۹۲۲۷۷۴
۴ نظر
۵۰۱۱
۴ نظر
۵۰۱۱
پ

دریای خزر را برای آینده حفظ کنیم

رئیس گروه پژوهشی مدیریت محیط زیست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دریای خزر منبع بسیار غنی از منابع آبی است که در آینده و در شرایط بحران کم‌آبی می‌تواند برای برون‌رفت از آن کمک کند بنابراین بیاییم این پهنه آبی ارزشمند را برای آیندگان حفظ کنیم.

ایرنا: رئیس گروه پژوهشی مدیریت محیط زیست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دریای خزر منبع بسیار غنی از منابع آبی است که در آینده و در شرایط بحران کم‌آبی می‌تواند برای برون‌رفت از آن کمک کند بنابراین بیاییم این پهنه آبی ارزشمند را برای آیندگان حفظ کنیم.

همایون خوشروان به پروژه انتقال آب دریای خزر به سمنان اشاره کرد و افزود: انتقال آب خزر به سمنان علاوه بر تبعات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی به لحاظ زیست محیطی کار درستی نیست زیرا حین بهره‌برداری و در زمان احداث تاسیسات، مشکلات عدیده‌ای در مناطق ساحلی و حتی در منطقه مقصد می‌تواند رقم بخورد. در واقع مهم‌ترین مشکلات این انتقال بحث نمک‌های حاصل از فرآیند شیرین‌سازی است.

دریای خزر را برای آینده حفظ کنیم

این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه انتقال آب دریای خزر، می‌تواند نوعی نگاه جزیره‌ای به منافع یک استان باشد، گفت: اگر بخواهیم برای آب دریای خزر برنامه‌ریزی داشته باشیم بهتر است این برنامه‌ریزی برای استحصال آب مورد نیاز سه استان باشد چرا که سه استان شمالی کشور با گرم شدن کره زمین و کاهش بارندگی خود درگیر مشکلات عدیده منابع آبی هستند، بنابراین اگر قرار باشد استانی از این آب برخوردار باشد اولویت با استان‌های ساحلی است که باید از این فرآیند استفاده کنند.

مدیر سابق مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر اظهار داشت: دریای خزر را باید به عنوان یک ظرفیت مناسب برای رفع بحران کم‌آبی کشور در سال‌های آتی تصور کنیم اما نه اینکه الان تصمیم بگیریم که آب این دریا را فقط به یک استان تخصیص دهیم در حالی که استان‌های دیگر کشور هم با چالش کم‌آبی مواجه هستند.

وی با تاکید بر ضرورت چاره‌اندیشی برای رفع کم‌آبی کشور، گفت: مهم‌ترین کار برای مقابله با این بحران این است که در ابتدای امر، کشاورزی را که بیش از ۹۰ درصد میزان آب‌های تجدیدپذیر را به خود اختصاص داده، تحت مدیریت دقیق قرار دهیم. در این راستا ضرورت دارد الگوی کشت را تغییر و بر اثر آمایش سرزمین انجام دهیم و سعی کنیم از هدر رفت منابع آب در مناطق بسیار خشک جلوگیری کنیم.

رئیس گروه پژوهشی مدیریت محیط زیست، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: هیچ دلیلی وجود ندارد که در ۱۷ استان کشور برنج کشت کنیم و جاهایی که مرکز تولید برنج است مانند استان‌های مازندران، گیلان و گلستان را به حال خود رها کنیم.

این مدرس دانشگاه، فرسودگی سامانه‌های توزیع منابع آب را یکی از اساسی‌ترین مشکلات کشور ذکر کرد و گفت: هدر رفت زیاد آب از این سامانه‌ها شرایط آسیب‌پذیری خشک‌زایی و خشکسالی را افزایش می‌دهد اما مهم‌تر از همه اینها، بهینه‌سازی کادر مدیریتی در سطح وزارتخانه‌های متولی است، ما به مدیران کارآمد و کارآزموده نیاز داریم که در وزارت نیرو سکان هدایت مدیریت منابع آب کشور را با پرهیز از هرگونه افراط‌ و تفریط بر عهده گیرند و با انسجام کامل، دانش و تخصص لازم گام‌های موثری را برای هدایت آب کشور بردارند و تنها در این صورت است که می‌توانیم حرف‌های اساسی برای گفتن داشته باشیم.

خوشروان تصریح کرد: متاسفانه امروزه خط بطلانی بر روی پژوهش و منابع آب کشور کشیده شده و پژوهش منابع آب کشور به سستی و با ضعف شدید در حال انجام است، لازم است بتوانیم با استفاده از معلومات علمی و آگاهی‌های کاربردی این بخش را غنی کنیم و در این راستا جهت آسیب‌شناسی چالش‌های موجود و رفع مشکلات منابع آبی کشور، فرصت هم‌اندیشی به نخبگان و متخصصان امر دهیم.

رئیس گروه پژوهشی مدیریت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: دریای خزر راه نجات ما در بحران کم‌آبی سال‌های آینده است لذا بهتر است تمام تلاش خود را به این سمت سوق دهیم که خزر را از آلودگی‌ها پاک کنیم. قطعا همین دریا می‌تواند در آینده کمک‌های زیادی به ما کند تا از بحران کم‌آبی با موفقیت خارج شویم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    من از استان لرستان هستم اگه میشه آب دریای خزر و واسه ماهم بیارین. یه رفیقم دارم توی کهکیلویه و بویراحمد اگه میشه واسه اونام ببرین. کی به کیه

    پاسخ ها

    • عبدالرحمن

      چی میگی تو ؟ امروز و فردا درست از مرز خاکی مون روسها سیم خاردار می کشن کلا" دریاچه از دستمون می ره!

  • بدون نام

    اب شیرین کن ها بهترین ابزار برای تبدیل اب دریا به اب شیرینهستن و عربستان و امارات به نقدار زیاد دارن استفاده میکنن.یادمه موقع نظر خواهی برای استفاده در دریای عمان یه عده گفتن نمک دریا زیاد میشه .اکوسیستمش بهم میریزه.خب نمکش رو فرآوری کنید و بفروشید به مردم مثل هندوستان.چقدر هم این نوع نمک توصیه شده. دوم .ما انجام بدیم اکوسیستم میریزه به هم ولی امارات و عربستان که بیش از ده ساله دارن انجام میدن ایراد نداره!!!خودتون مسخره کردید؟

  • بدون نام

    عجب شیر تو شیر یه .

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج