۱۲۵۸۸۷۵
۲۳ نظر
۱۵۴۶۷۳
۲۳ نظر
۱۵۴۶۷۳
پ

زمان و نحوه پایان جهان مشخص شد

در یک پژوهش جدید زمان و نحوه مرگ خورشید مشخص شده است. این رویداد که پایان حیات در منظومه شمسی و کره زمین را رقم خواهد زد، یک اتفاق حماسی خواهد بود.

برترین‌ها: در یک پژوهش جدید زمان و نحوه مرگ خورشید مشخص شده است. این رویداد که پایان حیات در منظومه شمسی و کره زمین را رقم خواهد زد، یک اتفاق حماسی خواهد بود. بسیاری از افراد دوست دارند بدانند که پایان خورشید به چه شکلی رقم خواهد خورد، منظومه شمسی در روزهای پایانی خود چه اتفاقاتی را تجربه خواهد کرد و وضعیت انسان‌ها چگونه خواهد بود؟ آیا ما آن روزها را خواهیم دید؟ با پاسخ این سوال از گجت نیوز همراه ما باشید

زمان و نحوه مرگ خورشید به عنوان یک سحابی سیاره‌ای

زمان و نحوه مرگ خورشید

در ابتدا اخترشناسان گمان می‌کردند که خورشید در پایان به یک سحابی سیاره‌ای (حبابی درخشان از گاز و غبار کیهانی) تبدیل خواهد شد. هرچند که کمی بعد شواهد به سرنوشت دیگری برای خورشید اشاره کردند. ظاهرا خورشید برای تبدیل شدن به سحابی سیاره‌ای باید بزرگتر از وضعیت فعلی خود باشد.

البته در سال ۲۰۱۸ تیمی از اخترشناسان بین‌المللی مجددا اعلام کرد که زمان و نحوه مرگ خورشید با سحابی شدن گره خورده است. با توجه به دیگر اجرام آسمانی موجود در منظومه شمسی، دانشمندان گمان می‌کنند که خورشید حدود ۴.۶ میلیارد سال سن داشته باشد و البته تا ۱۰ میلیارد سال دیگر نیز حضور خواهد داشت.

هرچند که تا آن زمان مسیری جالب را در پیش دارد. حدود ۵ میلیارد سال دیگر خورشید به یک کوتوله سرخ تبدیل می‌شود. در آن حالت هسته خورشید کوچکتر خواهد شد؛ اما لایه‌های بیرونی گسترش پیدا می‌کنند و حتی تا مدار مریخ نیز می‌رسند. در واقع اگر کره زمین در آن زمان وجود خارجی داشته باشد،‌ توسط خورشید نابود خواهد شد.

زمان و نحوه مرگ خورشید

این موضوع چندان برای ما مهم نیست؛ زیرا در آن زمان هیچ انسانی روی زمین وجود خارجی نخواهد داشت. ما تنها یک میلیارد سال برای پیدا کردن یک سیاره قابل سکونت دیگر فرصت داریم و باید برای همیشه زمین را ترک کنیم. دلیل مهاجرت اجباری انسان‌ها نیز به این موضوع بر می‌گردد که هر یک میلیارد سال حدود ۱۰ درصد روشنایی خورشید افزایش می‌یابد.

شاید در نگاه اول ۱۰ درصد خیلی زیاد به نظر نرسید؛ اما باید بدانید که با همین میزان افزایش شاهد بخار شدن اقیانوس‌ها، عدم امکان شکل‌گیری آب به صورت مایع در کره زمین و در یک کلام نابودی حیات در کره زمین خواهیم بود. تا به اینجای کار بین دانشمندان اختلاف وجود ندارد؛ اما مشخص کردن زمان و نحوه مرگ خورشید پس از آن کمی سخت است.

برخی بر این باورند که اگر یک ستاره بخواهد به سحابی ستاره‌ای تبدیل شود، باید جرم آن حداقل دو برابر خورشید باشد. ولی نتیجه بررسی دانشمندان در سال ۲۰۱۸ نشان داد که خورشید نیز همانند ۹۰ درصد ستاره‌ها، پس از مرحله کوتوله سرخ، به یک کوتوله سفید تبدیل خواهد شد و در آخر به عنوان یک سحابی سیاره‌ای به کار خود پایان می‌دهد.

اینکه از این نوع سحابی با نام سیاره‌ای یاد می‌شود، به معنی ارتباط آن با سیاره‌ها نیست. در اواخر قرن هجدهم وقتی اخترشناسان برای اولین بار آنها را مشاهده کردند، فکر کردند که با یک سیاره طرف هستند.

زمان و نحوه مرگ خورشید

اما چرا تاکنون مشخص کردن زمان و نحوه مرگ خورشید تا این اندازه سخت بوده است؟ وقتی یک ستاره می‌میرد، حجم زیادی گاز و غبار را به فضا پرتاب می‌کند. این میزان حتی می‌تواند تا نصف جرم ستاره باشد و همین نیز باعث می‌شود که هسته ستاره دیده شود.

هسته‌ای که در آن زمان سوخت چندانی ندارد و نمی‌تواند خیلی در برابر نیروی گرانش داخلی مقاومت کند. در این مرحله واکنش‌های هسته باعث می‌شوند که غبار خارج شده به شدت بدرخشد.

این درخشش به حدی بالاست که حتی می‌توان غبار مربوطه را از فاصله چند ده میلیون سال نوری مشاهده کرد. در حالی که خود ستاره در زمان حیات از این فاصله قابل مشاهده نبود. تیم مربوطه در بررسی‌های خود چرخه حیات ستاره‌های با جرم مختلف و همچنین میزان روشنایی آنها در زمان تبدیل شدن به سحابی سیاره‌ای را بررسی کردند.

حدود ۳۰ سال پیش اخترشناسان متوجه یک موضوع عجیب شده بودند. درخشان‌ترین سحابی‌های سیاره‌ای موجود در کهکشان‌های دیگر همگی تقریبا به یک میزان روشنایی دارند. بدین ترتیب حداقل از جنبه نظری با مشاهده یک سحابی سیاره‌ای میتوان به فاصله آن از زمین پی برد. داده‌ها این موضوع را تایید می‌کردند؛ اما مدل‌ها با آن همخوانی نداشتند و همین موضوع نیز برای ۲۵ سال دانشمندان را اذیت کرد.

زمان و نحوه مرگ خورشید

به باور آنها ستاره‌های پیر و با جرم کم باید نسبت به ستاره‌های جوان‌تر و سنگین‌تر نور بسیار کمتری داشته باشند. بر اساس داده‌ها ستاره‌های کم جرمی همچون خورشید نیز می‌توانند به سحابی سیاره‌ای تبدیل شوند؛ اما بر اساس مدل‌ها چنین چیزی برای سیاره‌ای با جرمی کمتر از دو برابر خورشید امکان نداشت و نمی‌توان سحابی را دید.

تا اینکه مدل‌سازی‌های انجام شده در سال ۲۰۱۸ به اختلافات پایان داده و نشان دادند که جرم خورشید حد پایین تبدیل شدن یک ستاره به یک سحابی سیاره‌ای درخشان است. حتی اگر یک ستاره اندکی از خورشید سبک‌تر باشد هم نمی‌تواند به یک سحابی قابل مشاهده تبدیل شود. از آن طرف ستاره‌هایی با سه برابر جرم خورشید به سحابی‌هایی بسیار درخشان تبدیل خواهند شد.

میزان روشنایی ستاره‌های بین این دو حد نیز همانند اکثر سحابی‌های مشاهده شده در جهان خواهد بود. اخترشناسان با این روش نه تنها توانسته‌اند به روشی برای اندازه‌گیری سن ستاره‌هایی که میلیاردها سال با ما فاصله دارند، برسند؛ بلکه می‌توانند با قطعیت از زمان و نحوه مرگ خورشید نیز سخن بگویند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بلبل شیرین سخن بوستان ایران

    خورشید هیچوقت خاموش نمیشود ؟؟؟

    پاسخ ها

    • حسین رشیدی

      نظر اینجانب در مورد نابودی زمین بدین گونه است که در سال‌های آینده کره زمین به قدری گرم خواهد شد که تمام آب‌های روی زمین تمام شده وگرمایه زمین آنقدر زیاد می‌شود که زندگی بر روی زمین غیر ممکن خواهد بود وهوایی که زمین را احاطه کرده در اثر گرما از جو زمین خارج شده ویکی دیگر از سیارات منظومه شمسی را احاطه کرده وتعداد انگشت شماری از انسانها به آن سیاره کوچ کرده وزمین دیگری آنجا رقم خورده وروز از نو آغاز شده ومانند اولین روز های خلقت آدم وحوا دوباره زندگی آغاز شده ویک دوران دیگر چون زمین پدید آمده ومانند عمر زمین طی خواهد شد وبا اتفاق زمین بر روی آن سیاره خواهد افتاد وسیاره دیگری پدید خواهد آمد جهانی که خداوند آفریده لا یتناهی است وآنگونه که ما فکر می‌کنیم آخری نداشته وندارد وانسان پس از مرگ جسمشان نابود ورودحشان متعالی است وهرگز روحشان نابود نخواهد شد وبعد از مرگ روحشان زنده است وتاوان کرده های ایام زنده بودن را می‌دهد وجزا وپاداش اعمال را خواهد گرفت ودر آخر به زمان طفولیت خواهد رسید و بهشت در انتظارش است چون آدمی بعد مرگ ودر عالم برزخ هر روز زیستنش را که معادل پنجاه هزار سال طول می‌کشد جوابگوی کردار آن روز اوست ودر آخر چه خوب وچه بد همه وارد بهشتی که خدا وعده داده خواهند شد

  • رسولی نژاد

    سلام..بسم الله ..برای ما ایرانیان ماهواره و اینترنت پر سرعت باشد !؟فیلم اخر زمانی بماند طلبمان...مرسی از ژورنالهای دیکته شده ..گوگرافی و گوگول وامازون شدیم...فعلا ارز ازاد و دولتی دست اندر کاران و دلار ۴۰ تومانی هزار برابر گرونی کافیه..اخرش به دو متر هشت طبقه گورستان رازی هستیم🙏

    پاسخ ها

    • وطن

      100%

  • ناشناس

    خورشید با تمام نور و زیباییش روزی محو خواهد شد

  • ناشناس

    اگه میخوای بفهمی پایان دنیا چه طوری رقم میخوره کتاب زیبای قرآن را بخوان

    پاسخ ها

    • بدون نام

      واقعا

  • ناشناس

    خدا کنه دنیا زودتر تموم شه

  • ناشناس

    میشه

  • رضا

    می دونید آخه خورشید پشتش به ماست 🤣🤣

    پاسخ ها

    • Mohsen

      خوبه ما زودتر می میریم دیگه با خورشید نابود نمی شیم 😁

  • اسی طاهری

    مرگ خوشید یعنی مرگ مردم جهان

  • ناشناس

    4.5میلیاردسال آینده.خورشید 3سیاره نزدیکش را می بلعد وبعد تبدیل میشود به کوتوله سفیدبقیه سیارات منظومه شمسی هم درآسمان رها میشوند.

  • ناشناس

    برابرفرمایش قرآن درروز قیامت خورشید وزمین وهمه ستارگان وسیارات منهدم وهمچون ذرات پراکنده در آسمان معلق می‌شوند وزمان وقوعش رو فقط خداوند میداند

  • محمد

    اون موقع نویره نویره نویره نویرمم زنده نیست

  • ناشناس

    ده میلیارد سال دیگه آخر زمان هنوز خیلی مانده

  • خدایی

    در مورد عمر خورشید و ستارگان و کرات و ...... الله اعلم
    خداوند فرموده روز قیامت

  • غریبه

    جالب بود واسه سرگرمی

  • سینا ولیالله

    راستی اگه مردیم کی پول قبرمونو میده با این گرونه

  • علی بیژندی

    بله ،زمین میان خورشید و ماه جمع می‌گردد و البته زودتر از موعد که توضیح داده شده به وقوع خواهد پیوست.چرا زمان تعیین شده محققان گمانه زنی و خارج از دقت علمی است.

  • ناشناس

    سلام دوستان نظریه قابل نقض شدن است به نظر من نظریه نیروی جاذبه زمین نقضمیشود نیوتون معتقد بود سقوط اجسام بر روی زمین نیروی جاذبه است ولی من اعتقادی به آن ندارم بلکه من معتقدم علت سقوط اجسام نیروی فشار هواست که اجسام با زمین تماس می‌گیرند مستند بر اینکه هر اندازه جسم از سطح زمین فاصله بیشتری داشته باشد سرعت آن کمتر می‌شود چون هر اندازه که از زمین فاصله بگیریم تراکم هوا کمتر است سرعت آن نیز کم می‌شود در برخورد با زمین حال اگر به قدری از زمین فاصله بگیریم به خلأ بر خورد خواهیم کرد که اجسام معلق خواهند ماند پس به این دلیل نظریه نیوتون نقض شده ونیروی جاذبه ای در کار نیست وعلت سقوط اجسام بر روی زمین را نیروی فشار هوا می‌توان نامید

  • خلیج فارس 🌹🌷💚💚🌷🌹

    احسنت ب‌شما دلاوررر🌷🌹🌷💚💚💚💚🌷🌹

  • خلیج فارس 🌹🌷💚💚🌷🌹

    احسنت بشما دلاور

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج