کشف تاثیر قرص «ویاگرا» در مقابله با مالاریا
دانشمندان اروپایی دریافتهاند نوعی قرص به نام ویاگرا میتواند به دلیل شیوه اثرگذاری آنزیمها بر گلبولهای قرمز خون از مالاریا پیشگیری کند.
قرص ویاگرا که نخستین بار در سال ۱۹۹۸ برای بهبود روابط جنسی زوجین وارد بازار شد، همچنین برای مقابله با شرایطی مانند فشار خون، ترس از ارتفاع و سرطان پروستات به کار میرود.
مالاریا از طریق انگلهایی که در خون زندگی میکنند، ظاهر و به وسیله نیش پشههای مالاریا به افراد دیگر منتقل میشود.
شکلی از این انگل به نام Plasmodium falciparum برخی از مراحل رشد خود را در بدن پشههای مالاریا میگذراند اما مرحله مهمی از آن را در گلبولهای قرمز مغز استخوان انسان میگذراند. زمانی که این انگل وارد خون میشود، این گلبولها حس سالمبودن را به انگل القا میکنند؛ زیرا نرم هستند و از طحال عبور میکنند. این در حالی است که انگل مالاریا به طور معمول به دنبال گلبولهای قرمز مرده یا غیرعادی میگردد زیرا چنین گلبولهایی سفت هستند و طحال آنها را فیلتر میکند.
محققان دریافتند یکی از روشها برای اعمال قدرت تمیزکنندگی طحال، سفتکردن گلبولهای قرمز خون است.
قرص ویاگرا با استراحتدادن به عضلات برای افزایش جریان خون، به گلبولهای قرمز عفونی امکان سفتماندن را میدهد و این کار را با مهارکردن آنزیمی انجام میدهد که گلبولهای قرمز را در حالت عادی نرم نگه میدارد.
در این مطالعه، محققان قرص ویاگرا را بر روی یک طحال مصنوعی آزمایش کردند و دریافتند این طحال به آسانی گلبولهای قرمز سفتشده و آغشته به انگل مالاریا را فیلتر کرد.
محققان مطالعه جدید را به عنوان نخستین گام به سوی ارائه انواع جدید رویکردهای ضدمالاریا میپندارند.
جزئیات این یافتهها در مجله PLOS Pathogens ارائه شده است.
ارسال نظر