راهنمای خرید خودروی شاسی بلند
این روزها خودروهای شاسیبلند حسابی خودشان را در دل عاشقان خودرو باز کردهاند به همین دلیل هر روز شاسیبلندهای بیشتری را در خیابان میبینیم.
انصافاً هم باید گفت به لطف خودروهای چینی، طیف متنوعی از شاسیبلندها با ابعاد و قیمتهای متفاوت در پیشروی خریداران قرار گرفتهاند.
به همین منظور در این قسمت راهنمای جامعی برای خرید خودروی شاسیبلند آماده کردهایم که خواندن آن را به شما پیشنهاد میدهیم.
چرا باید شاسیبلند بخریم؟
خودروهای شاسیبلند طیف متنوعی دارند، فضای بیشتر برای سرنشینان و قرار دادن اسباب و لوازم، ارتفاع بالای این خودروها و سه ردیف صندلی در شاسیبلندهای بزرگ را برای ۷ تا ۸ سرنشین را میتوان از ویژگیهای خودروهای شاسیبلند دانست.
شاسیبلندها به لحاظ قدرت نیز حرفهای زیادی برای گفتن دارند، سازوکارهای مختلف برای انتقال قدرت موتور به چرخها، بالارفتن بهتر از سربالاییها و مانور راحتتر در مسیرهای نامسطح و بیرون از شهر را میتوان از موارد برتری شاسیبلندها نسبت به سایر خودروها دانست.
اما این سکه روی دیگری نیز دارد و خودروهای شاسیبلند چالاکی سایر خودروها را ندارند و نمیتوان با یک خودروی شاسیبلند مانورهای سرعتی را در خیابانهای شهر انجام داد. از طرف دیگر در بیشتر مواقع با توجه به وزن بیشتر خودروهای شاسیبلند، این خودروها مصرف بیشتری هم دارند.
در نتیجه خرید یک خودروی شاسیبلند از یک طرف دست شما را در بسیاری از موارد باز میگذارد و از طرف دیگر همانگونه که اشاره شد با محدودیتهایی نیز طرف هستید.
نکتههای مهمی که باید در نظر داشت
خودروهای شاسیبلند با موتورهای مختلفی راهی بازار میشوند و از یک موتور چهار سیلندر کوچک تا موتورهای قدرتمند V8 را میتوان در شاسیبلندها یافت. با این حساب در حین انتخاب یک خودروی شاسیبلند حتماً باید قدرت این خودرو را نسبت به نیاز و مصرفی که دارید در نظر بگیرید.
از طرف دیگر تعداد افرادی که قرار است در این خودرو بنشینند نیز بسیار مهم است برای نمونه اگر قصد دارید یک شاسیبلند با ظرفیت ۸ سرنشین بخرید و این خودرو تنها قرار است در خیابانهای شهر تردد کند شاید بهتر باشد به جای شاسیبلند یک مینیون بخرید که فضا و مصرف بهتری دارد.
از آنجایی که خودروهای شاسیبلند طیف گستردهای دارند، اتخاذ تصمیم در خصوص ابعاد خودرو میتواند دامنه گزینههای شما را محدودتر کند تا دقیقتر تصمیم بگیرید.
انواع شاسیبلندهای موجود در بازار
تفاوت میان شاسیبلندهای کار بِیس و تِراک بِیس
شاسی بلندها به دو مدل اصلی تقسیم میشوند، خودروهای شاسیبلند کار بیس (Car Base SUV) که در بیشتر محافل خودرو از آنها با نام کراساوور هم یاد میشود دارای بدنهای یکپارچه هستند که شاسی خودرو به بدنه آن در قالب یک تکه ساخته شده است. این گونه از خودروهای شاسیبلند همانند سایر خودروها از سیستم تعلیق مستقل بهره میگیرند و در نتیجه هندلینگ بهتر و تجربه راحتتری از رانندگی را در اختیار راننده قرار میدهند.
از طرف دیگر شاسیبلندهای تراک بیس (Truck Based) را داریم که نیرو به هر چهار چرخ خودرو منتقل میشود. این مدل از شاسیبلندها عملکرد بهتری در جادههای خاکی دارند، اما روی آنها برای عبور از صخرهها و سربالاییهای تند خیلی نمیتوانید حساب باز کنید.
همانگونه که حتماً میدانید مدلهای تراک بیس شاسیبلند این روزها طرفداران زیادی ندارد و مشتریان بیشتر به سمت شاسیبلندهای کراساوور تمایل پیدا کردهاند.
کراساوورها در بیشتر مواقع فضای بزرگتری دارند و در عبور از موانع و مسیرهای پرفراز و نشیب بهتر عمل میکنند.
شاسیبلندهای سابکامپکت
این کلاس از خودروهای شاسیبلند اخیراً طرفداران زیادی پیدا کرده است. شاسیبلندهای ساب کامپکت در بیشتر مواقع جای کمتری برای سرنشینان و قرار دادن لوازم دارند. اما این خودروها به عنوان یک شاسیبلند جمعوجور ارتفاع خوبی دارند.
نیرو در شاسیبلندهای این کلاس به چهار چرخ خودرو منتقل میشود و با توجه به ابعاد جمعوجوری که دارند در خیابانهای پرترافیک بیشتر میتوان روی آنها حساب باز کرد.
شاسیبلندهای کوچک
این گروه از شاسیبلندها گزینه مناسبی برای افرادی است که به دنبال خودرویی در ابعاد یک سدان میگردند و از خودروهای شاسیبلند هم نمیتوانند دل بکنند.
خودروهای شاسیبلند کوچک، فضای قابل قبولی را برای قرار دادن لوازم دارند و ارتفاع این خودروها هم نسبت به سایر خودروها بالاتر است. شاسیبلندهای کوچک به لحاظ مصرف انرژی نیز با بعضی از خودروهای سدان رقابت میکنند و در نتیجه با خرید این خودروها نیاز چندانی برای نگرانی در خصوص مصرف بیشتر ندارید.
بعضی از مدلهای خودروهای کوچک شاسیبلند عملکرد خوبی را در مسیرهای خاکی و جادههای بیرون از شهر در اختیار راننده قرار میدهند.
شاسیبلندهای کامپکت اسپرت
همانگونه که از نام این کلاس پیداست با مدلی اسپرت و جمعوجور از خودروهای شاسیبلند طرف هستیم که چالاکی و هندلینگ خوبی را در اختیار راننده قرار میدهند. این خودروها مصرف بهینهتری هم دارند و در گروه شاسیبلندهای خوشقیمت بازار قرار میگیرند.
شاسیبلندهای متوسط
این کلاس از شاسیبلندها برای افرادی که قصد خرید مینیون دارند نیز مناسب است. خودروهای شاسیبلند متوسط قدرت خوبی را در کنار فضای زیاد و امنیت بیشتر در اختیار راننده قرار میدهند. به همین دلیل خودروهای شاسیبلند متوسط گزینه خوبی برای خانوادههایی پرجمعیت و اهل خرید است.
بعضی از شاسیبلندهای متوسط دارای ردیف سوم صندلی هم هستند تا سرنشینان بیشتری را جای دهند. تمامی این موارد دستبهدست هم داده است تا این کلاس از خودروهای شاسیبلند طرفداران زیادی پیدا کند.
شاسیبلندهای بزرگ
همانگونه که از نام این کلاس از خودروهای شاسیبلند پیداست با خودروهای قدرتمندی طرف هستیم که فضای خوبی را در داخل خودرو دارند. اما با خودروهای شاسیبلند بزرگ به راحتی نمیتوان در خیابان مانور داد، این خودروها مصرف بیشتری نیز دارند.
در نتیجه پیشنهاد میکنیم اگر هدف شما از خرید یک خودروی شاسیبلند بزرگ، فضای بیشتری است که در اختیار شما قرار میدهد از خرید آن صرفنظر کرده و مینیون بخرید که جای بیشتر و مصرف بهینهتری دارد.
ویژگیهای برتر خودروهای شاسیبلند
اکنون که با هم نگاهی به انواع مختلف خودروهای شاسیبلند موجود در بازار داشتیم بهتر است ببینیم این خودروها چه امکاناتی را در اختیار راننده قرار میدهند.
موتور و مصرف بنزین
بیشتر خودروهای کوچک شاسیبلند دارای موتور چهار سیلندر کم مصرفی هستند اما در بعضی از این خودروها شاهد موتور توربو شارژ نیز هستیم. خودروهای شاسیبلند کوچک گاهی اوقات از پس شیبهای تند و تیز بر نمیآیند و اگر لوازم زیادی بار این خودورها کنید فشار زیادی را در قسمت خودرو متوجه خواهید شد.
از طرف دیگر خودروهای شاسیبلند متوسط غالباً از یک موتور V۶ بهره میگیرند و قدرت و هندلینگ قابل قبولی را در این خودروها شاهد هستیم. موتور شاسیبلندهای بزرگ نیز در بیشتر مواقع از نوع V۸ است و به لطف این موتور، خودرو در هیچ سربالایی کم نمیآورد اما این گونه خودروها مصرف بیشتری دارند.
جالب است بدانید بیشتر خودروهای شاسیبلند موجود در بازار فاقد گیربکس دستی هستند و شاید تنها بعضی از شاسیبلندهای کوچک از جعبهدنده دستی بهره بگیرند، البته گیربکسهای اتوماتیک حالتی را برای تعویض دنده دارند که شباهت زیادی به دندهکشی دستی دارد.
گفته میشود مدلهایی که به ۶، ۷، ۸ یا ۹ دنده اتومات مجهز هستند، نسبت به گیربکسهای قدیمی سوخت بهینهتری دارند.
سیستم انتقال نیروی موتور به چرخها
تمامی شاسیبلندهای موجود در بازار از سیستم انتقال نیرو به چهار چرخ متحرک بهره میبرند و بیشتر شاسیبلندهای تراز اول امکان انتخاب انتقال نیرو به دو چرخ خودرو را نیز در اختیار راننده قرار میدهند.
ناگفته نماند که بسیاری از شاسیبلندهای تراک بیس نیرو را تنها به چرخهای عقب منتقل میکنند. از طرف دیگر شاسیبلندهای کراساوور هم در بیشتر مواقع نیرو را به چرخهای جلو منتقل میکنند.
استفاده از خودروی شاسیبلند به عنوان یدککش
شاسیبلندهای تراک بیس ظرفیت بیشتری به عنوان یدککش دارند و مدلهای بزرگ این خودورها میتواند تا میزان ۴ تن بار را یدک بکشند. این مقدار برابر با وزن تقریبی یک خانه سیار یا قایق تفریحی است.
از طرف دیگر شاسیبلندهای کار بیس، حرف زیادی در خصوص قابلیت یدککش ندارند، اما مدلهای میانرده این خودورها میتوانند حدود ۲.۲ تن را یدک بکشند.
رانندگی آفرود
در نگاه اول به هر شاسیبلندی با خود فکر میکنید این خودرو برای گشت و گذار در دشت و صحرا طراحی شده است اما اگر از آن دسته رانندگان عاشق طبعیت باشید که حسابی اهل بیرون رفتن هستند باید به دنبال شاسیبلندی باشید که برای رانندگی آفرود طراحی شده باشد.
یک شاسیبلند آفرود باید دارای سیستم انتقال نیرو به چهار چرخ باشد، این خودرو دید مناسبی نیز نسبت به اطراف باید داشته باشد و در قسمت پایین خودرو به محافظهایی برای وارد نشدن صدمه به قسمتهای زیرین خودرو مجهز باشد. جیپ رانگلر نمونه مناسبی از یک خودروی شاسیبلند آفرود است.
طراحی فیزیکی درها و قسمت داخل خودرو
بیشتر خودروهای شاسیبلند درهای پهنی در قسمت جلو و عقب خودرو دارند. به لطف این درها سوار و پیاده شدن به این خودروها بسیار راحت است. اما از آنجایی که میزان دید صندلی نسبت به سطح زمین بالاتر از خودروهای معمولی است، نشستن در صندلی خودرو برای افراد کوتاه قد، کودکان و سالمندان دشوار به نظر میرسد.
اگر فکر میکنید نیازی به یک شاسیبلندی دارید که سه ردیف صندلی داشته باشد پیشنهاد میکنیم به دنبال مدلهایی باشید که درهای عقب آنها پهن طراحی شده باشد، مکانیزم فرآیند راحتی قرار گرفتن صندلیها ردیف دوم را نیز در این خودروها بررسی کنید.
صندلیها
تقریباً تمامی خودروهای شاسیبلند برای حمل ۵ سرنشین طراحی شدهاند. بعضی از شاسیبلندهای بزرگ یک ردیف سوم از صندلی را نیز در خودرو تعبیه کردهاند تا ۷ یا ۸ سرنشین در این خودروها سوار شود. اما صندلیهای ردیف سوم جای تنگی دارند و در بیشتر مواقع بهتر است کودکان در این صندلیها بنشینند.
از طرف دیگر زمانی که صندلی ردیف سوم برای نشستن باز شده است، فضایی از قسمت قرار دادن بار اشغال میشود.
قسمت قرار دادن بار
در بیشتر مواقع صندلیهای خودروهای شاسیبلند به گونهای تنظیم میشوند که بتوان با خم کردن این صندلیها فضای بیشتری را برای قرار دادن لوازم در نظر گرفت. به غیر از صندلیهای ردیف اول، سایر صندلیها از جای خود جدا میشوند یا میتوان آنها را تا کرد تا اسباب بیشتر ار در داخل خودرو جای داد.
تجربه نشان داده است شاسیبلندهای گروه تراک بیس، ظریفیت بیشتری را برای قرار دادن لوازم در اختیار راننده قرار میدهد. در قسمت انتهای بعضی از شاسیبلندها شاهد حضور یک قسمت آسانسور مانند هستیم که فرآیند بلند کردن کالا و قرار دادن آن را در داخل خودرو راحتتر کرده است.
امنیت و حفظ جان سرنشینان
قصد نداریم شما را نگران کنیم اما این حق شماست که به عنوان خریدار یک خودروی شاسیبلند بدانید خودروهای شاسیبلند بیشترین آمار را در تصادف و غلط زدن در جادهها دارند.
دلیل این امر را میتوان در ارتفاع بلند این خودروها و همچنین وزن سنگین قسمت بالای خودرو دانست. در این بین سیستم Electronic stability control که ترمزهای خودرو را به صورت اتوماتیک کنترل میکند تا خودرو به گوشههای جاده کشیده نشود را میتوان یکی از ویژگیهای باارزشی دانست که در حین خرید خودروی شاسی بلند باید حتماً چنین قابلیتی را در نظرداشته باشید.
تکنولوژیهای پیشرفته ایمنی
سیستم اعلام خطر تصادف از روبرو و همچنین ترمز اضطراری را میتوان از موارد امنیتی جدید دانست که در شاسیبلندهای روز دنیا به استاندارد تبدیل شده است. گزارش شده است که به لطف این سیستمهای امنیتی جدید حدود ۵۰ درصد از تصادفها از پشت خودرو کاسته شده است.
در این قسمت به پایان راهنمای جامع خرید خودروی شاسیبلند رسیدیم، پیشنهاد میکنیم اگر شما هم تجربه مفیدی در این زمینه دارید ما و کاربران را از تجربههای مفید خود در قسمت نظرات باخبر سازید.
ارسال نظر