۸۷۱۰۴۱
۲۲ نظر
۵۰۱۰
۲۲ نظر
۵۰۱۰
پ

چرا پولدار‌ها دیرتر با زندگی خداحافظی می‌کنند؟

بنابر پژوهشی که سال ۲۰۱۸ محققان دانشکده امپریال لندن انجام دادند، اختلاف نرخ طول عمر بین مرفه ترین و محروم ترین اعضای جامعه انگلستان به حدود ۱۰ سال رسیده است. طبق این گزارش محققان، میزان طول عمر زنان در محروم ترین جوامع انگلستان در سال ۲۰۱۶، ۷۸.۸ سال بوده در حالی که این رقم در مرفه ترین گروه ها ۸۶.۷ سال بوده است. در مورد مردان، طول عمر فقیرترین قشر ۷۴.۰ سال و طول عمر ثروتمندترین ۸۳.۸ سال بوده است.

برنا نوشت: بنابر پژوهشی که سال ۲۰۱۸ محققان دانشکده امپریال لندن انجام دادند، اختلاف نرخ طول عمر بین مرفه ترین و محروم ترین اعضای جامعه انگلستان به حدود ۱۰ سال رسیده است. طبق این گزارش محققان، میزان طول عمر زنان در محروم ترین جوامع انگلستان در سال ۲۰۱۶، ۷۸.۸ سال بوده در حالی که این رقم در مرفه ترین گروه ها ۸۶.۷ سال بوده است. در مورد مردان، طول عمر فقیرترین قشر ۷۴.۰ سال و طول عمر ثروتمندترین ۸۳.۸ سال بوده است.

اینکه پولدار بودن را فقط توان مالی بدانیم، دچار تقلیل‌گرایی شده‌ایم، زیرا دیگر پول فقط اسکناس‌هایی که روی هم طبق می‌شوند نیست. با پول می‌توان مسکن عالی، تفریحات بهتر، باکیفیت ترین امکانات بهداشتی، آموزشی و محیطی را خرید. در کنار تمام این موارد داشتن رفاه اقتصادی باعث می شود که بسیاری از استرس های روزمره هم کم شوند. در نهایت چنین می شود که پولدارها دیرتر می میرند.

این مسئله فقط مختص به کشور ما نیست در سایر کشورها هم شرایط به همین صورت است، بنابر پژوهشی که سال ۲۰۱۸ محققان دانشکده امپریال لندن انجام دادند، اختلاف نرخ طول عمر بین مرفه ترین و محروم ترین اعضای جامعه انگلستان به حدود ۱۰ سال رسیده است. طبق این گزارش محققان، میزان طول عمر زنان در محروم ترین جوامع انگلستان در سال ۲۰۱۶، ۷۸.۸ سال بوده در حالی که این رقم در مرفه ترین گروه ها ۸۶.۷ سال بوده است. در مورد مردان، طول عمر فقیرترین قشر ۷۴.۰ سال و طول عمر ثروتمندترین ۸۳.۸ سال بوده است.

بنابراین، طبقه ای که در بدو تولد در آن متولد می شویم نقش زیادی در امید به زندگی ما دارد. در واکاوی این مسئله با یک جامعه شناس گفت و گویی داشتیم که در ادامه می خوانید:

زهره توکلی، جامعه شناس، در مورد اینکه چرا طبقات بالای جامعه عمر طولانی تری دارند به برنا می گوید: «طبقات بالای جامعه و کسانی که منابع مالی، اقتصادی و قدرت را در دست دارند، می توانند جامعه را بنابر منافع خودشان شکل دهند، در عین حال این گروه ها می توانند دانش را در اختیار خود در بیاورند. میشل فوکو، جامعه شناسی است که در این زمینه معتقد است که دانش منبع قدرت است. در گذشته یک سری تصورات وجود داشتند مبنی بر اینکه ثروت خوشبختی و سلامت نمی آورد، اما این تصور در حال حاضر منقلب شده است. در حال حاضر کسانی می توانند از پیشرفت های روزافزون دانش در همه زمینه بهره ببرده اند که منابع مالی را در اختیار گرفته اند. سلامت این افراد تضمین شده تر است، چون در همه حوزه های پیشگیری و درمان به منابع بیشتری دسترسی دارند.»

وی با اشاره به اینکه منبع مالی، سلامت و رفاه بیشتر را با خودش به همراه دارد. ادامه می دهد: «دانش در جامعه مدرن هم یک منبع پولی است که قدرت اقتصادی می آورد، و هم در ازای پول خرید و فروش می شود و از این طریق در اختیار کسانی قرار می گیرد امکان استفاده از آن را داشته باشند. قشری از جامعه که توان مالی دارند می توانند به جراحی ها، پیوندها و امکانات مختلفی که وجود دارند، دسترسی پیدا کنند.»

توکلی با بیان اینکه، می توان این شرایط را در مقایسه کشورهای فقیر و غنی هم مشاهده کرد، می افزاید: «برای نمونه کشور فقیری مانند هند منبع کار ارزان و سپربلای آسیب هایی است که از کشورهای دیگر به سمتش می آیند. صنایع پرخطری که قرار است محصول نهایی آنها به کشورهای ثروتمند منتقل شود در کشورهای جهان سوم راه اندازی می شوند، و همین باعث می شود که آسیب این صنایع به مردم ساکن در کشورهای جهان سوم برسد. تبعید صنایع بیماری زا به کشورهای جهان سوم باعث می شود که انواع آسیب ها به سلامت ساکنان آنجا وارد شود. مورد دیگری که در این کشورها سلامت افراد را تهدید می کند تن دادن آنها به کارهای خطرناک است، تنها به این دلیل که درآمد کافی برای گذران زندگی‌شان را ندارند.»

توکلی با اشاره به اینکه، این چرخه دائم بازتولید می شود و فاصله فقیر و غنی مدام بیشتر می شود، می گوید: «در حال حاضر این فاصله به حدی تشدید شده است که این سوءتفاهم را در ذهن کشورهای پیشرفته ایجاد کرده است که جهان سومی ها از لحاظ ذهنی عقب افتاده هستند و هوش و عقل بالایی ندارند. این در حالی است که آنها از این نکته غفلت می کنند که معلولیت ها و کمبودهای ذهنی ای که در جهان سوم وجود دارند، معلول شرایطی هستند که مردم این کشورها در آن زندگی می کنند. عوارض این شرایط به نسل های بعدی هم منتقل می شود و این چرخه همچنان ادامه پیدا می کند. آلودگی های محیط زیستی در این کشورها به افرادی هم که هنوز به دنیا نیامده اند، آسیب می رسانند.»

وی در پایان تأکید می کند: «این مسئله حتی در عرصه بین‌المللی هم صادق است، و کار به جایی رسیده که حریم امنی برای پناه بردن وجود ندارد و همه در خطر هستند. آمریکا به حدی منابع مالی دنیا را به کنترل خود درآورده است که می تواند بدون کنترل فیزیکی مستقیم افراد بر آنها اعمال قدرت کند. قطع منابع مالی باعث می شود افراد، شخصیت‌ها و کشورها در چنبره ی این چرخه ناسالم تولید به نفع کشورهای ثروتمند و به خصوص آمریکا بمانند. در حال حاضر آزادی خواهان دنیا جایی برای فرار دارند، زیرا همه جا زیر سلطه تحریم‌های آمریکا قرار دارند.»

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • الف دال

    چند دهه پیش می گفتن وثابت شده بود دین داری اسودگی داره و موجب عمر طولانی ه متاسفم که الان ثروت ورفاه علت عمر طولانی ودراین چند دهه ما از هردو محرومیم

  • م

    خاک توسرت بااین مطلبت اخه بیشوراین مطلب مردم ایران رواززندگی سردناامیدمیکنه وممکنه مردم دست به خودکشی بزنندچون ۹۰درصدمردم ایران فقیرند

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ازاینکه واقعیت ها رو بدونید ناراحت هستید.
      بزارید مردم اگاه شوند که این که ماداریم زندگی نیست

  • بدون نام

    بعدیه سری نفهم میگن پول چرک دسته

  • بدون نام

    چون وقتی پول داری همه چیز داری ، سلامتی ، احترام ، ارزش و...

  • ناصر

    چون پولدارن پس فشار روانی ندارن،فشار اقتصادی رو حس نمیکنن،با پول شرایط بهداشتی و درمانی مناسبی برای خودشون فراهم میکنن،شرایط تحصیلی خوبی دارن و به هرچی میخوان میرسن

  • بدون نام

    مضخرف تیترزدین

    پاسخ ها

    • بدون نام

      شما نظرت رو منتشر کن شاید مقبول افتاد

  • محمد

    چرا بی خیال صفاسیتی بشن.
    تا پورش و پولش هست، زندگی باید کرد.

  • بدون نام

    ملت دانا=== مدیران دانا

  • بدون نام

    اگر صدسال دراین دنیا بگردی آخرش مرگ است .مهم جهان آخرت است که پایانی ندارد .

    پاسخ ها

    • بدون نام

      استثمار یعنی همین بفکر اخرت باش این دنیا هیچ است زندگی را بگذارید برای کشورهای متمدن جهان سوم یعنی همین

    • بدون نام

      مطمئنی اون دنیا روزیت بهتر از این دنیاست اصلا چی هست

    • هموطن

      دوست عزیزآخرت پیشکش شماوملت....مسئولین روببینیدچطورچسبیدن به دنیا.طوری مسئولین آخرتو واسمون جاانداختن که کلاً اززندگی روزانه هم افتادیم... آخه یکی نیست به مسئولین بگه مرگ خوبه امابرای همسایه ...؟!!!!تورم وگرانی وبی عدالتی ودزدی واختلاس وبیکاری وطلاق و...پس ایناچیه؟؟چرامسئولین دچار همچین مشکلاتی نیستن...؟؟!! چون دنیاشونوساختن... اینه کشورگل وبلبل....

  • آراد نیلی

    کاش ما هم پولداربودیم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      کاش یک جامعه مترقی و اگاهی داشتیم

  • شانجانی

    چون پول دارها پول دارند .و غم وغصه زندگی ندارند.هر انچه بخواهند‌فوری به وسیله همین پول به دست می اورند.استرس سختی زندگی راندارند.خیلی به ندرت بیمار میشوند.وچون بیمار نمی شوند داروهای شیمیایی هم مصرف نمی کنند.وبه خاطر همین خیلی دیر از زندگی به ان دنیا مشرف میشوند. و این داستان را برعکس به پولها تشبیه کنید.!!!!!

  • آراد نیلی

    کاش ماهم پولدار بودیم

  • بدون نام

    شما به من پول بده من قول میدم صد بیست سال عمر کنم

  • م

    پول و ثروت توانایی با خود می آورد ب عکس قدیم که می گفتند علم از ثروت بهتر است آلان باید گفت که ثروت از علم بهتر است چون با ثروت می شود علم را خرید و در آسایش زندگی کرد بدون استرس

  • امین

    میخوام ۸۰ سال عمر نکنم امیدوارم به ۶۰ نرسم

  • بدون نام

    چیزی که عیان است چه حاجت به بیان است .الان که در خبرها میخوانیم .خودکشی وخانواده کشی .اکثرا بعلت فقر وبی پولی اتفاق می افته .پولدارها هم بعضا خودکشی میکنن .وفقط پولدار پودن نمیتونه عمر بیشتر رو تضمین کنه.اول با ایمان بودن واعتقاد داشتن به آخرت وبا گذشت بودن. دوم پولدار بودن وسالم زندگی کردن میتونه باعث بشه عمر انسان کمی طولانی بشه .ولی تنها پولدار بودن وپول رو درست خرج نکردن نه تنها عمر رو طولانی نمیکنه بعضی مواقع خیلی زودتر از عمر معمولی انسان با دار فانی وداع میکنه .انشاالله خداوند اول توانایی وعقل انسان رو زیاد کنه بعد ثروتش رو

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج