شرکتهای ایرانی برای بازسازی به دمشق بیایند
رئیس اتحادیه عمومی کشاورزان سوریه گفت: متاسفانه رسانههای بینالمللی باعث شدند، دو شرکت بزرگ ما پرواز خود به ایران را کنسل کنند زیرا به خاطر اعتراضات، تبلیغات منفی شده اما ما به ایران آمدیم و در تهران و مشهد موردی را مشاهده نکردیم.
ایسنا: نزار سعدالدین، رئیس اتحادیه عمومی کشاورزان سوریه امروز در نشست فرصتهای سرمایهگذاری و تجاری ایران و سوریه در هتل پارس مشهد، اظهار کرد: ما از سوریه سربلند و سوریه پیروز بر داعش به ایران آمدیم که به برکت رئیسجمهوری بشار اسد و ارتش سوری مقاوم که شهادتها و رشادتهای زیادی تقدیم کردند، تمام وضعیت کشور سوریه از دست آنها خارج شد که با همکاری کشورهای دوست و در راس آنها ایران و رهبری حکیمانه مقام معظم رهبری اتفاق افتاد.
وی افزود: ما نیاز به بازسازی کشورمان داریم و همانطور که رئیس جمهور گفت، بازسازی سوریه به دست کشورهای دوست اجرا میشود که در کنار ما ایستادند و از ما دفاع کردند و در راس آنها ایران قرار دارد. نمایندگان تعداد زیادی از اتحادیههای کشور سوریه از جمله شرکتهای صنعتی، تجارتی، مواد غذایی، مهندسان فنی مهندسی و برق، تولیدکنندگان کشاورزی، شرکتهای تولیدات دام و طیور و مشتقات آن، شرکتهای داروسازی دامپزشکی و غیر دامپزشکی و همچنین شرکتهایی در زمینههای صادرات و واردات مواد مختلف به ایران آمدند.
سعدالدین بیان کرد: ما همه تاجر و شرکتهای مقتدر هستیم و ما مدیران شرکتها تمایل داریم تا در کنار شرکتهای ایرانی در زمینه تعاملات اقتصادی و تجاری فعالیت کنیم. از تمام شرکتهای ایرانی دعوت میکنم تا به دمشق که نیاز به بازسازی دارد، بیایند. اکنون سوریه در امنیت است. امیدواریم ۸۸ کالا صادراتی شامل معافیت ۴ درصد شود.
رئیس اتحادیه عمومی کشاورزان سوریه گفت: دشمنان بدنامیها و عدم استقرار را تبلیغ میکنند و من ناراحت هستم که رسانههای بینالمللی باعث شدند، دو شرکت بزرگ ما پرواز خود را کنسل کنند زیرا به خاطر اعتراضات، تبلیغات منفی شده اما ما به ایران آمدیم و در تهران و مشهد موردی را مشاهده نکردیم.
صادرات ۷۴ میلیون دلاری از سوریه در ۶ ماهه اول سال ۹۸
محمدحسین سجادنژاد، دبیر میز کشور سوریه همچنین در این نشست اظهار کرد: همکاریهای درازمدت فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و تجاری با سوریه از دهههای گذشته و شاید بیشتر وجود داشته و روابط بین دو کشور و ملت همچنان مستمر بوده است.
وی با بیان اینکه در بحث همکاریهای اقتصادی با دولت سوریه، یکی از طرحهای مهم تجاری کشور که اکنون نیز در حال اجرا بوده، تجارت آزاد است، عنوان کرد: موافقتنامه تجارت آزاد از سال ۸۹ به امضا رسید و در سال ۹۰ عملیاتی شد که اکنون بین دو کشور عملیاتی و در حال اجرا است. موافقتنامه تجارت آزاد بین دو کشور به این صورت بوده که کلیه کالاهای منشا ایران با تعرفه ۴ درصد به سوریه و بالعکس صادر میشود، همچنین موافقتنامه ارزش افزوده نیز وجود دارد که کالاهایی که در ایران ۵۰ درصد ارزش افزوده داشته باشد، از تجارت آزاد بهرهمند شده و با کف تعرفه ۴ درصد وارد سوریه و بالعکس میشود.
سجادنژاد گفت: لیستی بین ما و سوریها به عنوان مستثنائات تجارت آزاد به نام لیست تجارت ۸۸ کالا وجود دارد که این لیست از شمول موافقتنامه تجارت آزاد بین دو کشور مستثنا بوده و شامل ۱۴ قلم کشاورزی و ۷۴ قلم در زمینه محصولات نساجی و صنعتی است، البته معنایش این نیست که ورودشان به سوریه و بالعکس امکانپذیر نیست، بلکه مشمول کف تعرفه ۴ درصد نیستند.
دبیر میز کشور سوریه افزود: اکنون در حال مذاکرات هستیم و یکی از بحثهای بین دو کشور این بوده که این ۸۸ قلم نیز به موافقتنامه بپیوندند. با توجه به مذاکرات با وزارت صنایع و کشاورزی قرار است بخش قابل توجهی از این ۸۸ قلم مشمول موافقتنامه تجارت آزاد بین دو کشور شود، البته هدف تجاری بین دو کشور این ۸۸ قلم نیست، بلکه ۶ یا ۷ هزار قلم کالا وجود دارد که تنها ۸۸ مورد مستثنا شده است، سال گذشته آقای جهانگیری، معاون رئیسجمهور، سفری به سوریه داشتند و در این سفر موافقتنامههایی امضا شد که مهمترین همکاریهای راهبردی بین دو کشور بود.
وی در خصوص صادرات ۶ ماهه اول سال ۹۸ به سوریه، گفت: میزان صادرات حدود ۷۴ میلیون دلار و ۶ میلیون دلار نیز واردات ما از سوریه بوده است، زمینه همکاری بین دو کشور متنوع بوده و با توجه به تخریب گسترده سوریه، بنا به نظر کارشناسان و گزارشات بینالمللی، برای ۲۰ سال زمینه اشتغال در منطقه ایجاد شده است، موافقتنامههای زیادی با سوریها در زمینههای مختلف از جمله همکاریهای نمایشگاهی و ایجاد شورای مشترک بازرگانی ما در اتاق ایران را به امضا رساندیم، البته اکنون توافق شده است.
سجادنژاد ادامه داد: سال گذشته با همکاری معاون اول رئیسجمهور برای تشکیل اتاق مشترک بازرگانی بین دو کشور توافق شد که اکنون در سوریه اتاق مشترک تجاری ایران و سوریه آغاز به فعالیت کرده و در ایران نیز شورای مشترک فراخوانی برای تشکیل اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه داده است.
دبیر میز کشور سوریه بیان کرد: از جمله اقدامات دیگر راهاندازی مرکز تجاری ایران در سوریه بود که این مرکز در منطقه آزاد دمشق است در زمینه حمل و نقل بین دو کشور نیز در حال حاضر حمل و نقل زمینی، دریایی و هوایی فعال است، کالاهای صادراتی از ایران، ابتدا به ترکیه رفته و بعد وارد دمشق میشود که بین یک هفته تا ۱۵ روز زمان میبرد، واردات نیز در حال اجرا است.
وی با اشاره به اینکه هر سال سازمان توسعه تجارت در نمایشگاههای خارج کشور برای پاویون ایران فراخوان میدهد، تصریح کرد: در دو نمایشگاه مهم سوریه پاویون برگزار کردیم که شصتویکمین نمایشگاه بینالمللی بازرگانی و نمایشگاه بازسازی سوریه بود، ۱۶۰ شرکت ایرانی در این نمایشگاهها شرکت کردند.
سجادنژاد خاطرنشان کرد: سال گذشته و ۶ ماهه اول هیاتهای متعددی از ایران به سوریه و بالعکس رفت و آمد کردند. بحث بازسازی سوریه که بحث بسیار مهمی بوده و حجم تخریبی زیادی دارد، موافقتنامه راهبردی بین دو کشور در زمینههای مختلفی به امضا رسیده که برای شرکتهای ما فرصتی است تا در زمینه تجاری و فنی مهندسی فعالیت داشته باشند.
نظر کاربران
پس باز سازی خودمون چی