راه حل جلوگیری از تب کنگو را بشناسید
كارشناس مسئول دفتر بيماريهاي قابل انتقال بين انسان و حيوان مركز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت شيوههاي انتقال و پيشگيري از ابتلا به بيماري تب كريمه كنگو را تشريح كرد.
دكتر محمد زينلي درباره چگونگي انتقال بيماري تب كريمه كنگو از حيوان آلوده به انسان، گفت: بحث انتقال بيماري از طريق گوشت مطرح نيست، بلكه بحث انتقال آن از طريق خون و ترشحات دام آلوده مطرح است.
عمدتا اگر زمان ذبح، ويروس در دام وجود داشته باشد، توصيه آن است زماني كه لاشه حيوان جدا ميشود بايد در سردخانه و در دماي بين صفر تا چهار درجه سانتيگراد نگهداري شود. دماي يخچالهاي منازل نيز براي اين موضوع كفايت ميكند.
وي افزود: اگر گوشت ۲۴ ساعت داخل يخچال باشد، به دليل جمود نعشي و پديده گليكوژن در گوشت، گليكوژن به اسيد لاكتيك تبديل شده و اين پديده سبب اسيدي شدن گوشت ميشود. به اين ترتيب ph گوشت به حدود ۵ ميرسد كه در اين ph ويروس غيرفعال ميشود. به اين ترتيب زماني كه گوشت وارد چرخه آشپزخانه ميشود، ويروس قابليت انتقال ندارد.
زينلي ادامه داد: زماني كه به گوشتي دست ميزنيم كه حالت خونآبه داشته و دست نيز از جراحتي برخوردار است، درصورتي كه امكان آلودگي گوشت وجود داشته باشد، ويروس آن از طريق مخاط هم ميتواند وارد بدن و نهايتا جذب شود.
وي تاكيد كرد: توصيه آن است كه زنان خانهدار، قصابها و افرادي كه با دام و گوشت دام ارتباط دارند، گوشت را ۲۴ ساعت در يخچال نگهداري كنند و پس از آن براي تكهتكه كردن آن از دستكش استفاده كنند.
زينلي افزود: توصيههاي لازم صورت گرفته كه در كشتارگاهها و قصابيها از وسايل حفاظت فردي مانند دستكش، گان، عينك، ماسك و چكمه استفاده شود. با دامپزشكي نيز هماهنگيهايي صورت گرفته كه كشتارگاهها به اين وسايل تجهيز باشند.
وي تاكيد كرد: انتقال بيماري تب كريمه كنگو در گوشت سفيد مطرح نيست و هيچ ابتلايي در طيورو ماهي ندارد. تنها شترمرغ ميتواند به اين بيماري مبتلا شود.
كارشناس مسئول دفتر بيماريهاي قابل انتقال بين انسان و حيوان مركز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت گفت: اين بيماري از طريق كنه وارد بدن دام ميشود و متاسفانه دام مبتلا هيچ علامتي ندارد.
در مجموع وجود كنه ميتواند نشاندهنده اين موضوع باشد كه نكات بهداشتي رعايت شوند. همچنين بايد سعي شود دامها در منازل ذبح نشوند و براي خريد و ذبح دام هماهنگيهاي لازم با دامپزشكي صورت گيرد.
نظر کاربران
توي شهر ما يه گاو همچين حالتي داشت فقط منحصر به شتر مرغ نيست
كه 2 نفر تلفات داشت
پاسخ ها
دوست عزیز این بیماری منحصرا مربوط به گاو ،گوسفند ، کلا گوشت قرمز است . در مورد طیور که دارای گوشت سفید هستن گفته شده که استثناعا شتر مرغ هم در جرگه ی بیماری قرار میگیره. شما باید بیشتر دقتتون رو روی گوشت قرمز متمرکز کنید.
آقاسلمان درست بخون مطلبو ازمیان گوشتای سفید فقط شترمرغ هست وگرنه گوشتای سفید خودشون میزبان اصلی هستن.
خيلي ممنون از اطلاع رسانيتون
گوشت شتر مرغ قرمزه نه سفيد يه ذره از گوشت گوسفند روشنتره.واسه اطلاع گفتم
مرسی خیلی مفید بود.آگاهی ترس های بی مورد رو از بین می بره.با اجازه مقاله تون رو برای دوستام فرستادم
ممنون از اطلاعات شما در این مورد
این بیماری کی به طور کلی ریشه کن میشه
چطوره که وزارت بهداشتمون اینارو تو تلویزیون اعلام کنه تا همه مطلع شن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟و اینکه به وضع بهداشت مملکتمونم دقت کنن؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
سلام گوشت شتر یه نصف روز تو یخچال بود در موقع تکه کردن دستم یه خراش کوچیک برداشت آیا احتمال آلوده شدن هست؟