همکاری روسیه و اروپا برای سفر به ماه
آژانسهای فضایی اروپا و روسیه تصمیم گرفتهاند تا سطحنشینی (Lander) را به قطب جنوب ماه بفرستند؛ منطقهای که تا به امروز ناشناخته باقی مانده است.
این ماموریت که لونا ۲۷ نام گرفته، تا ۵ سال دیگر اجرا خواهد شد. ماموریتها قرار است توسط آژانس فضایی دولتی روسیه، «روسکازمس» کنترل شود. اکتشافهای شوروی در اواسط دههی هفتاد میلادی در ماه متوقف شده بود. ماموریت لونا ۲۷ قرار است این اکتشافات را ادامه دهد.
پروفسور «ایگور میتروفانو»، از انستیتو تحقیقات فضایی موسکو، یکی از دانشمندان این ماموریت است. او دربارهی ماموریتشان میگوید: «باید به ماه برویم، قرن ۲۱ام از مهمترین زمانها برای تمدن انسان است؛ کشور ما هم باید در آن نقش داشته باشد.»
با این حال، قرار نیست مثل دهههای شصت و هفتاد و جنگ سرد، رقابتی در کار باشد. او ادامه میدهد: «باید با هم و با همکاران بینالمللیمان کار کنیم.»
«برنگر هودو»، مدیر گروه اکتشافات ماه در مرکز تحقیقاتی فضایی و تکنولوژی اروپا (Estec) هم چنین نظری دارد: «ما میخواهیم فضانوردانی اروپایی به ماه بفرستیم. در حال حاضر هم مشغول مذاکراتی بینالمللی برای همکاری در بازگشت به ماه هستیم.»
اولین ماموریتها با استفاده از روبات انجام خواهند شد. در ابتدا در لبهی قطب جنوب فرود خواهند آمد. منطقهی قطب جنوب در ماه همیشه تاریک است و این محدوده همچنین یکی از سردترین نقاط در منظومهی شمسی است. به همین دلیل هم در یخهای آنجا، آب و مواد شیمیایی وجود دارد.
طبق صحبتهای دکتر «جیمز کارپنتر»، از محققان Estec، یکی از اهداف این ماموریت، بررسی ظرفیت استفاده از این آب برای آینده است.
ارسال نظر