۷۰۱۲۹۳
۲ نظر
۵۰۱۳
۲ نظر
۵۰۱۳
پ

شناسایی باکتری نفت‌خوار توسط محققان کانادایی

پاک کردن لکه ها و آلودگی های نفتی از محیط زیست یکی از چالش های بزرگ جوامع انسانی است و حالا محققان برای این کار متوسل به نوع خاصی از باکتری شده اند.

خبرگزاری مهر: پاک کردن لکه ها و آلودگی های نفتی از محیط زیست یکی از چالش های بزرگ جوامع انسانی است و حالا محققان برای این کار متوسل به نوع خاصی از باکتری شده اند.

شناسایی باکتری نفت‌خوار توسط محققان کانادایی

به گزارش نیواطلس، این باکتری که Alcanivorax borkumensis نام دارد، به علت علاقه خود به تغذیه از هیدروکربنات های تشکیل دهنده نفت شهرت دارد.

محققان کانادایی با جداسازی آنزیم های کلیدی مورد استفاده این باکتری توانسته اند آلوده های نفتی خاک را در شرایط آزمایشگاهی پاکسازی کنند.

آلودگی های نفتی در سال های اخیر به خطری جدی برای کره زمین مبدل شده و جریان های آبی در اقیانوس ها بیش از حدی که قبلا تصور می شد می توانند موجب انتشار این نوع آلودگی ها شوند.

آلودگی های نفتی پس از فرو رفتن در خاک و شن می توانند برای سال ها و دهه ها باقی بمانند و تا به حال از روش های مختلفی برای پاکسازی این آلودگی ها استفاده شده است. اما هر یک از این راه حل ها مشکلات جانبی یا هزینه های بالایی داشته اند و گاهی نیز موجب ایجاد آلودگی های زیستی دیگر یا حتی آتش سوزی شده اند.

استفاده از باکتری برای پاکسازی آلودگی های نفتی هیچ یک از این مشکلات جانبی را به همراه نخواهد آورد. Alcanivorax borkumensis باکتری است که به طور گسترده در اقیانوس های جهان موجود است و جمعیت آن در آب های آلوده به نفت به شدت افزایش می یابد.

قرار است با مطالعه بیشتر بر روی آنزیم های مورد استفاده این باکتری روند مقابله با آلودگی های نفتی از این طریق هم تسهیل شده و گسترش یابد.

استفاده از این روش در محیط آزمایشگاهی منجر به از بین رفتن ۸۰ درصد از آلودگی های نفتی شد و انتظار می رود در آینده این رقم باز هم افزایش یابد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • مهدی

    زنده باد دانشمندان عزیزی که به فکر جهانیان هستند، درود بر علم که همچنان راه خود را می پیماید.

  • بدون نام

    متاسفانه دانشمندان ایرانی بعلت ضعف رسانه ای که دارند بااینکه مقالات علمی متعددی که در مجلات علمی دانشگاههای بین المللی دارند درداخل کشور این مطالب رسانه ای نمی شود. مثلا همسرم دردوران دانشجویی درمقطع دکتری برروی الودگی نفتی مخازن نفتی بندرعباس کار کردند که منجر به شناسایی باکتریی بنام علمی سودوموناس آئرژینوزا گردید که جزو فلور طبیعی ایران است وهم اکنون این بکتری دردانشگاه تربیت مدرس نگهداری میشود.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج