حال خوب دریاچهی ارومیه با بارندگیهای امسال
مدیر کل سنجش از دور سازمان فضایی ایران با اشاره به نتایج پایشهای دریاچه ارومیه، گفت: نمودارهای تهیه شده از این دریاچه نشان میدهد بارشهای ماههای فروردین و اردیبهشت موجب شده که وضعیت امیدوار کنندهای برای این دریاچه ایجاد شود و سطح آب آن نسبت به سالهای گذشته افزایش یابد.
خبرگزاری ایسنا: مدیر کل سنجش از دور سازمان فضایی ایران با اشاره به نتایج پایش های دریاچه ارومیه، گفت: نمودارهای تهیه شده از این دریاچه نشان میدهد بارشهای ماههای فروردین و اردیبهشت موجب شده که وضعیت امیدوار کنندهای برای این دریاچه ایجاد شود و سطح آب آن نسبت به سالهای گذشته افزایش یابد.
مصطفی منصورپور، در گفتوگو با ایسنا، افزود: در اداره کل سنجش از دور سازمان فضایی ایران به صورت هفتگی منابع آبی کشور از جمله وضعیت دریاچه ارومیه را پایش میکنیم.
وی با اشاره به بارشهای فراوان در فرودین و اردیبهشت ماه سال جاری اظهار کرد: نتایج ارزیابیهای ما نشان میدهد که با توجه به میزان بالای بارندگیها در ماههای فروردین و اردیبهشت سال جاری، وضعیت آب دریاچه ارومیه خوب بوده و سطح آب دریاچه بسیار بالاتر آمده است.
منصورپور ادامه داد: علاوه بر ان با آب شدن برف کوههایی مانند رشته کوههای "سهند" که معمولا در اواخر بهار و تابستان رخ میدهد در افزایش سطح آب این دریاچه تاثیر گذار است از این رو سطح آب دریاچه ارومیه در فصل تابستان نسبت به فصل بهار کمتر نشده است.
مدیر کل سنجش از دور سازمان فضایی ایران با تاکید بر اینکه امسال تفاوت قابل توجهی از نظر سطح آب دریاچه ارومیه مشاهده نشده و وضعیت آن در سال جاری امیدوار کننده است، یادآور شد: نتایج گزارش میدانی انجام شده از این منطقه نیز نشان می دهد که وضعیت دریاجه ارومیه نسبت به سالهای گذشته متفاوت شده و سطح آب آن افزایش دارد.
مساحت آبی دریاچه ارومیه ۳۵۷۴ کیلومتر مربع
به گفته وی، نمودارهای تهیه شده از میزان سطح آب این دریاچه در سال جاری نشان میدهد که این منطقه وضعیت خوبی دارد و اگر بارشهای نرمالی که در هر سال در این منطقه رخ دهد، امسال نیز ادامه داشته باشد میتوان ادعا کرد که دریاچه ارومیه از وضعیت بحرانی عبور کرده است.
وضعیت سطح آب دریاچه ارومیه در تیرماه سال جاری
به گزارش ایسنا، دریاچه ارومیه از اواسط دهه ۸۰ شروع به خشک شدن کرد و امروزه در خطر خشک شدن کامل قرار دارد. بررسی تصاویر ماهوارهای نشان میدهد که در سال ۲۰۱۵ این دریاچه ۲۵ تا ۵۰ درصد مساحت خود را از دست داده است. دلایل بسیاری برای خشک شدن دریاچه ذکر شده است که از جمله میتوان به خشکسالی، احداث بزرگراه بر روی دریاچه، استفاده بیرویه از منابع آب حوضه آبریز دریاچه، بارش کم برف و باران در سالهای اخیر و احداث سد بر روی رودخانههای حوضههای آبریز این دریاچه اشاره کرد.
در اولین هفته از آبان ۱۳۹۴ خورشیدی، تراز آب دریاچه ارومیه ۱۲۷۰٫۰۴ متر اعلام شد که نسبت به آبان سال ۱۳۹۳ خورشیدی، ۴۰ سانتیمتر کاهش نشان میداد.
در پی بارندگیهای اخیر، مساحت دریاچه ارومیه در هفته نخست فروردین سال ۹۸ (تا ۳ فروردین) نسبت به زمان مشابه در سال گذشته، ۴۰ درصد افزایش یافته است و در تاریخ ۳ فروردین ماه این وسعت به ۲۸۹۰ کیلومتر مربع رسیده است
پر آبترین تاریخ ثبت شده در این دوره پایش ۲۷ مرداد سال ۱۳۷۷ با مساحت ۵۵۶۵ کیلومتر مربع و کمترین مساحت آبی این دریاچه مربوط به ۱۹ مهرماه سال ۱۳۹۴ با وسعت ۶۴۱ کیلومتر مربع بوده است.
حالا حال دریاچه ارومیه به برکت بارش های بهاری خوب است.
نظر کاربران
تغاری بشکند ماستی بریزد شود دنیا به کام کاسه لیسان یه کشور بدبخت شدن از سیل تا یه دریاچه خشکیده حالش خوب بشه
پاسخ ها
دریاچه رو که دولت اقای روحانی احیا کردن ربطی به بارندگی نداشت... حخخ
دریاچه رو که دولت اقای روحانی احیا کردن ربطی به بارندگی نداشت... حخخ
گور بابای دریاچه ارومیه, چرا به فکر جازموریان و جنوب نیستین
ولی حال کارون دوباره بد شد سدها رو کمی باز کنید از خدا بی خبرها
این دولت دنبال نابودی بودکه خدانزاشت بابارانهاوگرنه تاالان نابودشده بود
اول آذربایجان بعد اون یکیا...
خدارو شکر ارومیه پر اب شد .انشالله بستری باشه برای ورود توریسم .کشاورزی .و ابادانی بیشتر ان سرزمین