آموزشی عکاسی با دوربین موبایل
در ادامه ۱۲ نکته به شما خواهیم گفت که با استفاده از این نکات می توانید با دوربین موبایل خود بهترین عکس ممکن را بگیرید.
ما در جهانی زندگی می کنیم که همگرایی در سر تا سر آن به چشم می آید. روز هایی که دوربین تنها دوربین بود، MP۳ player تنها Mp۳ player بود و موبایل تنها موبایل بود و… گذشت. در ادامه ۱۲ نکته به شما خواهیم گفت که با استفاده از این نکات می توانید با دوربین موبایل خود بهترین عکس ممکن را بگیرید.
این روز ها دوربین های دیجیتالی در بسیاری از وسایل دیگر هم دیده می شود، یکی از این وسایل موبایل است. در حقیقت دوربین موبایل ها یکی از چند شاخه دوربین های دیجیتال است که به سرعت در حال پیشرفت است و با پیشرفت های چشمگیری که در بعضی موبایل ها داشته است (تعداد پیکسل بیشتر، لنز بهتر، حافظه بیشتر برای ذخیره عکس) بعضی ها معتقدند که این موبایل ها می توانند رقبای دوربین های دیجیتالی بعضی از شرکت ها باشند. در یک نظرسنجی صورت گرفته درباره «عکس گرفتن در هر جایی (به صورت سیار)» نشان می دهد که بسیاری از افراد به طور معمول برای عکاسی از دوربین موبایل خود استفاده می کنند.
متأسفانه اکثر عکس هایی که با دوربین گرفته می شوند از کیفیت خوبی برخوردار نیستند. می تواند یکی از دلایل این ضعف کیفیت پایین بعضی از دوربین ها باشد، اما دلیل عمده آن تکنیک ضعیف عکاسی است.
توصیه می کنیم که حتی اگر دوربین DSLR هم دارید این مطلب را از دست ندهید، چراکه ممکن است جایی دوربین DSLR را به همراه نداشته باشید و مجبور شوید از صحنه ای با موبایل خود عکس بگیرید و یا حتی عکاسی با موبایل ساده تر یا بهتر باشد.
۱. نور مناسبی به سوژه خود بدهید
هر چه سوژه شما روشن تر باشد احتمال اینکه وضوح عکس شما بیشتر باشد هم بیشتر می شود. در صورت امکان در محیط بیرون در شرایطی که نور بیشتری دارد عکس بگیرید، یا اگر در خانه هستید چراغ ها را روشن کنید. اگر در خانه هستید و برای عکس گرفتن چراغ را روشن می کنید حوساتان به این نکته باشد که نور چراغ بر روی رنگ ها در عکستان تأثیر می گذارد و شاید مجبور شوید که از تراز سفیدی (White Balance) برای اصلاح آن استفاده کنید.
بعضی دوربین ها بر روی خود فلاش دارند، که استفاده از این فلاش ها (حتی در محیط باز با نور نسبتآً مناسب به عنوان نور مکمل) می تواند به شفافیت بیشتر عکس کمک کند. اگر دوربین شما فلاش ندارد نباید رو به نور عکس بگیرید چرا که با این کار سوژه شما ضد نور (سیلوئت) خواهد شد و در عکس تاریک ثبت خواهد شد.
۲. به سوژه خود نزدیک شوید
یکی از اشتباهات متداول در عکاسی با دوربین موبایل این است که آنقدر سوژه دور است که از او تصویری غیر قابل تشخیص در دور دیده خواهد شد. عکس هایی که با دوربین موبایل گرفته می شوند با توجه به اینکه تعداد پیکسل پایینی دارند (البته این قضیه هر روز رو به بهبودی است) کوچک خواهند بود، بنابراین سعی کنید کل کادر را با سوژه خود پر کنید تا بعداً در برنامه های ویرایشی عکس را نبرید (کراپ نکنید)، که این کار باعث می شود کیفیت عکس باز هم کمتر شود.
با این وجود، بعضی از دوربین های موبایل وقتی به سوژه نزدیک باشید تغییر شکل ایجاد می کنند و یا در فوکوس شما را با مشکل مواجه می کنند (مخوصوصاً اگر دوربین موبایل شما حالت ماکرو و یا فوکوس از فاصله نزدیک را نداشته باشد).
۳. بی حرکت باشید
مانند تمام دوربین های دیجیتالی، هر چه دوربین را بی تحرک تر نگه دارید عکس شما واضح تر ثبت خواهد شد.
این قضیه در شرایطی که نور کمتری دارید مهمتر خواهد بود، چرا که دوربین سرعت شاتر پایین تری انتخاب می کند تا کمبود نور را جبران کند. یکی از راه هایی که برای پیشگیری از این مشکل می توانید انجام دهید تکیه دادن موبایل در هنگام عکاسی به جایی است تا در حد امکان جلوی حرکت و لرزش را بگیرید.
یادتان باشد که بسیاری از دوربین های موبایل ها تأخیر شاتر (تأخیر زمانی بین فشردن دکمه شاتر تا گرفته شدن عکس) دارند. این بدین معنی است که شما باید موبایل را به مدت زمان بیشتری ثابت نگه دارید، تا مبادا در زمانی که موبایل را پایین می آورید دوربین هنوز در حال عکس گرفتن بوده باشد. (کمی بعد از فشردن دکمه شاتر مکث نمایید)
۴. عکس ها را بعداً ویرایش کنید
با توجه به اینکه ویرایش کردن عکس ها در برنامه هایی که در دوربین وجود دارند می توانند جالب و سرگرم کننده باشد، اما ویرایش تصاویر بر روی کامپیوتر کیفیت بسیار بهتری به شما خواهد داد. عکس هایتان را رنگی و با بالاترین رزولوشن بگیرید تا بعداً در ویرایش دستتان باز باشد.
همیشه می توانید عکس هایتان را با استفاده از کامپیوتر سیاه و سفید کنید، ولی اگر عکس هایتان را سیاه و سفید گرفته باشید نمی توانید آنها را رنگی کنید.
۵. اشتباهاتتان را دور نریزید
به خاطر داشته باشید که در بسیاری از موبایل ها کیفیت عکس بهتر از آن چیزی است که در صفحه نمایش آنها دیده می شود. پس اگر می توانید سعی کنید عکس هایتان را نگه دارید تا بعداً آن ها را بر روی کامپیوتر خود مشاهده کنید. شاید این عکس ها روی مانیتور بهتر دیده شوند. حتی ممکن است بعضی عکس هایتان که به اشتباه گرفته شده اند و تار هستند به کارتان بیایند.
۶. از زوم دیجیتال دوربین استفاده نکنید
با اینکه زوم کردن بر روی سوژه می تواند خیلی رضایت بخش باشد (در صورت وجود قابلیت زوم در موبایل تان)، اگر از زوم دیجیتال استفاده کنید کیفیت عکس شما کاهش یافته و در نهایت عکسی که خواهید داشت پیکسل های کمتری دارد.
یادتان باشد شما همیشه می توانید عکس هایتان را بر روی کامپیوتر ویرایش کنید، پس کیفیت را خراب نکنید و عکس را با بهترین کیفیت ممکن ثبت کنید.
البته موبایل هایی هستند که دوربین آنها از زوم اپتیکال (Optical) برخوردار هستند، که استفاده از زوم این دوربین ها مشکلی ندارد و این زوم ها کیفیت عکس را پایین نمی آورند.
۷. از تراز سفیدی (White Balance) استفاده کنید
تعداد موبایل هایی که قابلیت تنظیم تراز سفیدی در عکاسی را دارند رو به افزایش است، این دوربین ها با استفاده از White Balance قابلیت اصلاح رنگ را در عکس هایتان به شما می دهند. با White Balance موبایل خود کار کنید تا بتوانید درک خوبی از آن پیدا کنید و در عکس هایتان رنگ های بهتری داشته باشید. در موبایل های مختلف نحوه تغییر دادن White Balance هم متفاوت است، برای پیدا کردن آن دفترچه راهنمای موبایلتان را مطالعه نمایید.
۸. زیاد عکس بگیرید و تجربه زیادی کسب کنید
یکی از نکات جالب و زیبای دوربین های دیجیتال (دوربین موبایل ها هم جزء دوربین های دیجیتال محسوب می شوند) این است که می توانید تعداد بسیار زیادی عکس بگیرید بدون اینکه هزینه ای برای شما داشته باشد. این یعنی شما می توانید عکس های زیادی با کادر های مختلف و شرایط و تنظیمات متفاوت بگیرید و سپس آن هایی را که می خواهید نگه دارید.
دوربین های موبایل وسیله های مناسبی برای تجربه زوایا و پرسپکتیو های جدید هستند، می توانید از پایین عکس بگیرید، از بالا عکس بگیرید، با زاویه ای بسته عکس بگیرید و یا… و نتیجه های جالب و جذابی را تجربه کنید.
۹. قوانین ترکیب بندی را یاد بگیرید (و بعد این قوانین را بشکنید)
قوانین ترکیب بندی را یاد بگیرید. (مانند قانون یک سوم؛ سوژه خود را در مرکز کادر قرار ندهید بلکه آن را در قسمت یک سوم از یک سمت کادر قرار دهید تا عکس شما جلوه بیشتری داشته باشد). قوانین ساده ای مانند قانون یک سوم می توانند به عکس شما روح تازه ای بخشند.
بعد از اینکه قوانین را یاد گرفته اید سعی کنید با درک بالا و به هدف رسیدن به عکسی بهتر این قوانین را بشکنید، اکثر عکس هایی که خیلی مورد توجه قرار می گیرند این قوانین را شکسته اند؛ بنابراین از زوایای مختلفی عکس بگیرید، از ارتفاع کمرتان، از روی زمین، از فاصله ای خیلی بالا، نزدیک به سوژه و یا به هر صورت دیگری که به ذهنتان می رسد (پرسپکتیو های مختلف را امتحان کنید).
۱۰. لنز خود را تمیز نگه دارید
یکی از مشکلاتی که برای استفاده از دوربین های موبایل با آن رو به رو هستیم تمیز و سالم نگه داشتن آن است. موبایل مدت زیادی در جیب ما یا کیف ماست و ما از آن در هر شرایط آب و هوایی ای استفاده می کنیم. در نتیجه موبایل شما می تواند به راحتی کثیف شود و یا صدمه ببیند (افتادن اثر انگشت بر روی لنز یکی از مشکلات متداول در استفاده از دوربین موبایل است) مخصوصاً اگر موبایل شما محافظی برای لنز دوربین نداشته باشد.
۱۱. آداب استفاده از دوربین موبایل را رعایت کنید
با اینکه هیچ قانون رسمی ای برای استفاده از دوربین موبایل وجود ندارد اما بهتر است نحوه صحیح و به جای استفاده از آن را یاد بگیرید. دیده می شود که استفاده های بسیار نا به جا از دوربین های موبایل می شود و گاهاً با استفاده از آن سوء استفاده می کنند. وقتی می خواهید از شخص غریبه ای عکس بگیرید از او اجازه بگیرید، و محدودیت های عکاسی را در اماکن مختلفی مانند تئاتر و کنسرت رعایت کنید.
۱۲. با بالاترین رزولوشن ممکن در موبایل خود عکاسی کنید
بعضی موبایل ها به شما اجازه می دهند که رزولوشن عکاسی دوربین را انتخاب کنید. بدیهی است که هر چقدر رزولوشن عکس بالاتر باش کیفیت و وضوح عکس هم بالاتر خواهد بود. این قضیه برای موبایل هایی که سنسور دوربین آنها کمتر از ۱,۰۰۰,۰۰۰ پیکسل (۱Megapixel) دارند ملموس تر است. البته در نظر داشته باشید که هر چقدر رزولوشن عکس شما بالاتر باشد عکس بزرگتر شده و در نتیجه حجم آن هم افزایش پیدا می کند، بنابراین عکس هایی که با رزولوشن بالاتری گرفته شده اند در زمانی که می خواهید آن ها را برای کسی به وسیله اینترنت بفرستید زمان بیشتری خواهند برد.
نظر کاربران
این یازده رو خیلی تمرین کنیم!یادمون باشه بعضی اماکن هست تابلو زده فیلمبرداری ممنوع!بعضیها فک میکنن با موبایل اشکال نداره!مثلا تو حرم امام رضا(ع)! باور کنین اینا مشغول الضمه میکنه شمارو!!!!
پاسخ ها
مشغول ذمه
ازتون ممنونم نکته هاتون خیلی به من کمک کردن .