خیابانی ۴۰۰ ساله در اهواز وجود ندارد
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان به دنبال انتشار مطلبی با عنوان تخریب خیابان ۴۰۰ ساله به نام شارعالشیوخ در محله عامری اهواز، با رد این مطلب گفت: چنین خیابانی با این قدمت در محله عامری اهواز نداریم.
ایرنا: معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان به دنبال انتشار مطلبی با عنوان تخریب خیابان ۴۰۰ ساله به نام شارعالشیوخ در محله عامری اهواز، با رد این مطلب گفت: چنین خیابانی با این قدمت در محله عامری اهواز نداریم.
بابک حسینی بروجنی بیان کرد: در منطقه عامری اهواز تنها مسجد عامری و مسجد توحید ثبت فهرست آثار ملی هستند.
وی افزود: محله عامری اهواز یک محله و بافت با ارزش است که ما آن را به عنوان بافت باارزش نیز مصوب کردهایم اما هنوز هیچگونه تحقیقات و مستندنگاری نشده که نشان بدهد خیابانی با بناهای ۴۰۰ ساله وجود دارد و تخریب شده است.
معاون اداره کل میراث فرهنگی خوزستان ادامه داد: علاوه بر محله عامری منطقه نیوساید، هسته مرکزی شهر اهواز، خیابان کاوه و بناهای مختلفی جزو بافت با ارزش یا تاریخی ما هستند اما گفتن این عبارت که در منطقه عامری اهواز یا منطقه دیگر خیابان یا بنایی چه میزان قدمت دارد نیازمند تحقیقات و مستندنگاری است.
وی بیان کرد: عوامل طبیعی چون بارندگی، زلزله و غیره آسیبهایی را به بافت تاریخی وارد میکنند و این یک اتفاق اجتناب ناپذیر است؛ در کل بافت تاریخی جزیی از شهر هست و متولی شهر نیز شهرداریها هستند برای همین ساماندهی بافت تاریخی و رسیدگی به آن نیاز به همکاری شهرداریها دارد.
حسینی بروجنی با اشاره به وضعیت فعلی بافت منطقه عامری اهواز گفت: بافت عامری در سالهای ۸۶ تا ۸۷ به عنوان بافت تاریخی مصوب شده و پس از آن کلیه دستگاههای اجرایی و به ویژه شهرداریها مکلف شدند برای هرگونه فعالیت عمرانی یا اجرایی در محدوده بافت با ارزش یا تاریخی از میراث فرهنگی استعلام بگیرد.
وی ادامه داد: در اهواز بخشی از شهرداریها برای دریافت استعلام به میراث فرهنگی مراجعه میکنند اما برخی دیگر هیچ گونه استعلامی از میراث فرهنگی نمیگیرند و اگر تخریبی عامدانه صورت میگیرد هیچ گونه مجوزی از سوی میراث فرهنگی در این خصوص صادر نشده است.
تصویب ۳۰ میلیارد ریال برای مرمت اضطراری بافت تاریخی اهواز
معاون اداره کل میراث فرهنگی خوزستان با اشاره به آسیبهای ناشی از بارندگی و آبگرفتگی در اهواز در یک سال گذشته توضیح داد: از منابع اعتبار سیل ۳۰ میلیارد ریال برای حفاظت و مرمت اضطراری بافت تاریخی اهواز مصوب شد که این اعتبار شامل خیابان ها، معابر، بدنههای تاریخی، خانه های تاریخی، تک بناها و ... می شود و هم اکنون منتظر ابلاغ و انجام مراحل قانونی این اعتبار هستیم.
وی با تاکید بر حفاظت از بافت با ارزش و تاریخی اهواز در نقاط مختلف گفت: اداره کل میراث فرهنگی خوزستان مداوم از راههای مختلف مانند کارشناسان اداره کل، مشاوران بافت تاریخی و حتی دانشجویانی که قصد کارآموزی داشته اند به بناها و بافت تاریخی اعزام می شوند تا مستندات آنها را استخراج کنند و براساس این مستندات پرونده ثبتی تشکیل و در فهرست آثار ملی ثبت شوند.
حسینی بروجنی ادامه داد: بافت با ارزش و تاریخی اهواز در نقطهای تجاری واقع شده لذا مالکان این بناها تمایل دارند ملک خود را تبدیل به احسن کنند برای همین رضایتی برای این که وارد خانه هایشان شویم، مستند نگاری کنیم، و عکس از این خانه ها تهیه کنیم ندارند و اجازه ورود نمی دهند.
وی گفت: از سوی دیگر به مالکان بناهای تاریخی اعلام کرده ایم فرم مشارکت خانه های تاریخی را پر کنند تا بتوانیم برای مرمت و ساماندهی آنها اعتبار بگیریم اما آنها هیچ تمایلی به این کار نشان نمیدهند و چون این بناها در فهرست آثار ثبت ملی نیستند برخی شبانه یا غیرقانونی شروع به تخریب آنها میکنند.
معاون اداره کل میراث فرهنگی خوزستان ادامه داد: ساماندهی بافت تاریخی، همکاری شهرداری، ارگان های مختلف و مالکان بناها را میطلبد؛ مالکان بناهای تاریخی باید اجازه بدهند ما برای مستندنگاری و آسیب شناسی و اجرای طرح های مرمتی وارد بنا شویم.
وی گفت: نمونه بارز مشارکت مالک با میراث فرهنگی هتل قوی اهواز است که مالک پس از پر کردن فرم مشارکت و تسهیلات فنی که خود قصد دریافت دارد با همکاری میراث فرهنگی در حال ساماندهی بنا است.
محله عامری اهواز با ۳۲٫۲ هکتار مساحت با پیشینه تاریخی از نظر نقش شهری در امتداد رودخانه کارون شکل گرفته است. خانههای قدیمی، نخلهای بلند و پیر را شاید بتوان شناسنامه این محله شرق کارون دانست.
نظر کاربران
چقدر خوشمزه دروغ میگن شما کل خوزستان و شهر اهواز رو نابود کردین چه برسه به میراث تاریخی مسولین بی کفایت
من ساکن اهوازم متسفانه خیلی از خیابانهای قدیمی یا خراب شدن یا تغییر نام دادن .
عامری مخله بسیار قدیمی هست حاج عامری برادر اسیه خانم هردو ثروتمندانی بودن ک زمینهاشونو بدون چشم داشت ب مردم بخشیدن محله اسیه اباد وعامری.
چرا چنین خیابانی وجود دارد اهواز قدمت هزار ساله دارد تاریخ منحرف نکنین
شما گفتین و ما باور کردیم
خیابان ۶ماهه که داریم خیابان درست میکنیم
هرشش ماه یکبارتعمیرمیکنم