سوگلی دستگاههای دیجیتال
زمانی که اپل آیپد را معرفی کرد و جان تازهای به کالبد تبلتها دمید، کمتر کسی این محصولات را جدی گرفت. تصور عموم از آیپد یک آیفون بود که بدون کوچکترین خلاقیتی تنها کش آمده و بزرگتر شده بود.
زمانی که اپل آیپد را معرفی کرد و جان تازهای به کالبد تبلتها دمید، کمتر کسی این محصولات را جدی گرفت. تصور عموم از آیپد یک آیفون بود که بدون کوچکترین خلاقیتی تنها کش آمده و بزرگتر شده بود. بررسیهای تمسخرآمیز درباره دستگاهی که طمع اپل را نشان میداد پایان نداشت. اما گذر زمان همه چیز را تغییر داد و تبلتها تبدیل به طیف بزرگی از محصولات شدند که کاربردی کاملا متفاوت با تلفنهای هوشمند داشتند. شرکتهای گمنام زیادی به سوی تولید تبلت رفتند و شرکتهای بزرگ هم نمونههای متنوعی از این دست محصولات را تولید کردند. دیگر آنقدر تبلتها مهم و آیندهدار شدهاند که مایکروسافت هم که تاکنون محصول سختافزاری تولید نکرده بود، سعی کرد با سرفیس دو نسل لپتاپ و تبلت را به هم پیوند بزند. درست است که تبلتها ذاتا دستگاههایی برای مصرف محتوا هستند و با امکانات سختافزاری و نرمافزاری آنها به سختی میتوان کارهای پیچیدهای انجام داد اما این روزها تبلتها کمکم در حال نزدیک شدن به قدرت و بهرهوری لپتاپها هستند و تا کنار زدن آنها فاصلهای نمانده است.
معماران
معماری هم یکی از حرفههایی است که در آن طراحی حرف اول را میزند، بنابراین یک تبلت با کیفیت خوب صفحهنمایش میتواند برای یک معمار دستگاهی بسیار حیاتی باشد.
یک تبلت ۱۰ اینچی برای یک معمار گزینه مناسبی به شمار میرود. هم میتوان آن را به راحتی جابهجا کرد و هم صفحهنمایشش به اندازه کافی بزرگ هست که بتوان روی آن طرحها را پیاده کرد و برای دیگران به نمایش گذاشت. قدرت پردازشی این تبلتها هم بسیار اهمیت دارد زیرا نرمافزارهای معماری و طراحی سهبعدی به پردازشهای زیادی نیاز دارند.
AutoCAD ۳۶۰
اتوکد ابزاری است که اکثر معماران و مهندسان از آن استفاده میکنند و اکنون به دستگاههای همراه هم راه یافته است. شاید اتوکد ۳۶۰ به قدرتمندی نسخه دسکتاپ نباشد اما این برنامه تقریبا هر چیزی را که برای طراحی نیاز دارید در اختیارتان میگذارد. با این برنامه میتوانید فایلهایی را که روی کامپیوتر خود طراحی کردهاید، در هر جایی مشاهده و ویرایش کنید.
پینترست شبکه اجتماعی عجیبی است. در این شبکه اجتماعی افراد عکسهایی را که در وب مشاهده میکنند، روی بردهای مختلفی پونز میکنند. بنابراین یک منبع ایدهآل برای افرادی است که حرفهشان به ایدههای دیداری وابسته است. هنرهای تجسمی، صنایع دستی، نقاشیها، عکسهای ساختمانها و معماریهای داخلی هم بخش مهمی از محتوای این سایت را دربر گرفته است. این سایت برخلاف نمونههای دیگر مانند اینستاگرام و فلیکر بر پایه تولید محتوا و عکس گرفتن نیست بلکه تنها به دنبال دستهبندی بهتر محتواست. با این حال طراحان زیادی نیز طرحهای خود را روی این سایت به اشتراک میگذارند. اپ اندروید پینترست جزو زیباترین اپهایی بوده که تاکنون توسعه داده شده و کار کردن با آن ساده و لذتبخش است.
Floor Plan Creator
اتاقهای خانه بهترین مکان برای شروع طراحی است و برنامه فلور پلن یکی از برنامههایی است که برای این کار ساخته شده. در خود برنامه فلور پلن تعدادی اتاق از پیش تعریفشده وجود دارد اما خودتان هم میتوانید اتاقهایی را طراحی و ویرایش کنید تا دقیقا به همان شکلی که انتظار دارید، درآیند. یکی از بهترین ویژگیهای برنامه قابلیتی است که به شما امکان میدهد با دوربین خود از یک اتاق عکس بگیرید و به صورت واقعیت افزوده المانهای دیگری را به آن بیفزایید.
Concept
محاسبه دقیق ابعاد یکی از ملزومات شروع طراحی است. یک معمار باید بداند هر قسمت از ساختمان چه ابعادی داشته باشد تا با قسمتهای دیگر سازگار و متناسب باشد. کانسپت مسوول بررسی این است که آیا طرحی که یک معمار در ذهن دارد، امکان پیادهسازی دارد یا خیر. به همین دلیل مهندس ونکووری برنامهای را توسعه داده که به شما در محاسبات طراحی ساختمان کمک میکند.
خبرنگارها
مهمترین استفاده یک خبرنگار از لپتاپ نوشتن گزارش و جستوجو در اینترنت است. خبرنگاران احتیاجی به پردازشهای زیاد و سنگین ندارند و به راحتی با قدرت پردازشی تبلتها میتوانند کارهای خود را انجام دهند. از طرفی توانایی تایپ برایشان بسیار حیاتی است. بنابراین یک کیبورد مناسب برای یک گزارشگر از مهمترین وسایل دیجیتالی به شمار میرود. کیبوردهای زیادی وجود دارند که از طریق بلوتوث و وایرلس یا حتی به وسیله یواسبی به تبلت وصل میشوند. گرانترین کیبورد بیسیم موجود ۳۹۰ هزار تومان قیمت دارد اما کیبوردهای ۱۰۰ هزار تومانی هم یافت میشوند که به خوبی وظیفه خود را انجام میدهند. چون برای کار با اسناد و فایلهای اداری در صفحهنمایشهای بزرگتر، راحتتر است و یک صفحه ۱۰ اینچی حجم بیشتری از متن را نمایش میدهد، بنابراین پیشنهاد ما برای خبرنگاران تبلتهایی با صفحهنمایشی بالاتر از ۱۰ اینچ است. متناسب با اینکه قابلیت حمل مهمتر است یا فضای کاری بیشتر، میتوان یکی از گزینههای ۱۰ اینچی یا ۱۲ اینچی را انتخاب کرد. پیشنهادی که برای خبرنگاران داریم این است که یک کیبورد در محل کار خود و یک کیبورد در خانه داشته باشند. بنابراین به جای حمل یک لپتاپ ۲۴۰۰ گرمی تنها با جابهجایی یک تبلت ۵۰۰ گرمی بین خانه تا محل کار، همواره فایلها و گزارشهایشان در کنارشان خواهد بود. البته تبلت سرفیس مایکروسافت به همراه کیبورد نیز گزینه دیگری است اما هم قیمت بهینهای ندارد و یک خبرنگار به سختی میتواند از پس هزینهاش بربیاید و هم کیبورد آن کاملا تخت است و برای کسانی که زیاد تایپ میکنند، اصلا مناسب نیست.
یک خبرنگار معمولا دو کار نوشتن و جستوجو در اینترنت را به صورت همزمان انجام میدهند و دائما بین برنامهها و تبهای مختلف جابهجا میشود. بنابراین قدرت مالتیتسکینگ یا چندوظیفگی در این مواقع یک اصل انکارناپذیر برای بالا بردن بهرهوری است. سیستمعاملهای اندروید و آیاواس در این زمینه بسیار عقبتر از سیستمعاملهای میز کار هستند اما با این حال با خرید یک تبلت قدرتمند میتوان تا حدود زیادی این مساله را برطرف کرد.
توصیه ما این است که حتی در نشستهای خبری هم از همان تبلت به جای ریکوردر و قلم و کاغذ استفاده کنید. دلیل آن هم واضح است؛ یک تبلت به مراتب امکانات بیشتری در اختیار شما میگذارد. برنامههای ضبطکننده زیادی برای سیستمعاملهای اندروید و آیاواس وجود دارد که هر کدام قابلیتهای مختلفی برای ساماندهی محتوای ضبطشده دارند. همینطور میتوان از تبلت برای یادداشتبرداری استفاده کرد. هر چند شاید تبلتهای قلمدار برای یادداشتبرداری مناسبتر باشند اما ما در اینجا یک تبلت قلمدار را توصیه نمیکنیم. در حقیقت چون یک خبرنگار تمام محتوا را به صورت تایپشده نیاز دارد، بنابراین پیشنهاد ما استفاده از کیبوردهایی است که با کشیدن انگشت روی آنها میتوان کلمات را نوشت.
Cogi
نرمافزار کوگی یک ضبطکننده صداست، با این حال تفاوت بزرگی با نمونههای موجود دارد. یک نشست خبری معمولا پر از حاشیه است؛ صحبتهایی که تنها بخشی از آنها مهم است و اگر تمام یک سخنرانی را ضبط کنید پیاده کردن آن وقت زیادی میگیرد. کار کوگی به این شکل است که به صورت دائم ۳۰ ثانیه از صدا را رصد میکند و هر وقت دکمه را فشار دهید آنها را ذخیره میکند. یعنی میتوانید همواره به صحبتها گوش دهید و هنگامی که حرف مهمی زده شد با فشردن دکمه، ضبط صدا از ۳۰ ثانیه قبل شروع میشود و بدین ترتیب بدون اینکه صحبتهای اضافهای را ضبط کنید تنها بخشهای مهم را ذخیره میکنید.
Swype
سوایپ یکی از بهترین برنامههایی است که بدون نوشتن کلمات، تجربهای مشابه نوشتن را در اختیار شما میگذارد. سوایپ یک کیبورد است که میتوانید با کشیدن انگشت خود روی دکمهها و تنها با رسم اشکال خاصی حروف را تایپ کنید. این برنامه یک لغتنامه فارسی دارد، به خوبی کلمات فارسی را پیشبینی و اصلاح میکند و به طور شگفتانگیزی سرعت شما را در نوشتن بالا میبرد. بدین ترتیب حتی در نمایشگرهای کوچک هم میتوانید بدون اینکه دائما حروف اشتباه را فشار دهید، سخنرانی افراد را تایپ کنید.
Evernote
ممکن نیست اهل تحقیق باشید و تاکنون نام این نرمافزار را نشنیده باشید. اورنوت یک برنامه یادداشتبرداری است اما برای تمام سکوها مانند کروم، اندروید، فایرفاکس، ویندوز، مک، آیاواس و وب برنامه دارد. یعنی شما روی هر دستگاهی در هر مکانی میتوانید به یادداشتهای خود دسترسی داشته باشید. اورنوت پر از امکانات برای نوشتن یادداشتها و دستهبندی آنهاست. شما میتوانید یادداشتها را در کتابچههای مختلفی بگذارید و به وسیله برچسب زدن آنها را از هم تفکیک کنید. اورنوت برنامههای دیگری هم دارد؛ از طریق یکی از آنها میتوانید روی کامپیوتر هنگامی که مقاله جالبی دیدید قالب آن را کنار بزنید، نوشته آن را جدا کنید و در یک محیط راحت بخشهای مهم آن را هایلایت کنید تا نوشته همراه هایلایتها به حساب کاربری شما منتقل شود. بنابراین اورنوت یک چاقوی سوئیسی برای تحقیق است. از طریق این برنامه میتوانید صوت، تصویر و دستخط را هم به نوشتهتان اضافه کنید. یعنی در همان حینی که دارید صدا را ضبط میکنید زیر همان صدا نکات مهمی را هم یادداشت بردارید.
دانشجویان
یکی از مهمترین کارهای دانشجویان (نه همه آنها) جزوهنویسی است و احتمالا با ظهور تبلتهای قلمدار پایان استفاده از جزوههای دستنویس فرا رسیده است. این دسته از افراد نیازی ندارند نوشتههای خود را تایپ کنند چون صرفا میخواهند آن را بخوانند نه اینکه آن را مکتوب کنند. بنابراین کیبورد فیزیکی یا صفحهکلیدهای مجازی برایشان کاربرد ندارد و تنها جلو سرعتشان را میگیرد. پیشنهاد ما برای چنین افرادی تنها خانواده نوت سامسونگ است.
سامسونگ تاکنون تعداد زیادی محصول در این رده تولید کرده است که اندازههای مختلفی دارند. یکی از مهمترین ویژگیهای تبلتهای نوت سامسونگ این است که در مواقع نوشتن، به دست حساسیتی ندارند و میتوان دست را روی صفحه قرار داد و به راحتی نوشت. برنامه S pen یکی از معروفترین گزینههایی است که معمولا روی تمام سریهای نوت نصب شده است. استفاده دیگری که یک دانشجو از لپتاپ میکند و میتواند آن را به راحتی با تبلت هم انجام دهد، مطالعه کتابهای انگلیسی است. دانشجویان احتیاج دارند روزانه چندین کتاب را با خود به دانشگاه ببرند. نسخه فیزیکی این کتابها نهتنها به سختی یافت میشود بلکه حمل آنها کار بسیار دشواری است، جابهجایی روزانه یک لپتاپ که وزنی بین دو تا سه کیلوگرم دارد هم به نظر عاقلانه نمیآید. تبلتها گزینههای بسیار مناسبی برای مطالعه کتاب هستند.دلیل این برتری دو نکته بسیار مهم است: اول اینکه کتابهایی که دانشجویان با آن سر و کار دارند معمولا به زبانهای دیگری مخصوصا انگلیسی است، بنابراین استفاده از نسخه الکترونیکی کتاب به جای نسخه چاپی این امکان را میدهد که اگر معنی کلمهای مشخص نبود، به جای جستوجو در لغتنامه تنها انگشت خود را روی کلمه قرار دهند و معنی آن را به سرعت روی صفحه ببینند. دوم اینکه تبلتهای قلمدار به نسبت لپتاپها قدرت مانور بسیار بیشتری برای حاشیهنویسی دارند و میتوان به وسیله آنها بارها روی یک کتاب حاشیه نوشت.
papyrus
پاپیروس اگرچه به قدرتمندی برنامههای سامسونگ نیست اما به عنوان یک برنامه مستقل امکانات خوبی برای یادداشتنویسی در اختیار شما قرار میدهد. انتخاب ضخامت قلم، جابهجایی طرحها بعد از رسم کردن، اضافه کردن متن و اشکال هندسی به دستنوشتهها از امکانات این برنامه به شمار میرود. برنامه بسیار ساده است و امکان خروجی گرفتن در قالب پیدیاف و عکس هم از امکانات جالب توجه این برنامه محسوب میشود. همچنین این برنامه قسمتی دارد که با آن میتوانید نمودارها را دقیقا مانند نقاشی رسم کنید و برنامه آنها را تشخیص میدهد.
ezPDF Reader
ایزد پیدیاف یکی از بهترین برنامههای مشاهده فایلهای پیدیاف است که برگ برنده آن ابزارهای زیادتری است که به نسبت برنامههای دیگر برای حاشیه نویسی دارد. با ایزد پیدیاف میتوانید جملات را در رنگهای مختلف هایلایت کنید، زیر یا روی جملات خط بکشید، با اشکالی مانند دایره و فلش و مربع قسمتهای مهم متن را مشخص کنید یا یادداشتی را تایپ کرده و به بخشی از صفحه لینک دهید. یکی از مهمترین ویژگیهای حاشیهنویسی این برنامه این است که میتوانید از حالت خواندن به حالت حاشیهنویسی بروید یعنی بدون اینکه دائما گزینههایلایت را انتخاب کنید، با کشیدن انگشت خود جملات را هایلایت و با دو انگشت بین صفحهها پیمایش کنید.
wunderlist
دوران دانشجویی اگر واقعا بخواهد به خوبی بگذرد پر از کارهای خرد و وظایف جزیی است. تکالیفی که استادان میدهند، مطالعه مباحث جدید، پروژههای تحقیقاتی، برنامهنویسی، پروژههای عملی و … مدیریت تمام این کارها و انجام بهموقع آنها کار دشواری است. به همین دلیل حتما به یک برنامه مدیریت وظایف نیاز دارید. برنامههای زیادی در این زمینه وجود دارند اما مسالهای که واندرلیست را از بقیه جدا میکند امکانات اجتماعیای است که به شما میدهد و این قابلیت را در اختیارتان میگذارد که با دوستان و سایر همگروهیهای خود در مورد موضوعی کار کنید. با این برنامه میتوانید وظایف جدیدی را تعریف کنید و در حین کار کردن در زیر آن با دیگران تبادل نظر کنید. یا لیستهایی را بسازید و به صورت عمومی منتشر کنید تا دیگران هم بتوانند آن را ببینند و بخشهای انجام شده را علامت بزنند. این برنامه برای تمام سکوها نسخه نرمافزاری دارید و میتوانید آن را روی تمام دستگاههای خود نصب کنید.
Timetable
سر و سامان دادن به برنامههای دانشگاه حتی اگر کار آسانی هم باشد کوچکترین اشتباهی در آن حسرت زیادی به همراه دارد. تصور کنید زمان امتحانی را فراموش کرده باشید یا در ابتدای زمان کلاسی را اشتباه فهمیده باشید. احتمالا بسیار خود را سرزنش میکنید. از طریق نرمافزار تایمتیبل میتوانید برنامه هفتگی خود را تنظیم کنید و اطلاعات هر کلاس را به صورت منظم در یک جا جمعآوری کنید. مثلا اگر تکلیف جدیدی داده شد یا قرار است آزمونی برگزار شود یا حتی اگر تعطیلاتی در راه است، میتوانید همه را در این نرمافزار وارد کنید.
عکاسها
استفاده از تبلت برای عکاسی بسیار غیرمعمول است اما امتیازی وجود دارد که به این کار غیرمعمول برتری میبخشد. صفحه دوربینهای DSLR بسیار کوچک هستند و همین موضوع توانایی عکاس را برای بررسی جزییات عکس کاهش میدهد اما یک نمایشگر هفت اینچی برای مشاهده عکسهای گرفتهشده بسیار عالی است و به یک عکاسی بهتر کمک زیادی میکند. همینطور برنامههای ویرایش عکس ابزارهای بسیاری برای تغییر نور و رنگ عکسها و استفاده از فیلترهای مختلف در اختیار عکاس قرار میدهند که متناسب با زمینه عکاسی و سبک عکاس در عکسبرداری میتواند مفید یا غیرلازم باشد.
تبلت مورد استفاده یک عکاس باید حداقل اندازه موجود یعنی هفت اینچ باشد که عکس گرفتن با آن دردسری ایجاد نکند و از طرفی باید صفحهنمایش باکیفیتی داشته باشد تا امکان تماشای بهتر و دقیقتر عکسها فراهم شود. بهترین پیشنهاد ما نکسوس ۷ نسخه ۲۰۱۳ است زیرا هم دوربین خوبی دارد و هم یکی از باکیفیتترین صفحهنمایشهای دنیا روی آن نصب شده است. بعد از این گزینه جیپد هشت اینچی شرکت الجی نیز گزینه خوبی به شمار میرود. البته یک بسته پیشنهادی خیلی جالب هم وجود دارد و آن استفاده از لنزهای وایرلس سونی است؛ این لنزهای ۲۰ مگاپیکسلی که بسته به مقدار عمقشان تقسیمبندی میشوند، قیمتی نزدیک به ۸۰۰ هزار تومان دارد و بهترین تجربه عکاسی با دستگاههای همراه را برای یک عکاس فراهم میکنند. یعنی لنز جدا در یک دست قرار میگیرد و تبلت در دست دیگر. بدین شکل به راحتی لنز به هر سمتی که گرفته شود تصویر آن روی تبلت نقش میبندد. یک تبلت مسلما جای دوربینهای حرفهای DSLR را نمیگیرد اما یک عکاس نیمهحرفهای به راحتی میتواند با این ترفند تبلت را تبدیل به دستگاه اصلیاش کند.
Aviary
برای ویرایش عکس برنامههای زیادی وجود دارد اما اویری یکی از سه برنامه برتر در این زمینه به شمار میرود. با این برنامه میتوان به صورت خودکار نور و رنگ و کیفیت عکسها را بهبود بخشید. تعداد زیادی جلوههای تصویری آماده وجود دارد که میتوانید به صورت رایگان یا غیررایگان از آن استفاده کنید. افکتهای این برنامه بهقدری زیاد است که فرصت نمیکنید همه آنها را امتحان کنید. با اویری میتوانید قابها و برچسبهای مختلفی را نیز به عکسهایتان بیفزایید. با این برنامه میتوانید عکسها را بچرخانید، نور، کنتراست، شفافیت، درخشندگی و گرمای عکسها را تغییر دهید. همینطور اویری توانایی خوبی در افزودن المانهایی مانند نوشته و اشکال هندسی و طرحهای ساده به عکس دارد.
Camera ZOOM FX
این برنامه تنها سه دلار قیمت دارد اما بهترین برنامه عکسبرداری اندروید است و توصیه میشود آن را جایگزین برنامه اصلی دوربین کنید. هرچند به نسبت برنامه اصلی سنگینتر است اما امکانات زیادی در اختیارتان قرار میدهد که به شما در یک عکسبرداری حرفهایتر بسیار یاری میرساند. مثلا در حالت Stable shot تنها در صورتی که دوربین به اندازه کافی ثابت شود، عکس میگیرد. همینطور با خطوط خاصی که به شکلهای مختلف روی صفحه رسم میکند، به شما برای یک کادربندی بهتر کمک میکند. اگر هم دوست دارید در حین عکاسی عکسهایتان را ویرایش کنید، نرمافزار کمرا زوم باز هم قابلیتهای زیادی برای فیلترگذاری، افکتهای رنگی و قاب در اختیارتان قرار میدهد.
Carousel
ساعتها منتظر نور ایستادهاید، سوژهها سر جای خود هستند، قاب را تنظیم میکنید و عکس میگیرید اما از بخت بدتان اتفاقی میافتد و عکسهایتان همه پاک میشود. اینجاست که آرزو میکنید کاش بعد از هر عکس آنها را جای مطمئنتری ذخیره میکردید. کروسل محصول همان تیمی است که فضای ذخیرهسازی ابری دراپ باکس را توسعه داده است. این برنامه از همان فضای دراپ باکس استفاده میکند و کمک میکند روی سرورهای این سایت یک نسخه پشتیبان از عکسهایتان داشته باشید. این برنامه از سادگی شگفتانگیزی بهره میبرد و علاوه بر پشتیبانگیری به شما امکان میدهد آنها را به صورت موثری مرتب کنید.
Photoshop Touch
شرکت معروف آدوبی یک نسخه از فوتوشاپ را نیز فقط مخصوص تبلتها ساخته است. این برنامه هفت دلار قیمت دارد اما احتمالا کاملتر از آن گزینه دیگری پیدا نمیکنید. در این نسخه تعدادی از مهمترین ابزارهای نسخه دسکتاپ وجود دارد؛ مثلا ویژگیای که برای جدا کردن بخش خاصی از عکس به کار میرود و در سایر برنامههای مشابه نیز یافت نمیشود. ابزار براش هم دیگر ویژگی خاص این برنامه محسوب میشود. از همه مهمتر این برنامه به شما امکان میدهد تغییرات را روی لایههای مختلفی انجام دهید تا به راحتی ترتیب آنها را مدیریت کنید بدون اینکه به عکس اصلی در هر مرحله صدمهای وارد شود، البته تعداد لایههایی که میتوانید اضافه کنید بستگی به ابعاد عکستان دارد.
اهل مطالعه
کتاب خواندن یک حرفه نیست اما در ایران کسی که -سواره و پیاده، در اتوبوس و مترو -مطالعه کند، کم پیدا میشوند. پس در اینجا اهل مطالعه بودن هم تخصصی است که وسایل خاص خودش را نیاز دارد. مطالعه کتاب روی لپتاپ تنها کمی تا یک شکنجه فاصله دارد و حتی در خانه هم کار عاقلانهای نیست. در اینجا نیز تبلتها تبدیل به یک وسیله ایدهآل میشوند. البته صفحهنمایش یک تبلت هرگز برای مطالعه به صفحههای e-ink نمیرسد اما به دلایلی تبلتها برخلاف کتابخوانهای دیجیتال شانس بسیار بیشتری برای تسخیر جایگاه کتاب دارند؛ اول اینکه تبلتها دستگاههایی هستند که به غیر از کتاب خواندن کارهای دیگری هم میتوان با آنها انجام داد و دوم تبلتها قدرت و سیستم بسیار قویتری برای توسعه نرمافزارهای مختلف کتابخوانی دارند. در حقیقت تبلت میتواند جایگزین یک کتابخوان دیجیتال شود حتی اگر خواندن در آنها به اندازه کافی راحت نباشد.
برای یک مطالعه راحت تراکم پیکسلی یا مقدار ppi صفحهنمایش تبلت بسیار مهم است چون موجب میشود کلمات با شفافیت بیشتری روی صفحه نقش ببندد. همچنین تبلت باید نور مناسبی هم داشته باشد تا در شرایط مختلف بتوان نوشتههای روی آن را خواند. اگر میخواهید فایلهای پیدیاف را بخوانید، صفحههای هفت اینچی تا حدودی کوچک هستند و ممکن است برای خواندن بعضی کتابها مجبور شوید دائماً بین صفحات حرکت کنید.
صفحههای ۱۰ اینچی هم قابلیت حمل بالایی ندارند و در هر شرایطی نمیتوان از آنها استفاده کرد. بنابراین اینطور به نظر میرسد که یک تبلت هشت اینچی دستگاه بسیار مناسبی برای کتابخوانها باشد. در این میان تنها دستگاه هشت اینچی با یک صفحه ایدهآل، الجی جیپد است زیرا هم صفحه باکیفیتی دارد هم اندازه مناسبی. البته برای استفاده از دو برنامه پاکت و فیدیبو، چون اندازه فونت را میتوانید زیاد کنید، صفحههای کوچکتر از هفت اینچ هم به راحتی پاسخگوی نیاز شما هستند.
Fidibo
اگر دوست دارید کتابهای فارسی را به صورت قانونی روی تبلت بخوانید، بیشک فیدیبو جامعترین کتابخانه موجود را در اختیارتان میگذارد. با اینکه نرمافزار فیدیبو تا رسیدن به ایدهآلها فاصله زیادی دارد و نسخه جدید برنامه هم بهرغم وعدههای دادهشده هنوز منتشر نشده اما با همین امکانات محدود هم یک تجربه بینظیر از کتابخوانی را در اختیار شما میگذارد. محیط برنامه ساده و روان است و به راحتی میتوانید اندازه کلمات را متناسب با راحتی خود کم یا زیاد کنید اما نمیتوانید از طریق برنامه کتاب بخرید.
در صورتی که بخواهیم برترین برنامههای یک دهه اخیر را در زمینه مطالعه ردهبندی کنیم، پاکت اگر اول نباشد قطعا جزو سه برنامه برتر به شمار میرود. ساعتها نشستن پشت صندلی و خیره شدن به مانیتور هر کسی را خسته میکند و ضررهای زیادی هم برای چشم و بدن دارد. همین مساله عملا مطالعه نوشتههای بلند اینترنتی را غیرممکن کرده بود و تمامی سایتها مجبور بودند برای خوانده شدن مطالبشان، آنها را کوتاه بنویسند. ذهنها به شکل عجیبی به مختصرخوانی عادت کرده بود تا اینکه پاکت متولد شد. برنامه پاکت ابتدا تنها یک افزونه برای فایرفاکس بود که کمک میکرد لینکها را ذخیره کنید و بعدا آنها را روی کامپیوتر بخوانید اما با فراگیر شدن ابزارهای همراه تازه کارکرد اصلی این برنامه ظهور کرد تا با آن در شرایطی که اینترنت ندارید مطالب اینترنتیای را که ذخیره کردهاید، روی دستگاههای همراهتان مطالعه کنید.
Moon+ Reader
اگر فردی هستید که برای مطالعه وقت میگذارید، حتما به یک برنامه پیدیافخوان نیاز دارید. برنامههایی که در این زمینه منتشر شده آنقدر زیاد است که تنها نوشتن نام آنها نیمی از صفحه را اشغال میکند، با این حال شاید بتوان مونپلاس را یکی از بهترین برنامههای این حوزه به شمار آورد. این برنامه از نظر امکانات هیچ چیز از دیگر رقبای خود کم ندارد. از طریق مونپلاس میتوانید فایلهای رایج اسناد را باز کنید، آنها را با افکتها و شکلهای مختلفی بخوانید و از امکانات خوب برنامه برای حاشیهنویسی استفاده کنید. اگر اهل خواندن کتابهای انگلیسی هستید این برنامه بسیار کمکتان میکند زیرا با پایگاهدادههای بزرگی که دارد، میتوانید به کتابهای بیشماری که به مالکیت عمومی درآمدهاند، دسترسی داشته باشید و به راحتی آنها را به صورت رایگان دانلود کنید. این برنامه با لغتنامهای که روی تبلتتان نصب شده، هماهنگ است و برای پیدا کردن لغات از آن استفاده میکند.
Goodreads
پیدا کردن کتابهای خوب که در این عمر کوتاه ارزش خواندن داشته باشند، کار راحتی نیست اما این فرآیند با وجود شبکههای اجتماعی بسیار سادهتر شده است و گودریدز معروفترین شبکه اجتماعی کتابخوانهاست. از طریق این شبکه افراد کتابهایی را که خواندهاند نقد میکنند و به آنها امتیاز میدهند و را در لیستهای مختلف دستهبندیشان میکنند تا دیگران برای خواندن یا نخواندن آن بتوانند بهتر تصمیم بگیرند. این اپ تعداد بسیار زیادی از کتابهای فارسی و ایرانی را نیز ثبت کرده و از این نظر برای فارسیزبانان هم یک منبع خوب به حساب میآید.
طراحها
تبلتها برای طراحی بسیار مناسب هستند زیرا این دستگاهها برخلاف رایانهها به صورت بیواسطه کاربر را با محتوایی که رسم میکند ارتباط میدهد. یعنی یک طراح دقیقا در همان زمان و در همان جهت حرکت دست خود اشکال را رسم میکند.
برای یک طراح کیفیت صفحه نمایش و میزان نور و طبیعی بودن رنگها بسیار مهم است. محبوبترین تبلتی که صفحه نمایش شگفت انگیزی دارد آیپد ایر است. قلمهای زیادی برای آیپد وجود دارد و امکان انتخاب وسیعی را به کاربران میدهند. این تبلت گزینه خوبی است اما یک راه حل نهایی به حساب نمیآید زیرا یک طراح برای استفاده از آن باید قلم را به صورت وسیله جانبی بخرد.
در اینجا هم بهترین گزینه سری نوت سامسونگ است زیرا این دستگاهها علاوه بر قلم خوب میتوانند فشار را هم تشخیص دهند. یعنی فشار کم قلم یکسری خطوط محو رسم میکند و فشار زیاد آن موجب رسم خطوط پررنگتری میشود. بنابراین دقیقا تجربهای مانند یک قلم واقعی را برای یک طراح به ارمغان میآورد.
هرچه فضای کاری یک طراح بیشتر باشد راحتتر میتواند طراحی کند، چون نیازی به حرکت روی صفحه ندارد و جزییات را با دقت بیشتری رسم میکند. بنابراین چون قابلیت حمل برای یک طراح مهم نیست، برای انتخاب دستگاه بهتر به نمونههای بسیار بزرگ رجوع کنیم. تبلتهای ۱۲ اینچی برای طراحی بسیار مناسب به نظر میرسند و از میان آنها انتخاب ما گلکسی نوتپرو است که میتوانید بررسی آن را در چند صفحه بعد بخوانید.
این دستگاه با ابعاد متفاوتش یک مفهوم نو را در میان تبلتها تعریف کرده و یک راهحل بینقص برای طراحان به شمار می رود. صفحه نمایش این دستگاه در چنین ابعادی کیفیت مطلوبی دارد و رنگ و جزییات را به خوبی نمایش میدهد. نوت پرو ۱۲.۲ یکی از قویترین دستگاههای اندرویدی است و میتواند به راحتی از پس پردازشهای سنگین طراحی بربیاد.
SketchBook
شرکت اتودسک که سازنده نرمافزارهای محبوبی چون مایا، تریدیمکس و اتوکد است یکی از بهترین برنامههای طراحی را برای تبلتها عرضه کرده است. این برنامه که به صورت پیشفرض روی سری نوت سامسونگ وجود دارد، کاملا با قلم سامسونگ هماهنگ شده و فشار قلم را نیز به خوبی شبیهسازی میکند. برنامه اکچبوک متناسب با طرحی که میخواهید رسم کنید، تعداد زیادی قلم دارد و همچنین میتوانید هر شکل را روی لایههای مختلفی رسم کنید تا با این کار بتوانید کنترل آنها را راحتتر در دست بگیرید.
Color Pal
تناسب رنگها در هر نوع طراحی مهم است و برنامه کالرپال شما را در پیدا کردن یک دسته رنگ ایدهآل کمک میکند. اطلاعات این برنامه روی دستگاه خودتان ذخیره میشود بنابراین به صورت آفلاین هم میتوانید از آن استفاده کنید. این برنامه برخلاف تعدادی از رقبایش امکانی برای الگوهای وبسایتها ندارد و تنها محدود به رنگها و پالتها میشود. میتوانید بین پالتها و ترکیب رنگها کنکاش کنید و کد هگز، آرجیبی یا CMYK هر رنگ را بگیرید، آنها را به لیست علاقهمندیهای خود بیفزایید یا با دیگران به اشتراک بگذارید.
Fresco Paint Pro
برای کسانی که دوست دارند از تبلتشان به عنوان یک بوم نقاشی با تمام امکانات استفاده کنند، فرسکو برنامه مناسبی است. این اپ تعدادی از بهترین ابزارهای نقاشی و رنگها را همیشه در دسترس شما قرار میدهد. کار کردن با طیف وسیعی از قلمموهای طبیعی و ترکیب آنها برای بهترین اثرات ممکن از هنرنماییهای این برنامه است. همینطور با این برنامه میتوانید از لایههای جدا از هم استفاده کنید تا هر تغییر را از دستکاریهای دیگر محفوظ نگه دارید.
Paperless
پیپرلس برنامه دیگری برای طراحی و رنگآمیزی است. این برنامه ممکن است به قدرتمندی دیگران نباشد اما کار با آن راحتتر و سریعتر است. رابط کاربری این برنامه برای صفحههای بزرگتر مناسبتر است چون سازنده ترجیح داده برای راحتی کار از المانهای بزرگتری استفاده کند. میتوانید برای مدیریت بهتر طراحیهای خود کتابهای مجازی بسازید و با این کار آنها را دستهبندی کنید. همینطور میتوانید طراحی خود را روی سه لایه انجام دهید و با تغییر شفافیت آنها نقاشیهای حرفهایتری رسم کنید. تصاویری را که کشیدهاید میتوانید در فیسبوک به اشتراک بگذارید یا در گالری خود ذخیره کنید.
Adobe ideas
این برنامه معادل ایلوستریتور و یکی از بهترین برنامههای طراحی وکتور بر روی دسکتاپ است. خبر خوب اینکه ادوبی تصمیم گرفته این برنامه را به صورت رایگان منتشر کند. از ویژگیهای نسخه جدید این برنامه امکان شخصیسازی نوار ابزار و افزایش دقت طراحی است. اگر از اکانت ادوبی هم استفاده میکنید میتوانید طرحهای خود را روی ابر ذخیره کنید تا با دستگاههای مختلف به آنها دسترسی داشته باشید
ارسال نظر