۳۵۹۵۳۲
۵۰۰۶
۵۰۰۶
پ

شناسایی گورستان دوره اشکانی در دماوند

محوطه تاریخی ولیران دماوند که در آن یک گورستان دوره اشکانی شناسایی شده است تعیین عرصه و حریم شد.

خبرگزاری میزان: محوطه تاریخی ولیران دماوند که در آن یک گورستان دوره اشکانی شناسایی شده است تعیین عرصه و حریم شد.
محمدرضا زاهدی سرپرست گروه گمانه زنی دراین محوطه تاریخی با اعلام این خبر گفت: در اطراف محوطه تاریخی ولیران و به فاصله های مختلف 12 گمانه به ابعاد 1*2 متر و عمق یک تا 3 متر حفاری شد که در هیچ یک از گمانه ها آثار و بقایای فرهنگی و تاریخی بدست نیامد.

وی گفت: براساس گمانه زنی های انجام شده مشخص شد که عرصه اصلی این محوطه به مساحت ۳۵۰۰ متر مربع بر روی جلو آمدگی تپه ماهورهای شرق رودخانه دماوند واقع شده که جدیدترین دوره متعلق به یک قلعه دوره ساسانی و قدیمی ترین لایه آن یک گورستان مربوط به اوایل دوره اشکانی است.

وی افزود:با توجه به گمانه زنی های انجام شده و بررسیهای فصول گذشته در اطراف این گورستان هیچ استقرار دایمی وجود نداشته و استقرارها بصورت موقت و فصلی بوده است.
این باستان شناس اظهار داشت: با توجه به تملک محوطه ولیران و زمینهای اطراف آن توسط دانشگاه علم و صنعت و انجام خاکبرداری برای راه سازی و سایر ساخت و سازها ، گمانه زنی و تعیین عرصه و حریم آن با هدف جلوگیری از تعرض و تخریب این محوطه با ارزش ضرورت داشت.

زاهدی همچنین گفت: در دو فصل حفاری در محوطه ولیران که در سالهای 1385 و 1386 توسط دکتر محمدرضا نعمتی انجام گرفت بقایای یک قلعه به ابعاد 40×50 متر در جهت شرقی-غربی نمایان شد که دارای چهار برج دایره ای شکل بوده و تنها بخشی از برج شمال غرب آن باقی مانده است.

به گفته وی، بر اساس شواهد و مستندات به دست آمده چنین به نظر می رسد این قلعه در اواخر دوره ساسانی ساخته شده و احتمالا همزمان با حمله اعراب به این منطقه قلعه تخریب شده است.

این باستان شناس اظهار داشت: معماری داخل قلعه بر اساس شیب تپه است و شامل یک معبر اصلی در جهت شرقی - غربی بوده که در دو طرف ضلع شمالی و جنوبی معبراصلی فضاهای معماری منظمی مشتمل بر اتاق های متعدد مستطیل شکل به ابعاد مختلف است ،مصالح به کار برده شده در این قلعه شامل لاشه سنگ و قلوه سنگهای رودخانه ای ، خشت و چینه در دیوارها با استفاده از ملات گل می باشد ، همچنین مقداری ملات گچ نیز به صورت آوار در بخشهایی از فضاهای معماری بدست آمده است.

وی تصریح کرد:در کاوشهای انجام شده در زیر لایه مربوط به دوره ساسانی گورستانی از دوره اشکانی شناسایی شد که دارای شیوه های متعدد تدفین شامل تدفین سردابه ای ، خمره ای ، گودال ساده و سنگ چین همراه تعدادی زیادی اشیاء بود.

محوطه تاریخی ولیران که در بین روستاییان به اسامی مختلفی چون قلعه دختر ، قلعه سنگی و نمک لیسه معروف است در فاصله حدود پانصد متری جنوب روستای ولیران و در انتهای یال تپه ماهورهای مرز بین شلمبه و ولیران قرار گرفته است.

محوز گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم محوطه تاریخی ولیران توسط رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج