دستاوردی برای درمان آلزایمر
دستاوردی برای درمان آلزایمر که توسط پژوهشگران دانشگاه بجنورد به دست آمده است.
ایسنا: پژوهشگران آزمایشگاه محیط زیست و انرژی واقع در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه بجنورد موفق شدند رنگدانه پروتئینی فیکوسیانین را با بازدهی بالایی از ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس استخراج کنند و محصول نهایی را به شکل پودر درآورند.
سنتز پودر فیکوسیانین تحت نظارت دکتر حسین دلاوری امرئی، عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی انجام شد.
فیکوسیانین، نوعی فیکوبیلی پروتئین است که به تازگی گزارشهای متعددی بر داشتن خواص فارماکولوژیک گوناگون از آن گزارش شده است. در این رابطه، اثرات آنتیاکسیدانی، ضد التهابی، خواص محافظتی کبد و اعصاب فیکوسیانین طی مطالعات تجربی ذکر شدهاند. همچنین این ماده می تواند در درمان آلزایمر و پارکینسون موثر واقع شود.
فیکوسیانین نقش بسیار مهمی در پیشگیری از سرطانهای پوستی، مخاطی و لوسمی مزمن میلوئیدی در انسان دارد. به علاوه این پروتئین به علت داشتن رنگ آبی می تواند در صنایع غذایی به عنوان رنگدانه طبیعی به جای رنگدانه های مصنوعی موجود استفاده شود.
نظر کاربران
خبر بسيار سطحي است. اين دارو روي چند حيوان ازمايشگاهي مدل الزايمرامتحان شده؟ كدام اثرات سو اين دارو بر رفتار مورد بررسي قرار گرفته؟ چند بيمار انساني الزايمر با استفاده از اين دارو اثرات مثبتي رو داشتن؟ چرا مقاله اي از اين كشف در ژورنال هاي معتبر علمي ثبت نشده؟
بسيار خوشحال ميشوم كه يك ايراني قدم بزرگي رو در راه علم برداره ولي كاري كه هنوز خيلي خيلي ابتدايي و نياز به چندين سال ديگر مطالعه رو داره نبايد با تيتر بزرگ رسانه اي كرد و بي ارزشش كرد