نتانیاهو هاآرتص را تحریم کرد!
روزنامۀ هارتص در گزارش یکشنبۀ خود نوشت بنیامین نتانیاهو این تصمیم را که در دستور کار جلسۀ هفتگی کابینۀ دولت قرار نداشت تأیید کرده است.
همشهری آنلاین: روزنامۀ هارتص در گزارش یکشنبۀ خود نوشت بنیامین نتانیاهو این تصمیم را که در دستور کار جلسۀ هفتگی کابینۀ دولت قرار نداشت تأیید کرده است.
رژِیم صهیونسیتی اعلام کرد به دلیل مقالات زیادی که در پی آن، نشریۀ خبری هارتص به مشروعیت دولت اسرائیل آسیب وارد کرده است و آموس شوکن ناشر هارتص خواهان تحریم دولت اسرائیل بوده، قطعنامۀ قطع روابط با روزنامۀ هارتص را تصویب کرده است.
در واکنش به این تصمیم، هارتص اعلام کرد که این یک تصمیم فرصتطلبانه برای تحریم خبرگزاری ما است که در جلسه امروز دولت بدون هیچ گونه بررسی قانونی تصویب شد … و گامی دیگر در مسیر نتانیاهو برای برچیدن دموکراسی اسرائیل است. نتانیاهو در تلاش است تا یک روزنامۀ منتقد و مستقل را خاموش کند. هارتص نه ترسی دارد و نه به یک تراکت دولتی تبدیل خواهد شد که پیامهایی که دولت و رهبرش تایید کردهاند را منتشر کند.
هفته گذشته، شلومو کرهی، وزیر ارتباطات اسرائیل، پیشنهادی را ارائه کرد که در آن خواستار اعمال محدودیتهای دولت بر هاآرتص در نتیجه اظهارات شوکن شد.
گیدئون لِوی، ستوننویس هارتص، در گفتوگو با الجزیره گفت که تحریمهای دولت علیه این رسانه پیام بسیار بدی از نظر سیاسی و اخلاقی ارسال میکند.
او افزود: بسیاری هارتص را تنها روزنامه در اسرائیل میدانند زیرا، به ویژه در این جنگ، تقریباً تمام رسانهها به طور کامل به روایت دولت و ارتش پیوستهاند و آنچه در غزه اتفاق میافتد را به اسرائیلیها نشان ندادهاند.
اختلاف دولت اسرائیل با این خبرگزاری ماه گذشته در یک کنفرانس در لندن شدت گرفت، جایی که شوکن، ناشر هارتص، گفت که دولت نتانیاهو برایش تحمیل رژیم آپارتاید بیرحمانه بر مردم فلسطین اهمیت ندارد.
هاآرتص در مقاله خود با اشاره به پاکسازی نژادی در شمال غزه، نوشت: ۳ هفته و نیم است که نیروهای اسرائیلی شمال غزه را محاصره کردند و تقریبا به طور کامل مانع از انتقال کمکهای بشردوستانه به این منطقه میشوند و این به معنای گرسنگی دادن به صدها هزار فلسطینی است.
هاآرتص در نسخه انگلیسی خود افزود: اگر این عملیات فورا متوقف نشود، صدها هزار تن پناهنده خواهند شد و برخی مناطق به طور کامل ویران خواهند شد و لکه ننگ اخلاقی و قانونی این جنایت برای اسرائیل باقی خواهد ماند و آن را رها نخواهد کرد. در این میان عجیب نیست که تردیدهای جدی در این مورد ایجاد شود که اسرائیل در حال ارتکاب پاکسازی نژادی در شمال غزه است و هدف از این عملیات تخلیه این منطقه از فلسطینیها به صورت دائمی است.
پس از این اظهارات ناشر روزنامه هاآرتص، ۲ وزارت امور داخلی و فرهنگ رژیم صهیونیستی روز جمعه اعلام کردند که روابط خود را با این روزنامه به حالت تعلیق درمیآورند.
با این حال فشارهایی که به شوکن وارد شد، او را مجبور کرد اظهارات خود را پس بگیرد. روزنامه «اسرائیل هیوم» در این رابطه به نقل از شوکن نوشت: در آنچه بیان کرده بودم، تجدیدنظر کردم و برای رفع تردیدها میگویم حماس برای آزادی مبارزه نمیکند و روز هفت اکتبر اتفاقی تکاندهنده بود.
ارسال نظر