شورای وحدت یا شورای حدادعادل و دوستان؟!
اصولگرایان باز به کسب کرسیهای قدرت نظر دارند و میخواهند سالهای بعد از ۸۴ را که رفت و آمدهای زیادی در دولت داشتند و تعداد زیادی از اعضای این اردوگاه بر کرسیهای پارلمان جلوس کرده بودند تکرار شود اما با دو قفل اساسی مواجه هستند که یکی از آنها اعتماد مردم و دیگری وحدت در اردوگاه اصولگرایی است.
روزنامه آرمان: اصولگرایان باز به کسب کرسیهای قدرت نظر دارند و میخواهند سالهای بعد از ۸۴ را که رفت و آمدهای زیادی در دولت داشتند و تعداد زیادی از اعضای این اردوگاه بر کرسیهای پارلمان جلوس کرده بودند تکرار شود اما با دو قفل اساسی مواجه هستند که یکی از آنها اعتماد مردم و دیگری وحدت در اردوگاه اصولگرایی است.
بدون شک شکستهای مکرر در انتخاباتهای ریاست جمهوری ۹۲ و ۹۴، مجلس دهم و شورای شهر پنجم سبب دلگیری اصولگرایان سنتی از عملکرد طیف دلواپس این جریان شد، چرا که بیشترین مقصر شکستها را رفتارهای این طیف میدانستند از جمله ادعاهای اصولگرایانی مانند کریمی قدوسی یا تشویق رسایی و ذوالنوری به تجمع علیه دولت در قم! طبیعی است که بخشهایی از جامعه عملکرد طیف دلواپس اصولگرا را از دیگر اعضای اردوگاه اصولگرایی جدا نمیدانند که نتیجه آن عدم نگارش نام کاندیداهای این طیف بر برگه رأی است!
چالش ریاست در شورای وحدت!
اکنون که بحث انتخابات مجلس ۹۸ و ریاست جمهوری ۱۴۰۰ در جامعه مطرح میشود برخی از عقلای جریان اصولگرایی در تلاش تشکیل سازوکاری برای رفع اختلافات و انسجام در این اردوگاه هستند که تشکیل شورای «وحدت» یکی از این اقدامات است که دیروز اعلام شد غلامعلیحدادعادل رئيس شورای وحدت شد.
سيدمحمدرضاميرتاجالديني از اعضای اردوگاه اصولگرایی روز گذشته گفت: «كليت قضيه را تأييد ميكنم. جلسات شوراي راهبردي وحدت نيروهای انقلاب به روال همیشگی تشکیل میشود و بناست که در آیندهای نزدیک این جلسات با جامعیت بیشتری برگزار شود تا وحدت و همگرایی بسیار بالایی میان تمام جریانهای اصولگرایی ایجاد شود. ما دو انتخابات مهم مجلس و ریاستجمهوری را در پیش داریم و این نوید را میدهم که جمنا میخواهد یک وحدت سراسری میان تمام اصولگرایان ایجاد کند تا مشکلات انتخاباتهاي پيشين پيش نيايد».
معرفی حداد عادل به عنوان رئیس شورای وحدت در حالی است که ۸ اسفند حسن غفوریفرد از اعضای موثر جریان اصولگرایی به خبرآنلاین گفت: واقعیت این است که جایگزین کردن بزرگان اصولگرا که از بین ما میروند تقریبا غیرممکن است به طور مثال جایگزینی برای افرادی مانند آیتا... مهدوی کنی و حبیبا... عسگراولادی در جریان اصولگرایی وجود ندارد، البته مشکل دیگری که میتوان به آن اشاره کرد عدم تمایل افراد تاثیرگذاری مانند آقای ناطق نوری در جریان اصولگرایی است که اگرچه میتوانند فعال باشند اما متاسفانه رغبتی ندارند. عضو شورای مرکزی حزب موتلفه با بیان اینکه بارها از آقای ناطق نوری درخواست حضور فعال در جریان اصولگرایی را داشتیم، ادامه داد: ما فراوان اصرار کردیم که ایشان بیایند زیرا در شرایط فعلی میتوانند در ایجاد وحدت بین اصولگرایان نقش تعیین کننده داشته باشند اما به هر دلیلی برای ورود به فعالیت سیاسی راضی نشدند.
وی با بیان اینکه فوت بزرگان اصولگرایی از طرفی و نداشتن رغبت برخی دیگر برای فعالیت سیاسی شرایط سختی برای اصولگرایان ایجاد کرده است، تصریح کرد: «با این حال همچنان در تلاش هستیم که از حضور آقای ناطق نوری قبل از انتخابات بهرهمند شویم و به وحدت برسیم.» البته نباید فراموش کرد که شورای وحدت اصولگرایان در ۲۵مهر تشکیل شد و به نظر میرسد فرمان هدایت آن در دست مهدی چمران است اما اکنون مشخص شده که سازوکاری برای فعالیت با برنامه این شورا تدوین نشده که هر روز یک اصولگرا فرمان را در دست میگیرد.
جامعه روحانیت: ما نیستیم
از سوی دیگر اختلافات ریز و درشت در جریان اصولگرایی سبب میشود که نمایندگان طیفها و احزاب مختلف این جریان رغبتی به کنار هم نشستن و اجماع بر سر سازوکار واحد انتخاباتی نخواهند داشت چنانکه جامعه روحانیت در اوایل دهه ۸۰ خود را عضوی از اردوگاه اصولگرایی میدانست و به سهمی برابر با سایر احزاب اصولگرا تاکید داشت اما عملکرد برخی جریانهای جریان اصولگرایی به اعتبار جامعه روحانیت ضربه زد و سبب شد تا این تشکل باسابقه روحانی خود را هموزن دیگر اصولگرایان نداند. ۹ اسفند حجتالاسلام غلامرضا مصباحی مقدم عضو جامعه روحانیت مبارز تاکید کرد که «این تشکل نمیخواهد خودش را در عرض احزاب و تشکلهای سیاسی تعریف کند بلکه ما بارها در اهداف خود گفتهایم که جامعه روحانیت فراجناحی است.» بنابراین باید نقشآفرینی جامعه روحانیت در تصمیمسازی شورای وحدت اصولگرایان را منتفی دانست.
آفت خودی و غیرخودی
در سوی دیگر تقسیم اصولگرایان به خودی و غیرخودی مشهود است. به عنوان نمونه مهدی چمران طرح مباحث انتخاباتی در شورای وحدت را رد میکند و میگوید: «جلسات مشترکی که تحت عنوان شورای وحدت در حال انجام است دارای هیچ تشکیلات و چارت سازمانی نیست. البته تصمیماتی که در این شورا گرفته میشود، جنبه راهبردی دارد و احزاب مختلف جریان انقلاب میتوانند با روشهای مورد نظر تشکل متبوعشان این راهبردها را پیاده کنند» که جبهه پایداری این ادعا را رد میکند و متقیفر از اعضای پایداری میگوید: «جبهه پایداری در جلسات شورای وحدت اصولگرایان شرکت نمیکند.
هنوز صحبتی با ما نشده است که ببینیم موضوع و قاعده وحدت چیست. وحدت اگر بر محور نظام و برای حفظ آرمانها و ارزشها باشد ما آمادهایم. مگر اینکه این نباشد و چیز دیگری باشد آن وقت ما اسمش را وحدت نمیگذاریم. در کل نمیدانیم این دفعه مدل وحدت چیست». این اظهارات یعنی اصولگرایان در شورای وحدت هم مرزهایی میان خودیها و غیرخودیها قائل شدهاند و شاید فراموش کردند که در گذشته همین مرزبندی درون جریانی سبب شد تا اقدامات دلواپسانه جبهه پایداری به پای کل جریان اصولگرایی نوشته شود.
نظر کاربران
کاش ماهم یه پارتی گردن کلفت داشتیم ریس میشدیم هرجادلمون خاست بدون حساب کتاب
پاسخ ها
این حداد چی میخواد از ملت خدایا
رسما دنبال ایجاد شغل بیستم برای خودشون هستن . اونوقت به مردم میگن مقاومت کنین .
آقا تراخدا.شغل ایشان چیه
بودجه الکی حدر نکنید