کرونا چه زمانی پایان مییابد؟
معاون تحقیقات وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به چند سوال جدی پیش روی مطالعات در حال انجام درباره بیماری کووید۱۹ پاسخ داده است.
برترینها: معاون تحقیقات وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به چند سوال جدی پیش روی مطالعات در حال انجام درباره بیماری کووید۱۹ پاسخ داده است.
رضا ملک زاده، در صفحه اینستاگرام خود سه سوال، کرونا کی پایان می یابد؟ آیا همه بهبود یافتگان کرونا دارای آنتی بادی لازم برای مصونیت از ابتلای مجدد هستند؟ آیا تست های وسیع تشخیصی و آنتی بادی، حلقه اصلی پیشگیری از اوج گیری دوباره کرونا با سرعت انتقال بسیار بالاست؟ را مطرح کردند.
بیش از ۱۰۰ روز از اعلام رسمی شیوع کرونا در چین با همه تاثیرات بسیار غافلگیرکننده آن برای جهان می گذرد. در کنار تمام گام های ساخت دارو و واکسن مورد نیاز، تست های تشخیص بیماران مبتلا و آنتی بادی با استفاده از کیت های جدید در حال انجام است.
اما این روزها هنوز چند پرسش جدی برای مطالعات مطرح است:
۱ - آیا همه بهبودیافتگان کرونا قادر به تولید سطحی از آنتی بادی هستند که موجب ابتلا نشدن مجدد آنها شود؟ حتی در این صورت، مصونیت فرد بهبود یافته چه قدر دوام می آورد؟
۲ - با وجود ویژگی خاص ویروس کرونا که سرعت بسیار بالای انتقال (۱۰ برابر آنفلوآنز) و احتمال ابتلای سریع افراد آلوده نشده است، آیا وسعت بخشی به انجام تست های تشخیص و آنتی بادی، حلقه اصلی قطع زنجیره اپیدمی تا زمان تولید واکسن است؟
۳ - کرونا کی پایان می یابد؟
پاسخ سوال۱: سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که "مطمئن نیست آنتی بادی بدن بهبودیافتگان از کرونا باعث مصونیت کامل آنها در برابر این ویروس شود. پیش بینی می شود که درصدی از جمعیت جهان، قادر به تولید آنتی بادی لازم برای جلوگیری از ابتلای مجدد نباشند. همچنین مشخص نیست این مصونیت در صورت کامل بودن میزان آنتی بادی، چند سال دوام خواهد آورد. بنابراین نمی توان با اطمینان از «مصونیت همگانی» و «مصونیت همیشگی» در برابر این ویروس سخن گفت و باید تا پایان مطالعات صبر کرد.
پاسخ سوال ۲: تجربه اپیدمی های گذشته نشان می دهد اصلی ترین راهکار تا ساخت واکسن، حتی با انجام وسیع تست های تشخیص و آنتی بادی، حفظ «فاصله اجتماعی» (فاصله ۱.۵ تا دو متری افراد از یکدیگر و خودداری از شرکت در اجتماعات) است؛ به ویژه آن که برخی مبتلایان، هیچ علامتی ندارند و از ابتلای خود هم بی خبرند.
اهمیت حفظ فاصله اجتماعی وقتی پررنگ تر می شود که این پرسش جدی هم مطرح است: حتی با تولید واکسن انسانی کرونا، چه تعداد از افراد در سراسر جهان متاثر از شرایط اقتصادی تولید داروها، « به سرعت » تحت پوشش «برنامه جهانی ایمن سازی همگانی» مصون خواهند شد؟ آن هم در شرایطی که اپیدمی کرونا تا رسیدن از شرایط پاندمیک (اپیدمی جهانی) به اندمیک (اپیدمی منطقه ای)، هنوز فاصله دارد.
پاسخ سوال۳: زمان قطعی پایان اپیدمی کرونا را نمی توان تعیین کرد و ما به احتمال قوی با این ویروس در «قله های فصلی» زندگی خواهیم کرد. پس حفظ « فاصله اجتماعی» ، شستن مرتب دست ها و استفاده از ماسک، به عنوان حلقه اصلی به تاخیر انداختن اوج گیری احتمالی مجدد اپیدمی کرونا و خلاصی کادر درمانی از فرسایندگی موجود، یک وظیفه همگانی است.
نظر کاربران
سه پاسخ مبهم ...
پاسخ ها
لعنت بر چین
با بهداشت جهانی ریخت رو هم حدود چهار ملیارد ماسک ان نود و پنج گرفت
از آبان شیوعش رو مخفی کرد
ویروس سارس رو به قصد کشتن هوشمندش کرد
همین الانم ویروس جهش پیدا کرده بدون علایم فقط میکشه
دقیقا سه پاسخ مبهم
یکی باید جواب این پاسخ ها رو پیدا کنه!
دیگه بچه دوساله هم میفهمه این کارکثیف کارخود دولت چین هست که اقتصادش روبافروش ماسک والکل نجات بده،بهداشت جهانی هم باهاش همدسته
درود بر تو
وقت گل نی
په دیگه چی میدونید دانشنمدا ؟
پاسخ ها
غیب گو که نیستن کرونا ویروس ناشناخته ای هست
اگه شما فهمیدید ما هم فهمیدیم
واقعا چه پاسخ هایی داده، مبهم تر از این دیگه نمیشد. انشالله کرونا، زود تموم بشه. من درد و مریضی مردم کشورم را نمی خوام و همه مسولین بی تفاوت را به خدا می سپارم.
کشورهای فقیر دچار کاهش جمعیت شدید میشن مثل قاره آفریقا که اصلاً بهداشت ندارن .
بگو نمی دانم،راحتی جان است.
پاسخهای الکی آبکی سرکـــاری. جواب نداده بودند خیلی برازنده تر از پاسخ هاش بود. بیسوادا
باید جامعه جهانی چین را مجازات کند کشور ما چقدر بدبخته که به طرف بلوک شرق رفته.
تا سال 3020 ميلادي يعني صد سال اينده.
پاسخ ها
معلوم. نیست شاید دو سال
هر وقت سرما خوردگی تمام شد کرونا هم تمام خواهد شد