۹۹۰۳۵۹
۸ نظر
۵۰۱۰
۸ نظر
۵۰۱۰
پ

نقشه جدید ترامپ برای انتقام‌گیری از چین

دولت ترامپ همزمان با بررسی تعرفه‌های جدید برای تنبیه پکن بابت عملکردش در شیوع ویروس کرونا، در حال بررسی طرحی به منظور جابجایی زنجیره تامین صنعتی جهان از چین است.

خبرگزاری ایسنا: دولت ترامپ همزمان با بررسی تعرفه‌های جدید برای تنبیه پکن بابت عملکردش در شیوع ویروس کرونا، در حال بررسی طرحی به منظور جابجایی زنجیره تامین صنعتی جهان از چین است.

دولت دونالد ترامپ که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر، حملات اخیر علیه چین را افزایش داده است، از مدتها قبل وعده داده بود که تولید را از کشورهای دیگر به خاک آمریکا منتقل کند.

چند مقام سابق و فعلی دولت آمریکا به رویترز گفتند: نابودی اقتصادی و مرگ و میر گسترده در آمریکا بر اثر ویروس کرونا باعث شده است دولت، انتقال تولید محصولات شرکتهای آمریکایی به کشور و قطع وابستگی زنجیره تامین به چین یا حد الامکان انتقال آنها به کشورهایی که دوستانه‌تر به شمار می روند را به شکل جدی‌تری بررسی کند.

کیت کراچ، یکی از مقامات وزارت خارجه آمریکا به رویترز گفت: ما در چند سال گذشته در تلاش برای کاهش وابستگی زنجیره تامین به چین بوده ایم اما اکنون به این ابتکار شتاب می دهیم.

به گفته مقامات آمریکایی، وزارت بازرگانی، خارجه و سایر آژانسهای دولتی آمریکا در حال بررسی راه‌هایی برای واداشتن شرکتها به قطع تامین مواد و جابجایی تولید از چین هستند. تشویق‌های مالیاتی و یارانه ها از جمله تدابیری هستند که برای تحرک بخشیدن به این تغییرات مورد بررسی قرار گرفته اند.

سیاست چین دولت ترامپ همواره با کشمکش‌های پشت پرده میان مشاوران موافق تجارت و مخالفان چین تعریف شده و اکنون گروه دوم می گویند نوبت آنها شده است.

ترامپ مکررا تاکید کرده که علاوه بر عوارض ۲۵ درصدی فعلی روی ۳۷۰ میلیارد دلار کالای چین، می تواند تعرفه های جدیدی وضع کند.

شرکتهای آمریکایی که این تعرفه ها را پرداخت می کنند در حال حاضر نسبت به تعرفه های فعلی شکایت دارند به خصوص که در دوران قرنطینه مقابله با ویروس کرونا، با افت شدید فروش روبرو شده اند. اما این به معنای آن نیست که ترامپ از تعرفه های جدید صرفنظر کند. راه‌های دیگر تنبیه چین می تواند شامل تحریم‌ها علیه مقامات یا شرکت‌های چینی و روابط نزدیکتر با تایوان باشد. اما بحث درباره انتقال زنجیره تامین برای دولت ترامپ واقعی، محکم و به شکل غیرمعمولی چندجانبه است.

دولت آمریکا به دنبال تشکیل اتحادی از شرکای معتمد به نام "شبکه موفقیت اقتصادی" است و این شبکه شرکت‌ها و گروه‌های جامعه معدنی را دربرمیگیرد که تحت استانداردهای مشترک در همه زمینه ها از کسب و کار دیجیتال گرفته تا انرژی، زیرساخت، تحقیقات، تجارت، آموزش و بازرگانی فعالیت می کنند.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در ۲۹ آوریل اعلام کرده بود که دولت آمریکا سرگرم همکاری با استرالیا، هند، ژاپن، نیوزیلند، کره جنوبی و ویتنام برای حرکت دادن اقتصاد جهانی به پیش است و این مذاکرات شامل بحثهایی درباره تغییر ساختار زنجیره تامین برای جلوگیری از تکرار دوباره اتفاقات اخیر هستند.

طبق آمار سازمان ملل، چین در سال ۲۰۱۰ از آمریکا به عنوان بزرگترین کشور تولیدکننده جهان سبقت گرفت و عامل ۲۸ درصد از تولید جهانی در سال ۲۰۱۸ بود.

پاندمی کرونا نقش کلیدی چین در زنجیره تامین برای داروهای ژنریک که عمده داروهای تجویزی در آمریکا را تشکیل می دهد را بارز کرد. همچنین برتری چین در حوزه کالاهایی مانند دوربین‌های حرارتی که برای سنجش تب کارکنان لازم هستند و اهمیتش در تامین غذا را منعکس کرد.

بر اساس گزارش رویترز، بسیاری از شرکت‌های آمریکایی در بخش تولید چین، سرمایه گذاری سنگینی انجام داده اند و برای سهم بزرگی از فروش خود به بازار چین با جمعیت یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر وابسته هستند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    چین همچنان می تازد!

  • بدون نام

    باید همه کشورها همین کار را بکنند .

  • بدون نام

    بازم دم ترامپ گرم
    کشور ما که حتی نمیتونه از چین یه انتقاد کنه

  • محمدعلی

    حمایت میکنم

  • بدون نام

    دمش گرم...چینو بزرگش کردیم حالا شاخ شده
    مرگ بر چین

  • حبیب شیرزاد مینابی

    هرچی بلاست ازگورهمین Trumpبلندمیشه.خداچکارت نکنه شیطون بلا.دنیادستت راحت شه.رای نیاری الهی.

  • بدون نام

    لعنت بر ترامپ که با دنیا سر جنگ دارد و فقط دنبال استثمار و چپاول دیگر کشورها به هر قیمتی است.

  • بدون نام

    دم ترامپ و پمپئو گرم اگه این کار انجام بشه بزرگترین لطف در حق کل دنیاست

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج