واکنش محیط زیست به علت مرگ دلفین برج میلاد
معاون فنی اداره محیط زیست استان تهران ضمن اشاره به اینکه علت مرگ دلفین دلفیناریوم برج میلاد ایست قلبی تنفسی اعلام شده است، گفت: فعلا ما نمیتوانیم این موضوع را تایید یا رد کنیم و پرونده آن را برای سازمان حفاظت محیط زیست ارسال کردهایم تا درباره این مرکز و علت مرگ دلفین آن تصمیمگیری کند.
خبرگزاری ایسنا: معاون فنی اداره محیط زیست استان تهران ضمن اشاره به اینکه علت مرگ دلفین دلفیناریوم برج میلاد ایست قلبی تنفسی اعلام شده است، گفت: فعلا ما نمیتوانیم این موضوع را تایید یا رد کنیم و پرونده آن را برای سازمان حفاظت محیط زیست ارسال کردهایم تا درباره این مرکز و علت مرگ دلفین آن تصمیمگیری کند.
مهرداد کتال محسنی با بیان اینکه در سال ۹۱ مجوزهایی از سازمان حفاظت محیط زیست برای فعالیت دلفیناریوم برج میلاد صادر شد، اظهار کرد: این مجموعه در سال ۹۲ فعالیت خود را با دو قلاده شیر دریایی آغاز کرد و در سال ۹۴، سه شیر دریایی و دو دلفین به این مجموعه اضافه شد و طی همان زمان نیز مجوز صادرات شیر دریایی را دریافت کرد.
معاون فنی اداره محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه در سال ۹۶، یک شیر دریایی در این مجموعه تلف شد که بلافاصله به سازمان محیط زیست انعکاس داده شد، گفت: در نهایت مجموعه دلفیناریوم برج میلاد با دو دلفین و یک قلاده شیر دریایی به فعالیت خود ادامه داد.
کتال محسنی افزود: در تاریخ سوم دی ماه خبری مبنی بر تلف شدن یک عدد دلفین در این مجموعه به دست ما رسید. کارشناسان ما برای بازدید و بررسی به دلفیناریوم برج میلاد مراجعه کردند که ابتدا از ورود آنها ممانعت شد و پس از حدود یک ساعت معطلی از سردخانه و لاشه دلفین بازدید شد.
معاون فنی اداره محیط زیست استان تهران در ادمه تصریح کرد: پس از بازدید از لاشه دلفین مقرر شد که مجموعه دلفیناریوم نمونهبرداری، خونگیری و کالبدشکافی را انجام و علت مرگ را به ما اعلام و فعالیت خود را تا زمان تعیین تکلیف متوقف کنند.
به گفته وی محیط زیست مسئول دلفیناریوم که مالک، صاحب و دامپزشک دلفینها هم بود را میشناخت و مجوز اولیه نیز به نام همان فرد صادر شده بوده اما ظاهرا بر اساس اختلافات داخلی که داشتند، شهرداری در سال ۹۵ مزایدهای برگزار و پیمانکار جدیدی را انتخاب کرد و در سال ۹۶ سازمان محیطزیست در جریان این موضوع قرار گرفت. سازمان حفاظت محیطزیست اوایل سال ۹۷ نامهای به برج میلاد میزند که ما همان مالک اولیه که مجوز به نام اوست را مسئول میدانیم و تا زمانی که پیمانکار جدید صلاحیتش به لحاظ ملاحظات محیطزیستی تائید نشود، از جانب ما به رسمیت شناخته نمیشود اما این موضوع در نهایت بلاتکلیف میماند.
کتال محسنی با اشاره به اینکه این مجموعه در تاریخ ۷ دی ماه به ما اعلام کرد که نمایش این دلفین بخشی از شرایط زیستی آنها است و به دلیل پیشفروش بلیتهای نمایش، شما مسئول خسارت وارد شده به ما هستید، تصریح کرد: همچنین به ما اعلام کردند که میتوانید مجوز ما را لغو و مجوز صادرات برای ما صادر کنید.
معاون فنی اداره محیط زیست استان تهران افزود: در تاریخ ۱۱ دی ماه نتایج آزمایشها به ما ارسال و علت مرگ ایست قلبی تنفسی ناشی از نارساییهای قلبی اعلام شد. ما این نتیجه را به معاونت طبیعی سازمان محیط زیست ارسال کردیم و نظر آنها را جویا شدیم. در حال حاضر نیز علت مرگ به دلیل ایست قلبی تنفسی را نمیتوانیم تایید یا رد کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه در تاریخ ۲۱ فروردین ماه ۹۸ سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس درخواست دوستداران محیط زیست صدور مجوز جدید برای مراکز دلفیناریوم را ممنوع کرد، گفت: همچنین در این تاریخ مقرر شد که نظارتها بر دلفیناریومهای موجود که پیش از این تاریخ مجوز گرفتهاند بیشتر شود.
کتال محسنی در پایان در پاسخ به این پرسش که نظارتهای محیط زیست استان تهران طی دو سال اخیر بر این مرکز چگونه بوده است؟ توضیح داد: به هر حال محیط زیست محدودیتهایی دارد و در شرایط فعلی پایشهای ما به یک سوم تقلیل پیدا کرده است.
نظر کاربران
ماشااله برای مرگ یک دلفین اینهمه کارشناس ومتخصص وپلیس وتشکیلات چند اداره عریض وطویل باصرف هزینه ووقت کلان تلاش میکنند تامقصر را پیداکنند ولی درکرمان بیش از ۳۰۰ نفر بعلت عدم مدیریت مسیولین کشته وزخمی شدند وبه اندازه دولفین شما مورد تحقیق وبررسی قرار نگرفت.