۱۴۸۹۱۷۲
۱۳۵
۱۳۵
پ

تماشای «ماه» در کنار زهره در آسمان زیبای بهمن!

سخنگوی کمیته نجوم آماتوری انجمن نجوم ایران اعلام کرد: شامگاه امشب اجتماع ماه و سیارات زهره، زحل و نپتون رخ می‌دهد.

ایسنا: سخنگوی کمیته نجوم آماتوری انجمن نجوم ایران اعلام کرد: شامگاه امشب اجتماع ماه و سیارات زهره، زحل و نپتون رخ می‌دهد. 

2421510_581

«در ۵.۵ درجه پایین‌تر از ماه جرم نسبتا درخشانی را مشاهده خواهیم کرد که سیاره زحل است. این سیاره نسبت به سیاره زهره از سیاره زمین دورتر است، از این رو کم نورتر دیده می‌شود.  فاصله ماه تا زمین ۳۸۰ هزار کیلومتر، فاصله زهره تا زمین حدود ۵۰ میلیون کیلومتر، فاصله زحل تا زمین بیش از یک و نیم میلیارد کیلومتر و فاصله نپتون تا زمین بیش از چهار و نیم میلیارد کیلومتر است.»

کاظم کوکرم از رخداد پدیده اجتماع ماه و سیاره‌های زحل، زهره و نپتون در شامگاه، شنبه ۱۳ بهمن خبر داد و گفت: این رخداد نجومی در ساعت ۱۸ و ۳۰ دقیقه رخ می‌دهد. 

وی افزود: رویداد اجتماع ماه و سیارات زحل، زهره و نپتون پس از غروب خورشید در روز شنبه، ۱۳ بهمن ماه جاری است. در شامگاه امشب اگر رصدگران رو به افق جنوب غرب بایستند، هلال ماه را در میان دو سیاره زهره و زحل با چشم غیر مسلح ملاحظه می‌کنند. 

کوکرم با اشاره به موقعیت این دو سیاره، توضیح داد: ۵.۵ درجه بالاتر از ماه یک جرم بسیار درخشان دیده می‌شود که سیاره زهره است. این سیاره بعد از خورشید و ماه درخشان‌ترین جرم در آسمان است

به گفته وی، در صورتی که رصدگران دوربین دو چشمی و یا یک تلسکوپ در اختیار داشته باشند و زهره را مشاهده کنند، خواهند دید که سیاره زهره شبیه ماه، هاله بسیار کوچکی دارد که با توجه به موقعیت آن نسبت به زمین، این هاله سیاره زهره را می‌توانند با دوربین دوچشمی یا تلسکوپ ببینند. 

کوکرم ادامه داد: همچنین در ۵.۵ درجه پایین‌تر از ماه جرم نسبتا درخشانی را مشاهده خواهیم کرد که سیاره زحل است. این سیاره نسبت به سیاره زهره از سیاره زمین دورتر است، از این رو کم نورتر دیده می‌شود. 

سخنگوی کمیته نجوم آماتوری انجمن نجوم ایران با اشاره به فواصل ماه و این سیارات تا زمین در شامگاه شنبه، ۱۳ بهمن ۱۴۰۳، گفت: فاصله ماه تا زمین ۳۸۰ هزار کیلومتر، فاصله زهره تا زمین حدود ۵۰ میلیون کیلومتر، فاصله زحل تا زمین بیش از یک و نیم میلیارد کیلومتر و فاصله نپتون تا زمین بیش از چهار و نیم میلیارد کیلومتر است. 

2421511_617

وی تاکید کرد: سیاره نپتون در این شب‌ها در غرب سیاره زهره در ۳.۶ درجه این زهره قرار دارد و ما برای دیدن سیاره نپتون حتما نیاز به تلسکوپ داریم. 

کوکرم یادآور شد: اجتماع امشب به این صورت است که دو سیاره زهره و زحل با چشم غیرمسلح قابل رؤیت هستند و برای رصد سیاره نپتون حتما نیاز به تلسکوپ داریم. 

این فعال حوزه نجوم آماتوری تاکید کرد: اجتماع سیارات، پدیده‌ای صرفا زیبا و جذاب است تا از طریق آن بتوانیم سیارات را در کنار ماه ببینیم و سیارات را در آسمان در کنار هم رصد کنیم و از نظر نجومی و علمی هیچ یافته‌ای نیست که تاییدی باشد که این اجتماع می‌تواند روی زمین اثرگذار باشد؛ چه به لحاظ انرژی گرانشی و چه به لحاظ سایر موضوعات. 

کوکرم اضافه کرد: چون این سیارات نسبت به ما در فاصله دوری قرار دارند و تنها از نظر ما این اجرام در کنار هم دیده می‌شوند و هیچ اثری بر روی زمین ندارند چرا که فواصل آن‌ها از ما از چند هراز کیلومتر تا چند میلیون کیلومتر است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج