۸۹۳۴۷۰
۸ نظر
۵۰۰۹
۸ نظر
۵۰۰۹
پ

طلاق و مهاجرت، دلایل رشد تنهازیستی در ایران

روزنامه همدلی در گزارشی به بررسی خطر گسترش زندگی‌های تک نفره در جامعه ایرانی پرداخت.

روزنامه همدلی در گزارشی به بررسی خطر گسترش زندگی‌های تک نفره در جامعه ایرانی پرداخت.

در سال‌های نه چندان دوری «تک‌زیستی» و زندگی تجردی محدود به سربازها یا دانشجوهایی می‌شد که جبر خدمت یا قبولی در شهر دیگر آنان را ناگزیر به انتخاب زندگی مجردی کرده بود. اگر چه در آن سال‌ها نیز اغلب خانواده‌ها ترجیح می‎‌دادند فرزندانشان به جای تجربه زندگی تک نفره، زندگی گروهی با سایر دانشجویان شهرستانی در خوابگاه دانشجویی را تجربه کنند.

طلاق و مهاجرت، دلایل رشد تنهازیستی در ایران

اما امروزه شرایط فرق کرده است و فرزندان بسیاری از خانواده‌هایی که پدران و اجداد آنان تجربه زندگی در خانه‌های بزرگ و خانواده‌های گسترده را در پس ذهن‌شان به یادگار دارند، روی به خانه‌های کبریتی و زندگی تک نفر آورده‌اند تا باور کنیم الگوهای رفتاری نسل جدید تغییر یافته و همچنین دگرگونی در برخی از خانواده‌های ایرانی که در 50سال اخیر به آرامی و کندی آغاز شده بود، روندش تندتر و قلمروش وسیع‌تر شده است، به نحوی که دیگر برای تجربه زندگی تک نفره لازم نیست دانشجو، سرباز و... باشید. بسیاری از جوانان اعم از دختر یا پسر در شهری که پدر و مادرشان ساکن هستند، خانه مستقل دارند و زندگی مجردی را تجربه می‌کنند.

درصد مردان تک‌‌زیست ۲۰ تا ۴۴ سال به کل جمعیت ۲درصد و این رقم در مرد زنان یک درصد است. همچنین ۶ درصد از مردان ۲۰ تا ۴۴ ساله تک‌زیست تاکنون ازدواج نکرده‌اند. این رقم در مورد زنان ۳درصد است.

جامعه‌شناسان به تاخیر افتادن سن ازدواج، بی نیازی مالی به خانواده، افزایش میزان طلاق، مهاجرت‌های شغلی و تحصیلی و سالمندی را مهم‌ترین عواملی می‌دانند که باعث رشد تنهازیستی در کشورو تهدید نهاد خانواده شده است.

دگرگونی‌هایی که در جامعه ایران رخ داده است بر ابعاد مختلف زندگی خانواده‌های ایرانی از همسرگزینی گرفته تا فرزندآوری، تداوم زندگی خانوادگی و... تاثیر گذاشته است. این دگرگونی‌ها گروهی از جوانان این نسل را به سمت زندگی مجردی سوق داده است.

طبق یک تحقیق که جامعه آماری آن 150 دختر و 150 پسر بودند. اولین و مهمترین عاملی که این افراد برای تن به ازدواج ندادن عنوان کردند، تفریحات بیرون از خانه بود که طبیعتا با ازدواج محدود می‌شود. البته در این میان نباید از اختلاف فرهنگی نسل‌ها هم غافل شد، چرا که بیشتر جوان‌ها دلیل اصلی اشتیاق به زندگی مجردی را تفاوت فرهنگی و فکری با خانواده‌هایشان می‌دانند.

انتخاب خانواده تک نفره به نوعی فرار به جلو است. چرا که افراد و خصوصاً پسرها را از بار سنگین مسئولیت و تشکیل خانواده رها می‌کند.

حتی اگر در میان برخی از جوانان علاقه و گرایش به ازدواج وجود داشته باشد، مشکلات بیکاری و اقتصادی سنگ بزرگی بر سر راه این افراد است که علی‌رغم میل باطنی آنان را به سمت زندگی تک نفره سوق می‌دهد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    حالا بگین چراازمان روحانی رشد ۱۰۰۰برابری داشته بیشترش ازاقتصاد

  • رضا

    این دلایلی که فرمودند به جز سالمندی مقصر اصلیش دولتهای نا کارآمد ماست.امور مربوط به سیاست خارجی نفس ملت را گرفته...خود دکتر ظریف هم به نظر داره تک زیست میشه...

  • بدون نام

    مدیونید اگر فکر کنید که بیکاری و مشکلات اقتصادی ذره ای در این بدبختی ها دخالت داشته باشن

  • بدون نام

    لزوما برای همه این طور نیست. هستند پسرهایی که شغل و درآمد خیلی خوبی هم دارند اما به هیچ عنوان حاضر نیستند تن به ازدواج بدهند
    به نظر من دلائل ازدواج نکردن خصوصا پسرها تنوع طلبی آنهاست نه مشکلات مالی

    نسل جدید بسیار تنوع طلب شده اند

    پاسخ ها

    • بدون نام

      برو عمو تنوع براي كسيه كه هر روز زن عوض كنه ما يه دونشم نميتونيم بگيريم
      من كل حاصل15 سال كارم و نميتونم باهاش يه خونه اجاره كنم

  • گدا

    راست میگن طلاق و مهاجرت تنها دلیل تنها زندگی کردنه بیکاری و فقر و گرانی و تورم که اصلا نداریم و مسبب این معضل نیست

  • بدون نام

    عجب مقاله آبکیی
    الان دیگه همه مردان جوان دو ریالیشون افتاده که ازدواج یه تله قدیمی برای تلکه کردن مردهاست گه بشدت توسط دستگاههای قانونی هم حمایت میشه
    بنابر این کمتر مرد جوان و هوشمندی تن به این دام بظاهر قشنگ میده

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اتفاقا ازدواج‌ بردگی و کنیزی زنهاس
      بعدم دخترای الان اکثرا حمایت خانواده دارن..به هر حال بهشون بد نمیگذره

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج