مخالفت ۱۲هزار وکیل با آییننامه پیشنهادی قوهقضائیه
بیش از ۱۲ هزار وکیل دادگستری با امضای نامهای به رئیس قوه قضائیه خواستار منتفی شدن پیشنویس آییننامه پیشنهادی قوه قضائیه برای لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری شدند.
ایرنا: بیش از ۱۲ هزار وکیل دادگستری با امضای نامهای به رئیس قوه قضائیه خواستار منتفی شدن پیشنویس آییننامه پیشنهادی قوه قضائیه برای لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری شدند.
به گزارش روز شنبه کانون وکلای دادگستری مرکز، در نامه وکلا به حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی آمده است: ماده ۲۲ لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۱۳۳۳ بر اساس اصل استقلال کانون وکلای دادگستری و تضمین استقلال آن، تدوین و تنظیم آییننامه یا اصلاح آن را در صورت لزوم، در اختیار کانون وکلا گذارده است و پس از تدوین آیین نامه، تصویب آن جهت اجرا با وزیر دادگستری است.
این نامه می افزاید: این حکم قانونگذار در راستای حفظ اصول دادرسی منصفانه، حاکمیت قانون و پاسداری از حق دفاع آزادانه ملت است.
وکلا در این نامه تصریح می کنند: متاسفانه اقدام معاونت حقوقی آن قوه در تدوین آییننامه اصلاحی و فراخوان در خصوص آن، برخلاف قانون و خواست جامعه وکالت بوده و مورد پذیرش قاطبه وکلای دادگستری ایران و مصلحت دستگاه قضای کشور نخواهد بود.
امضاکنندگان این نامه از رئیس قوه قضائیه درخواست کرده اند تا تصمیم شایسته ای در این خصوص از سوی رئیس دستگاه قضا اتخاذ شود.
معاونت حقوقی قوه قضاییه پیشنویس آییننامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری را در ۱۹۸ ماده پیشنهاد کرده و از حقوقدان، وکلای دادگستری، استادان و اندیشمندان علم حقوق خواسته تا ۲۴ اردیبهشت سال جاری در خصوص این آییننامه اظهارِنظرهای مستدل و مستند خود را اعلام کنند.
بر اساس اعلام معاونت حقوقی قوه قضاییه، مبنای اصلی «پیشنویس آییننامه اجرایی لایحۀ قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری» و «لایحۀ استقلال کانون وکلای دادگستری» با درنظرگرفتن قوانین و مقررات دیگر است و از جمله ویژگیهای این آییننامه، صیانت از استقلال کانون وکلا در حوزههای مختلف از جمله آزمون وکالت، کارآموزی، نظام رسیدگی به تخلفات، اداره کانون، انتخابات، تشویق، ارتقا و نقلوانتقالات، رعایت اهتمام لازم در مطابقت آییننامه با مقررات موجود و توجه به قوانین مؤخر بر تصویب آییننامه، از جمله قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب ۱۳۷۶، توجه به آییننامه مصوب سال ۱۳۳۴ و حفظ مواد مهم و کاربردی آن، بهروزرسانی نظام نظارت بر تخلفات و نهادسازی در حوزه همفکری و همکاری بین نهاد وکالت و دستگاه قضایی عنوان شده است.
پیشنویس این آییننامه واکنشهای بسیاری را در میان جامعه حقوقی کشور ایجاد کرده و حقوقدانان و کانونهای وکلا تنظیم این آییننامه را برخلاف نص صریح مواد ۱ و ۲۲ لایحه قانونی استقلال میدانند و معتقدند در صورت تصویب آن، کانونهای وکلای مستقل دادگستری به نهادی وابسته به قوه قضائیه تبدیل خواهند شد.
نظر کاربران
پولهایه که وکیلها ازمردم میگیرن بدون حساب کتاب حرام است حرام
پاسخ ها
واقعا خصوصا در تهران وکلا دست مزد نجومی می گیرند و هیچ قانونی وجود ندارد تخلفات و کلا را کانون رسیدگی می کند مگر میشه
از کجا وچگونه مردم ایران در فشارند. اقشار زحمت کش با گرسنگی وتمامی صنوف در فشار مالی و روانی هستمد تازه روسای قضایی به فکر فشار بیشتر و گرفتن استقلال وازادی عمل از وکلا . اقایان وکلای ایران وقتی خودتان را.به خواب میزنید وهیچکدامتان از درد های مردم ایران و حقوق قانونی انها نان و امنیت دفاع که نمیکنید حتی به مردم به چشم تحقیر نگاه میکنید .خداوند هم بالاخره جای حق نشسته و روزی هم از این روزها خاطره ای در تاریخ میماند .و همچنان بخوابید.
پولهای بی حساب و الکی که وکلا میگیرند و کاری هم نمیتوانند بکنند
پاسخ ها
اولا در تمام رسته های شغلی ادم درست و ادم نادرست هست پس قضاوت ممنوع دوما تصویب این ایین نامه باعث میشه همین دفاع نیم بند هم که امکانش هست در دادگاه انجام بشه به دلیل ترس از ابطلال پروانه و غیره منتفی شود وکلا از جنس خود مردم هستم هیچوقت نگاه بالا به پایین نبوده شاید شما باعدده خاصی از وکلا در تماس بودید هزاران وکیل با کمترین حق الوکاله سعی در کمک به مردم دارنند .. تصویب این ایین نامه باعث می شود استقلال وکلا از بین بره یا حداقل ضعیف بشه لذا دفاع تمام قد امکانپذیر نیست برای همین هم الان هزاران وکیل قبول بر تصویب این ایین نامه نشدن برای کمک به مردم ... متاسفانه فقر و تورم در تمام جامعه هست وکیل غیر وکیل نداره .... لطفا کمی تحقیق کنید