این افراد در قطر چه کار میکنند؟
از چند ماه پیش که بلیتفروشی جام جهانی آغاز شد ابهاماتی در مورد نحوه خرید بلیت، تخصیص سهمیه به نهادهای مختلف و هزینهها مطرح شد.
سامان سعادت در روزنامه اعتماد نوشت: از چند ماه پیش که بلیتفروشی جام جهانی آغاز شد ابهاماتی در مورد نحوه خرید بلیت، تخصیص سهمیه به نهادهای مختلف و هزینهها مطرح شد. فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش به عنوان دو نهادی که بلیت در اختیار داشتند، عملکردی کاملا ناشفاف ارایه دادند. مهمترین شاهد مثال برای این عملکرد ناشفاف این است که آخرش هم معلوم نشد چند قطعه بلیت در اختیار ایران قرار گرفت و از این تعداد چه مقدار فروش رفت و چقدر به نهادها یا افراد خاص اختصاص پیدا کرد.
طبق گزارشها، سفیر قطر بلیتهای اختصاص داده شده به ایران را ۳۱ هزار، سینا کلهر معاون فرهنگی وزارت ورزش ۲۱ هزار و ۲۰۰ و وزارت ورزش ۱۷ هزار بلیت عنوان کردند.
در این بین طبق روال فدراسیون فوتبال مکلف شد اسامی خبرنگاران رسانهها را برای اعزام به قطر در اختیار وزارت ورزش قرار دهد که آن مساله نیز بدون اطلاعرسانی کامل از سوی فدراسیون صورت گرفت و بسیاری از رسانهها و خبرنگاران اصلا نفهمیدند فدراسیون کی اسامی را جمع کرد، کی آن را به وزارت داد و کی تصویب گرفت. فقط در خبرها شنیدند که معاون وزیر ورزش گفت لیست خبرنگاران اعزامی به قطر مشخص شد!
در روزهای گذشته بحث حضور افراد غیرمرتبط با حوزه ورزش به اضافه چهرههای سیاسی و مقامات مسوول در قطر حسابی خبرساز شد. حضور حداکثری مقامات فدراسیون فوتبال به اضافه روسای هیاتها به اضافه مقامات وزارت ورزش به همراه چند چهره فرهنگی از رسانههای خاص توجه خبرنگاران و کاربران شبکههای اجتماعی را به خود جلب کرد. سوال ناظران واضح بود: آیا این افراد که نه سمت اجرایی در تیم ملی دارند، نه خبرنگار ورزشی هستند و نه کار خاصی در قطر غیر از حضور در استادیوم و تشویق انجام نمیدهند با هزینه شخصی راهی قطر شدند یا با بلیت و هزینه ایاب و ذهاب و اقامت رایگان؟
از آنجایی که تقریبا تمام مقامات فدراسیون فوتبال و روسای کمیتههادر قطر حضور دارند، پیگیری از فدراسیون فوتبال در این زمینه بینتیجه ماند. این وضعیت در مورد وزارت ورزش هم صدق میکند. از شخص وزیر تا معاونتها و برخی مسوولان دیگر در قطر هستند و ارتباطگیری با آنها امکانپذیر نشد. رییس روابط عمومی وزارت ورزش محسن معتمدکیا که با حفظ سمت مدیر ایرانی رسانهای تیم ملی است (چون کیروش یک مدیر رسانهای خارجی هم با خود به قطر برده!) نیز به همچنین. به همین دلیل به نظر میرسد برای پیدا کردن پاسخ سوالات در این رابطه دستکم تا پایان بازیهای ایران در جام جهانی باید صبر کرد. البته اگر این دوستان تصمیم نگیرند در تمام ایام جام جهانی در قطر بمانند. با این حال از مصاحبهها و اخباری که در چند وقت گذشته منتشر شد، میتوان فهمید این افراد چطور راهی قطر شدند.
تقریبا یک ماه پیش سینا کلهر، معاون فرهنگی وزارت ورزش گفته بود بخشی از بلیتهای رایگانی که در اختیار وزارت ورزش قرار گرفته طبق سهمیهبندی خاص به نهادها داده میشود. تعدادی هم به فعالان فرهنگی و هنری میرسد. معاون فرهنگی وزارت ورزش گفته بود: «از بلیتهای دو مرحله اول به ورزشکاران و جامعه ورزشی، سهمیه بلیت تعلق گرفت. در مرحله سوم اولویت سهمیهبندی بخش فرهنگی است از جمله خبرنگاران، فعالان فرهنگی و صنایع دستی. به ۱۲ وزارتخانه از جمله وزارت ارشاد نامه فرستادیم تا نام افرادی که میخواهند به جام جهانی بفرستند را به ما معرفی کنند. مثلا نام بازیگر یا موسیقیدان مورد نظر. سقف عددی که برای سهمیه وزارتخانهها و سازمانها در نظر گرفتهایم، ۱۱۰ تا بلیت است. در این میان حضور برخی سازمانها تاکنون قطعی است که تقاضای بلیت کردهاند. مانند سازمان فرهنگ و ارتباطات که تقاضای ۴۰۰ بلیت دارد. میراث فرهنگی و گردشگری تقاضای ۵۰۰ بلیت جام جهانی دارد. برخی شبکههای تلویزیونی در صداوسیما نیز برای اختصاص بلیت تقاضا کردهاند.»
به نظر میرسد افرادی که حضورشان در قطر برای مردم سوال برانگیز شده بود، از جمله فعالان برخی رسانهها، برخی چهرههای فضای مجازی و سایرین با هزینه وزارت ورزش یا فدراسیون فوتبال رقم خورده است.
ارسال نظر