۹۳۰۹۲۰
۶ نظر
۵۰۱۲
۶ نظر
۵۰۱۲
پ

سعید جلیلی مصوبه سران سه قوه را اصلاح کرد

در شرایطی که مجلسیان مدعی‌اند از طرح افزایش قیمت بنزین به دور مانده و بی‌خبرند، دولتِ در سایه فرصت این را داشته تا عیوب طرح سران سه قوه را بررسی کند و بر مبنایش راهکار ارائه دهد. رئیس دولتِ در سایه جمعی از نمایندگان را به دفترش در شورای عالی امنیت ملی دعوت کرده بوده تا راهکار‌های کارشناسی کارگروه اقتصادی دولت در سایه را به آن‌ها ارائه کند.

روزنامه شرق: در شرایطی که مجلسیان مدعی‌اند از طرح افزایش قیمت بنزین به دور مانده و بی‌خبرند، دولتِ در سایه فرصت این را داشته تا عیوب طرح سران سه قوه را بررسی کند و بر مبنایش راهکار ارائه دهد. رئیس دولتِ در سایه جمعی از نمایندگان را به دفترش در شورای عالی امنیت ملی دعوت کرده بوده تا راهکار‌های کارشناسی کارگروه اقتصادی دولت در سایه را به آن‌ها ارائه کند.

سعید جلیلی در این جلسه گفته است: «دوستان کارشناس ما در کارگروه‌های اقتصادی دولت سایه، پیشنهاد‌های عملی پیرامون کاهش مشکلات طرح مصوب سران سه قوه را خدمت نمایندگان جهت بررسی و ملاحظه ذیل لایحه بودجه سال آینده تهیه کرده‌اند».

این در حالی است که قاعدتا مجلس از توان کارشناسی کامل برای بررسی این طرح برخوردار بوده و یکی از اعتراضاتش در روز‌های اخیر همین بوده که چرا از این توان استفاده نشده است. هم محمدرضا باهنر و هم عزت‌الله ضرغامی سال پیش خبر داده بودند که برخی از آقایان پیشنهاد داده‌اند که، چون دولت توان اداره کشور را ندارد، در برخی از عرصه‌ها بیایند کار را در خیلی از حوزه‌ها به‌دست بگیرند و به‌جای دولت مدیریت کنند که به گفته هردو نفرشان، رهبری با این دیدگاه مخالفت کرده بودند.

سعید جلیلی، مسئول پرونده هسته‌ای در دولت احمدی‌نژاد، نامزد اصولگرایان در سال ۹۲ و به عبارت بهتر کاندیدای اصلح جبهه پایداری و آیت‌الله مصباح‌یزدی در آن زمان و شاید هم تاکنون، از زمان ناکامی در رقابت با روحانی، ایده‌ای تحت عنوان دولت در سایه را پیش می‌برد.

پس از روی‌کارآمدن دولت دوم روحانی، به‌زعم خود دولت در سایه تشکیل داد و در توضیح این تصمیم گفته‌بود: «همه ما وظیفه داریم امور کشور را مثل سایه دنبال کنیم». دولت در سایه اصولا سازه‌ای است که از سوی حزب رقیب یا حزب اقلیت در مجلس آن هم در نظام‌های پارلمانی شکل می‌گیرد و قدم‌به‌قدم با دولت اصلی جلو می‌آید و آن را رصد می‌کند.

دولت در سایه هیچ‌گاه برساخته یک فرد نیست، آن هم فردی که خودش در ساختار قدرت حضور دارد و در سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌ها دخیل است. جلیلی اکنون در مجمع تشخیص مصلحت نظام عضو حقیقی است و در شورای عالی امنیت ملی هم حضور دارد. درحال‌حاضر لوایح «اف‌ای‌تی‌اف» که از نظر دولت بسیار مهم است، منتظر تعیین تکلیف در این نهاد سیاست‌گذار و تصمیم‌ساز است.

پیش از سعید جلیلی نیز عبدالله رمضان‌زاده در سال ٨٤ به حزب مشارکت پیشنهاد داده بود که به‌طور غیررسمی دولت در سایه تشکیل دهند. احمد نقیب‌زاده، استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه تهران پیش از این گفته بود در این ساختار سیاسی صحبت از دولت در سایه اساسا بیهوده است. تأکید جریانات سیاسی بر لزوم تشکیل دولت در سایه را باید نوعی انتقاد یا دلواپسی تعبیر کرد.

جلیلی در جلسه روز گذشته‌اش درباره نامه چند ماه پیش خود به سران سه قوه درباره موضوع سهمیه‌بندی صحبت کرده و گفته است: این طرح که ابعاد مختلف موضوع از جمله شیوه اجرائی در آن پیش‌بینی شده بود، چند ماه پیش برای سران سه قوه ارسال شد که مصوبه سران قوا با آن متفاوت است؛ اما اکنون موضوع ما مصوبه فعلی است که همه باید کمک کنند مشکلات آن به حداقل برسد و مردم نیز از حداکثر فایده آن بهره‌مند شوند.

در این جلسه نمایندگان اصولگرای مخالف دولت هم حضور داشته‌اند. از جمله حجت‌الاسلام پژمانفر که او نیز از اراده مجلس برای آماده‌کردن افکار عمومی پیش از اجرای این مصوبه خبر داد و از تحقق‌نیافتن آن گلایه کرد. جلیلی پیش از این در تبیین دولت در سایه گفته بود: «یکی از مشکلاتی که در کشور وجود دارد این است که به‌محض اینکه یک فرد از مسئولیتی فارغ می‌شود، دیگر هیچ احساس مسئولیتی نسبت به سمت سابق خود ندارد، درحالی‌که وظیفه مسئولانی که روزی در قدرت بوده‌اند این است که نسبت به مسئولیت سابق خود حساسیت داشته باشد.

اینکه رهبر انقلاب فرمودند: آتش به اختیار عمل کنید و منتظر دستگاه‌هایی که دچار اختلال شده‌اند، نمانید، یکی از مصادیقش دولت در سایه و نقش‌آفرینی آن در راستای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی است. این مسئله تکلیف هر فعال سیاسی در کشور است».

زمانی می‌گفتند جلیلی چراغ‌خاموش جلو می‌رود. دلیلش هم البته فقط این نبود که نگران واکنش دولت باشد، بلکه گویا نگران بزرگان جناح خود شده بود که چند وقتی بود مانوری آن‌چنانی روی تشکیل جلسات دولت در سایه‌اش نمی‌داد؛ اما اخبار حاکی از این بود که عدم مخابره خبر‌های تشکیل جلسات دولت سایه به‌دلیل کم‌رونق‌شدن برگزاری آن نبود؛ به‌صورت مستمر و حتی فشرده‌تر در حال برگزاری است. مسئول سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای، از منتقدان اصلی برجام و دولت روحانی همیشه به سیاست‌های دولت معترض بوده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • سعید

    واقعا وای بر مملکتی که چند تا دولت پنهان و اشکار باید اداره اش کنه حالا این همه نظارت و تشکیل جلسه و ارائه راهکار بوده به این حال و روز افتادیم ؟؟؟

  • بدون نام

    مفهوم هم اندیشی با دولت در سایه متناقض هست
    روحانی انتخاب خوبی نبود
    اما از دولت در سایه شما بهتر بود

  • بدون نام

    مردم خودشان به دولت اصلاحطلب رأی دادند و باید چوبش را بخورند!؟؟!!؟؟!؟؟؟؟؟؟

  • بدون نام

    مردم خودشان به دولت اصلاحطلب رأی دادند و باید چوبش را بخورند!؟؟!!؟؟!؟؟؟؟؟؟

  • ی

    ''' سران سه قوه '' بدون نیاز به مجلس ''!

  • محمد

    دیگه گرون شد رفت

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج