماست و نباید با تصویب قوانین کوته بینانه راه پیشرفت و نوآوری را بست. برای بسیاری از این مشکلات که رهبرانی چون سارکوزی طرح می کنند، راه حل های فنی و عملی وجود دارد.» اشمیت با انتقاد از دولت هایی که برای ارایه پهنای باند حق اشتراک بالایی از شرکت های اینترنتی دریافت می کنند، گفت این هزینه درنهایت به مشتریان و کاربران اینترنت منتقل می شود و چنین کاری با کاهش توانایی و اشتیاق اقشار ضعیف جامعه برای بهره مندی از این تکنولوژی، روند رشد و توسعه اقتصادی را با مشکل مواجه می کند.
منبع: روزنامه هفت صبح
ارسال نظر