۹۳۰۰۶۰
۱۵ نظر
۵۰۲۰
۱۵ نظر
۵۰۲۰
پ

عبدی: در این ۴۰ سال کی مردم را قانع کرده‌اید؟

عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: اوایل دهه ۷۰ ریشه اعتراضات سیاسی و اقتصادی و البته با اهداف محدود و اقتضایی بود. شرکت‌کنندگان مردم عادی و بعضا حاشیه‌نشین بودند. اعتراضات به خشونت انجامید. ولی جمع شد چون آنان از هر نظر محدود بودند. بخشی از آنان از جمله در شیراز کاملا شناخته شده بودند ولی انتساب سیاسی و جریانی نداشتند.

عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: اوایل دهه ۷۰ ریشه اعتراضات سیاسی و اقتصادی و البته با اهداف محدود و اقتضایی بود. شرکت‌کنندگان مردم عادی و بعضا حاشیه‌نشین بودند. اعتراضات به خشونت انجامید. ولی جمع شد چون آنان از هر نظر محدود بودند. بخشی از آنان از جمله در شیراز کاملا شناخته شده بودند ولی انتساب سیاسی و جریانی نداشتند.

تیر ۷۸ اعتراضات بعدی است. همه معترضان شناخته شده بودند. اسم و رسم داشتند. مسوولیت‌پذیر بودند. بدون خشونت و خواهان استیفای حق بودند. این اتفاق در دوره آزادی مطبوعات و بهار احزاب و اصلاحات رخ داد. مدنی‌ترین اعتراضات بود. ولی به رسمیت شناخته نشد و پاسخ مناسبی دریافت نکرد.

عبدی: در این ۴۰ سال کی مردم را قانع کرده‌اید؟

ده سال بعد اعتراضات ۸۸ بود که دوره ۴ساله اول احمدی‌نژاد را پشت سرگذاشته بود ولی هنوز احزاب و شخصیت‌ها در میدان بودند و درست یا نادرست تا مدت‌ها اعتراضات کنترل شده بود و بعد از خروج نیروهای شناسنامه‌دار است که جریان تند و فضا وارد فاز امنیتی می‌شود.

۸ سال بعد مصادف با اعتراضات ۹۶ است. نیروهای سیاسی بعد از ۸۸ به محاق رفتند و مطبوعات و رسانه‌های داخلی آزادی عمل کافی نداشتند ولی در عوض رسانه‌های غیررسمی میدان‌داری می‌کردند. این‌بار عده قابل توجهی وارد عرصه شدند، جرقه را تندروهای اصولگرا در مشهد زدند، ولی آتش را در خرمن جامعه ایرانی انداختند. تعداد حاضران در صحنه زیاد نبود ولی مردم منفعل بودند. خیلی‌ها آن رفتار را نقد کردند و به سرعت ورق برگشت. ولی در نهایت مسوولان صاحب قدرت، درس لازم را نگرفتند. ابتدا نشان دادند که آماده درس‌گیری هستند ولی خیلی زود فراموش کردند.

انسان را به یاد آن آیه قرآن به این مضمون انداختند که «این مردم چون در دریا با امواج خطر مواجه می‌شوند در آن حال تنها خدا را به اخلاص کامل می‏‌خوانند و چون از خطر دریا به ساحل نجات‌شان رساند باز خدا را فراموش کرده و شرک می‏‌ورزند.» در هر حال مدتی بحث شد که چگونه می‌توان اعتراضات را به رسمیت شناخت و امکان عملی برای آن فراهم کرد؟ پس از مدتی فراموش شد و معترضان در حد چند نفر هم راهی به جایی یا دهی پیدا نکردند!

اکنون در فاصله کمتر از دو سال و این‌بار معترضان خشن‌تر و ناشناخته‌تر هستند و محکوم‌کنندگان هم سکوت کرده‌اند، زیرا از نظر منطقی دچار ابهام شده‌اند که چرا فقط باید خطاهای یک طرف را گوشزد کنند؟ بدتر از همه شاهد عملکرد فاجعه‌بار تندروهای اصولگرا بودند که دستان تیرانانشین(گروهک منافقین) را از هر جهت از پشت بسته و یکه‌تاز میدان شده بودند. فعالان و مقامات آنان در صف توییت علیه دولت و تصمیم اعلام شده یا ابراز برائت از این تصمیم بودند.

زهی نابخردی!! این حد از ساده‌لوحی و نشناختن جامعه فقط یک علت دارد؛‌ اتکای رانتی به منابع رسانه‌ای و مصونیت از پاسخگویی. سخنگوی نهادی که در عمر ۴۰ ساله‌اش کوششی برای اقناع یک کارشناس و نخبه حقوقی هم نکرده، دولت را نصیحت می‌کند که مردم را قانع کند!! و فتوا به حق اعتراض علیه تصمیمات اجرایی یعنی دولتی می‌دهد!

جالب اینجاست که این مدعیان انقلاب در مواجهه با این حوادث مثل برفی که ذوب شده و به زمین فرو می‌رود، غیب‌شان می‌زند و از آن قلدرمآبی و ادعاهای عجیب و غریب‌شان اثری بروز پیدا نمی‌کند. حمله‌کنندگان به کوی دانشگاه که تعدادی دانشجو را به آن روز انداختند، امروز کجایند که جلوی این تخریب‌ها را بگیرند؟ می‌گویند مومن دوبار از یک سوراخ گزیده نمی‌شود. به همین منطق باید گفت که این جماعت ذره‌ای ایمان ندارند که پیاپی از یک سوراخ در حال گزیده شدن هستند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • محسن

    حرف دل ما رو زدی

  • شروین

    مفت بری لفظی کردی , تحلیلت راجع به سال 98 سطحی هستش , مردم دارن تاوان مدیریت امثال تو و دارو دستتون رو میدن آقای تئورسین

  • بدون نام

    شما فعلا سفارت اشغال کن تبعاتش با ما

  • بدون نام

    زمانی مردم راضی اندکه نفهمها ازآنها سواستفاده نکرده وحرمت خون شهدایشان رابگیرند

  • بدون نام

    بهتره در مورد 32 سال بحث کنیم اون 8 سال هم بعداً

  • فف

    فقط خواستم بگم اون جمله مومن از یه سوراخ دوبار گزیده نمیشه اشتباهه. انسان از یه سوراخ دو بار گزیده نمیشه...
    بیخود پای ایمان رو وسط نکشین...
    فقط یک روز، تکرار میکنم فقط یک روز جای مردم باشید. آیا میتونید با حقوق یه تومن زندگی کنید؟ آیا میتونید جای اون میوه فروشی که هم باید اجاره مغازه بده هم خرج زندگی و هم اینکه ممکنه خیلی از میوه هاش خراب بشن و ضرر کنه زندگی کنید؟؟؟ آیا میتونید برید دور میدون وایستید تا اگرررررر یک ماشینی اومد و کارگر خواست سر و کله همو بشکونید تا شما رو سوار کنه و ببره برای کار فقط برای مزد اندک؟؟؟؟ آقای محترم از بالا نگاه کردن و حرف زدن کار خیلی راحتیه، اگر درک داشتی و درست برخورد کردی اونوقت میشه گفت ایمان داری... خطاب من همه بالادستی هاست... شما به جیب خودتون نگاه میکنید فکر میکنید همه همینطورن. حکایت جمله معروف هیچ مومن شکم سیری به فکر مومن گرسنه نیست... پس باید بگم شما ایمان ندارید که گرسنه ها رو درک نمیکنید...

    پاسخ ها

    • اتابک

      ببخشید فکر میکنم درستش این باشه عاقل از یه سوراخ دوبار گزیده نمیشه

    • اتابک

      ببخشید فکر میکنم درستش این باشه عاقل از یه سوراخ دوبار گزیده نمیشه

    • بدون نام

      افرین

  • دوست

    جالب بود ، احسنت

  • بدون نام

    کو گوش شنوا........


    آخه کشور ایران دموکراسی اسلامی هست، ...

  • عبدالله

    اقای عبدی بطور جنون امبر صحبت میکند

  • علی

    من خودم به شخصه وقتی میبینم بجا اینکه حرف مردم رو بشنون فقط بهشون توهین میکنن یا میگن منافق هستند یا جماعت نقاب دارو....به شدت حالم گرفته میشه ...

  • بدون نام

    دولت فقط مردم را گول می‌زند.

  • بدون نام

    واقعا گل گفتید استاد.
    ...

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج