با این سامانه سربازان نمی توانند فرار کنند!
یکی از ارگانهای نظامی دو مشکل اساسی که شامل فرار سربازان از پست نگهبانی و به خواب رفتن آنها هنگام نگهبانی می شود را مطرح کردند.
سعید راشدی از مجریان این طرح تحقیقاتی در این باره گفت: یکی از ارگانهای نظامی دو مشکل اساسی که شامل فرار سربازان از پست نگهبانی و به خواب رفتن آنها هنگام نگهبانی می شود را مطرح کردند.
وی با بیان اینکه ارگانهای نظامی برای رفع این مشکل سالیانه هزینه های گزافی را پرداخت می کنند، اظهار داشت: مسئولان امر برای رفع این مشکل اقدام به نصب دوربین های مدار بسته و گماشتن افسر نگهبان می کردند که هزینه هایی را در بر داشت از این رو با مطرح شدن این مشکل پروژه ای را در این زمینه تعریف کردیم.
راشدی با اشاره به جزئیات این پروژه توضیح داد: برای این منظور اقدام به طراحی سامانه ای کردیم که بدون تماس با بدن سرباز و تنها با نصب بر روی لباس اقدام به کنترل وضعیت سربازها می کند.
این محقق توضیح داد: این سامانه شامل یک جعبه کوچک است که به لباس سرباز متصل می شود و برای هر سرباز محدوده خاصی تعریف می شود در صورتی که سرباز از محدود تعیین شده جلوتر برود این سامانه با ارسال پیامی به مرکز کنترل افسر نگهبان را از وضعیت سرباز آگاه می کند.
وی با تاکید بر اینکه این سامانه قادر به ارسال اطلاعاتی در زمینه میزان فشار خون، تعداد ضربان قلب و میزان دمای بدن است، خاطر نشان کرد: زمانی که فرد به خواب می رود برخی از خواص بیولوژیکی بدن تغییر می کند از این رو این سامانه قادر است ویژگیهای فیزیولوژی بدن را پایش کند.
راشدی ادامه داد: زمانی که سرباز در هنگام پست نگهبانی به خواب می رود ابتدا از طریق ویبره هشدار می دهد و در صورتی که فرد متوجه نشده اطلاعاتی از وضعیت فرد به مرکز کنترل ارسال می کند.
وی حفاظت از سربازان در مناطق مرزی را از دیگر کاربردهای این سامانه نام برد و اضافه کرد: در حریم مرزها معمولا سربازان با مخاطرات زیادی مواجه می شوند و نصب این دستگاه بر روی لباس سربازان و کنترل علایم حیاتی آنها می تواند امداد رسانی به افراد آسیب دیده را تسهیل کند.
این محقق با بیان اینکه اطلاعات ارسالی در پایگاه داده های این سامانه ذخیره می شود، یادآور شد: این سامانه هیچگونه تماس فیزیکی با فرد ندارد و با استفاده از برخی فناوریها می تواند علایم حیاتی فرد را کنترل کند.
ارسال نظر