پیشنهاد مصادره اموال قاچاقچیان مواد مخدر
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست خبریاش، آخرین اقدامات انجام شده در حوزه مواد مخدر را تشریح کرد.
ایسنا: سردار اسکندر مومنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه در آستانه روز جهانی مبارزه با مواد مخدر قرار داریم اظهار کرد: برای سالروز مبارزه با مواد مخدر برنامههای مختلفی در استانها تدارک دیده شده است که تقدیر از تلاشگران حوزه مبارزه با مواد مخدر، تببین اقدامات جمهوری اسلامی در ۴۰ سال گذشته و اعلام برنامههای آتی در نشستهای خبری از جمله آنهاست.
وی افزود: یک اراده و خواست عمومی در جامعه در حال شکل گیری است و دارد به موضوعی اجتماعی بدل میشود و مقام معظم رهبری نیز موکدات ویژهای پیرامون مبارزه با مواد مخدر دارند.
کشف ۷۵ درصد تریاک جهان توسط ایران
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر به آمارهای اعلامی از سوی سازمان ملل در سال ۲۰۱۷ اشاره کرد و گفت: ۷۵ درصد کشفیات تریاک جهان، ۶۱ درصد مورفین جهان، ۱۷ درصد هرویین جهان توسط جمهوری اسلامی کشف میشود.
مومنی ادامه داد: در سال ۲۰۱۷، ایران ۲۱ تن هرویین کشف کرد در حالی که کل اروپا ۴ تن هرویین کشف کرده بود. در کشور مبدأ یعنی افغانستان تولیدات مواد مخدر از ۲۰۰ تن در سال ۲۰۰۰ به ۹ تا ۱۰ هزار تن رسید این در حالی است که میزان کشفیات در مبدأ کمتر از ۳۰۰تن است، ولی ایران سالانه ۸۰۰ تن کشفیات مواد مخدر دارد.
تحریمها اجازه مبارزه با مواد مخدر را به ایران نمیدهد
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه بیش از ۸۰۰۰ کیلومتر مرز داریم گفت:جمهوری اسلامی قصد مبارزه با مواد مخدر دارد اما تحریم های ظالمانه اجازه نمی دهد. در مواقعی محموله هایی را کشف می کنیم که مقصد آن کشورهای اروپایی است، به آنها اطلاع می دهیم که چنین محموله هایی قرار است عبور کند و به آنجا برسد اما هیچ اتفاقی نمیافتد.
مومنی افزود: کشفیات مواد مخدر بدون تجهیزات روز ممکن نیست. این سوال مطرح است که چرا باید میزان کشفیات در کشور مبدا این اندازه پایین باشد؟ علت این است که نمی خواهند این کار را انجام دهند. ما احتیاجی به تشویق و تشکر نداریم اما بدانند ما به نمایندگی از جهان در توزیع مواد مخدر مبارزه می کنیم و کشورهای دیگر باید سهم خود را ادا کنند. بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر انسداد مرز انجام دادیم که هزینههای بسیاری دربرداشته است.
انسداد بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر از مرزهای شرقی با هزینههای بالا
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه طی ۳۰ سال گذشته ۴۱ هزار عملیات صورت گرفت ادامه داد: همچنین در این راه ۱۲ هزار تن موادمخدر کشف و ۳۸۱۴ شهید و ۱۲ هزار جانباز و مجروح تقدیم شد. بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر از مرزهای شرقی با هزینه های بالا مسدود شد.
وی در ادامه مقایسهای میان امریکا و ایران داشت و گفت: ۵ درصد جمعیت جهان و ۲۰ درصد زندانیان جهان در آمریکا هستند که ۴۷ درصد آن ها مستقیم با مواد مخدر ارتباط دارد. زندانیان ایران حدود ۷۰ درصد ارتباط مستقیم و غیرمستقیم با مواد دارند.
مرگ سالانه بیش از ۳۶۰۰ ایرانی بدلیل مصرف مواد مخدر
وی افزود: حداقل ۲۰ میلیون آمریکایی سابقه یک بار مصرف مواد مخدر را دارند و طبق آمار موسسهای در سال ۲۰۱۷،سالانه ۷۰ هزار نفر بر اثر این مواد فوت میکنند که این آمار در ایران در سال ۹۷ حدود ۳۶۷۲ نفر بوده است. جمهوری اسلامی هم برای خودش و هم برای دنیا مبارزه میکند.
راهاندازی ۱۰ اردوگاه ترک اعتیاد و اشتغالزایی بهبودیافتگان ظرف ماه های آینده
وی در ادامه مروری بر اقدامات انجام شده در این حوزه داشت و گفت: ظرفیتهای خالی که وجود داشت استفاده و تا کنون دو اردوگاه راهاندازی شد و ۱۰ اردوگاه دیگر در حوزه درمان، اشتغال زایی، مهارتی و... در چند ماه آینده راه اندازی میشود. نقاط آلوده پاکسازی و زندگی در آنها جریان پیدا کرد و معتادان متجاهر جمع آوری و در مراکز، نگهداری و درمان شده و مهارت می آموزند.
مومنی اضافه کرد: تلاش میشود حتما بعد از اتمام دوره، حرفه و شغلی داشته باشند. برای تعدادی در خود مراکز هم شغلی فراهم شده و در آنجا مشغول شدهاند. از نیروی انتظامی تا وزارت اطلاعات، بهزیستی، وزارت بهداشت، استانداری ها، وزارت کشور و... که برای به ثمر نشستن این توفیقات کمک کردند باید تقدیر کرد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: افزایش بهره گیری از سازمانهای مردم نهاد را شاهد بودیم، ۸۸ درصد مراکز درمانی و کاهش آسیب توسط سمنها اداره میشود و توسعه کمی و کیفی مراکز درمانی در دستور کار است.
مومنی با بیان اینکه از هر سه نفر معتاد یک نفر پذیرش میشود گفت: برای ۳۸۰ هزار نفر مهارت آموزی توسط سازمان فنی و حرفه ای انجام شد و ۲۳ درصد دانش آموزان گروه هدف تحت آموزش قرار گرفتند.
وی جزییات طرح یاریگران را تشریح کرد و گفت: این طرح در راستای پیشگیری و اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر است که تلاش می کنیم در قالب آن از ظرفیت همه دستگاهها و آحاد مردم استفاده کنیم. در همین راستا توافقات خوبی نیز با آموزش و پرورش داشتیم که قطعا در تغییر و تحولات جدید نیز با کمک دکتر حسینی آن را با قدرت ادامه خواهیم داد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه ۵ میلیون نفر از خانوادهها مستقیم در مدارس و دیگر اماکن تحت پوشش آموزش های پیشگیرانه قرار گرفتند گفت: آموزش و پرورش از نقاط تمرکز ما برای امر پیشگیری است. امیدواریم با گسترش طرح یاریگران کاهش عرضه و تقاضا را توامان در بازه زمانی پنج ساله پیش ببریم.
۵۴۵ عملیات و درگیری/رشد ۱۵۵ درصدی کشتههای اشرار
به گزارش ایسنا، مومنی آمار کشفیات و مبارزه با مواد مخدر در دو ماه قبل را اعلام کرد و گفت: در دو ماه اول سال ۱۴۳ تن مواد مخدر کشف شد که نسبت به مدت مشابه خود ۴ درصد بیشتر است. در همین دو ماهه ۵۴۵ عملیات و درگیری صورت گرفته که ۱۰۷درصد رشد داشته است. ۱۵۵ درصد رشد در کشتههای اشرار داشتیم و یک نفر شهید دادهایم. ۵۶۷۷ دستگاه خودرو مکشوفه با ۵۵ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشتیم و در حوزه سلاح مکشوفه نیز کاهش کشفیات داشتهایم.
رشد بیش از ۱۰۰۰ درصدی کشفیات شیشه در سال جاری
وی در پاسخ به پرسشی درباره قیمت «شیشه» گفت: کشفیات دوماهه امسال شیشه ۱۱۴۵ درصد نسبت به دو ماهه اول سال گذشته رشد داشته است. دو ماهه اول سال گذشته ۳۲۳ کیلوگرم کشفیات داشتیم کهامسال به بیش از ۴۱۴۴ تن رسیده است که طبیعی است روی قیمتها اثرگذار باشد.
پیگیری وزارت بهداشت برای راهاندازی مراکز ویژه معتادان دارای بیماریهای خاص
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به پرسشی درباره نارضایتی مردم از جمع آوری معتادان متجاهر گفت: مطالبه بحق مردم است ولی وضعیت نسبت به چند ماه قبل قابل قیاس نیست. آمار و ارقام هم نشان میدهد اکنون۶۰ هزار معتاد متجاهر در کشور و ۱۵ هزار نفر در تهران در حال نگه داری هستند. حتما باید توسعه مراکز درمانی و راهاندازی مراکز جدید بویژه برای معتادانی که بیماریهای خاص دارند تسریع شود که وزارت بهداشت هم پیگیر است.
پیشنهاداتی برای اصلاح قوانین مبارزه مواد مخدر
قاچاقچیان باید ثابت کنند کدام اموالشان ناشی از قاچاق بدست نیامده
مومنی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر ضرورت اصلاح قوانین حوزه مواد مخدر گفت: حتما قوانین خوب هم باید بروز شوند. یکی از موضوعاتی که در حال پیگیری هستیم روزآمد کردن قوانین است که باید تسهیل کننده برای دستگاههای اجرایی و بازدارنده برای قاچاقچیان باشد.
وی ادامه داد: در همین راستا پیشنهاداتی به دستگاههای قانون گذار در این باره ارائه دادهایم که ضربه زدن به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان، عفو برای قاچاقچیان عمده، افزایش مدت زمان نگه داری و بازپروری معتادان از جمله این پیشنهادات است که رسمی و کتبی ارائه شده است. سه ماه مدت زمان کمی برای بازپروری معتادان است. در زمینه ضربه زدن به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان نیز باید گفت که قبلا مصادره اموال ناشی از این جرم را داشتیم و روند طولانی دارد، در حالی که باید این روند برعکس شود و کل اموال قاچاقچی مصادره شود و بعد وی باید ثابت کند کدام اموالش ناشی از قاچاق مواد نیست.
تصمیمی در خصوص واگذاری توزیع داروهای ترک اعتیاد به داروخانههای خصوصی اتخاذ نشده است
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره واگذاری توزیع داروهای ترک اعتیاد به داروخانههای خصوصی نیز گفت: تصمیم نهایی در این باره گرفته نشده است اما در مجموع مرجع تخصصی ما در این زمینه، وزارت بهداشت است.
نظر کاربران
مردم از فقر و بدبختی معتاد میشوند دیگه
پاسخ ها
نخیر این طور نیست خیلی از آنها پولدار هستند واین واره اشتباه که از بیکاری معتاد می شوند اگه بیکارند بروند صحرا نوردی
مواد فروشو میگیرن میندازن تو زندون بازم اون تو مواد میفروشه اموالم چند ماه میگیرن دوباره پس میدن این حرفا چرته زرنگن اموال به نام خودشون نمیزنن همش پارتی بازی زیر میزی
پاسخ ها
احسنت واقعیتو گفتی
بکشیدشون چرا مصادره اموال
مصادره اموال کار خوبی است ولی کارساز نیست فرد مواد فروش را باید به تبعید گاه های سخت فرستاد وجوری باشد که وحشت کند
اموال مسولين که معلوم نیست از،کجا به این همه مال رسیدن چی
چرا نمی گذارید مواد مخدر وارد اروپا بشه چرا کشور ایران باید به فکر اروپای حامی و هم پیمان امریکا باشه شما هم دارید به این کشور ظلم مکنید که مامورین ناجا دارن برای موادی که می خواد وارد اروپا بشه جون خودشونو از دست میدن و اروپاییها که دارن با امریکا همکادی می کنند
در یک ساله گذشته همه چی سه برابر شد و مواد تغییری نکرد.
تا مصرف کننده هست قاچاقچی هم هست.اینکه مصرف کننده ها را درمان و یا در جایی قرنطبنه نگهداری کنید خیلی خوبست و هزینه این کار هم از مصادره اموال قاچاقچیان تامیین میشود.
در اخر مجازات اعدام را از قاچاق بقصد ترانزیت حذف کنید
هم امار اعدام کم میشود که مایه سروصدا شده هم میل به خروج مواد از کشور توسط قاچاقچبان زیاد میشود .اصلا بزارین بره اروپا و امربکا
اگراین کاربشه عالیه عالی
اموال که هیچ، زندگی کثیفشونم باید سریعا و بی وقفه مصادره بشه
این حجم تریاک کشف میکنید چکارش میکنید واگر برای مصادره اموال قاچاقچی اقدام کنید کار خوبیه در صورتی که قاچاقچی اصلی رو دستگیر کنید نه یه عده بدبخت وبیکار رو که بخاطر امرار معاش اقدام به حمل ویا خرده فروشی مواد میکنند
عامل اصلی که نمیگیری چهارتاکرایه کش میگیری که ازروی ناچاری وبیکاری وبی پولی این کارکردن و گوشه زندان خوابیدن و صاحب بارها دارن با کسی دیگه ای کارمیکنن