بالا گرفتن دعوای آلمان و آمریکا بر سر «ایران»
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، به خاطر دفاع جانانه از رویکرد چند جانبه به مسائل جهانی و حمایت از تصمیم اروپا برای پایبند ماندن به توافق هستهای با ایران مورد تمجید فراوان قرار گرفت.
تابناک: آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، به خاطر دفاع جانانه از رویکرد چند جانبه به مسائل جهانی و حمایت از تصمیم اروپا برای پایبند ماندن به توافق هستهای با ایران مورد تمجید فراوان قرار گرفت.
مایک پنس، معاون رئیس جمهور ایالات متحده، اما در این میان تحت تأثیر قرار نگرفت و انتقاد آمریکا از اروپا را با شدت بیشتری ادامه داد.
نظرات مرکل در کنفرانس امنیتی مونیخ، که همایش سالانه رهبران جهان و مسئولین عالی رتبه دفاعی و سیاست خارجی است، به دنبال روزهای رنجش و روابط سرد بین آمریکا و اروپا بر سر مسأله ایران برگزار میشود.
مرکل به گروه شرکت کننده در کنفرانس ـ. که شامل بزرگترین هیئت آمریکایی با چندین تن از اعضای کنگره، ایوانکا ترامپ، پنس و دیگران است ـ. گفت: با نگرانیهای آمریکا در مورد بسیاری از تلاشهای ایران برای افزایش قدرت خود در منطقه موافق است.
اما در حالی که اشاره کرد، شکاف و تفاوت نظر با ایالات متحده در مورد توافق هستهای ایران «من را به شدت افسرده میکند»، از این توافق به عنوان یک کانال ارتباطی مهم با تهران دفاع کرد و بر ضرورت دیپلماسی بین المللی تأکید نمود.
وی گفت: «من برنامه موشکی بالستیک ایران را میبینم، من ایران را در یمن میبینم و بیشتر از همه، من ایران را در سوریه میبینم.» تنها پرسشی که بین ما در مورد این مسأله مطرح است، این که آیا ما به هدف مشترکی که انگیزه مشترک ما هم هست، به هدف مشترک خود که محدود کردن پیشرویهای آسیب رساننده ایران است، با حذف تنها توافق باقی مانده کمک میکنیم؟ یا میتوانیم با نگه داشتن لنگر کوچکی که در اختیار داریم، کمک میکنیم تا فشار را در موضوعات دیگر ایجاد کنیم؟
آلمان، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه و اتحادیه اروپا تلاش کرده اند تا توافق ۲۰۱۵ با ایران را از زمانی که دونالد ترامپ، یکجانبه از سال گذشته از آن خارج شد، همچنان زنده نگاه دارند.
اما ایالات متحده استدلال میکند که این توافق فقط زمان دسترسی احتمالی ایران به بمب اتمی را به تأخیر میاندازد. پس از صحبتهای مرکل، پنس اروپاییها را برای پایان دادن به مشارکت خود در معاهده هستهای تشویق کرد و ایران را «بزرگترین حامی تروریسم در جهان» خواند.
پنس گفت: «زمان برای شرکای اروپایی ما تمام شده است تا از تلاش برای شکست تحریمهای آمریکا علیه این رژیم انقلابی خونین دست بردارند. زمان برای شرکای اروپایی ما فرارسیده است تا در کنار ما و مردم ایران، متحدان و دوستان ما در منطقه بایستند. وقت آن رسیده است که شرکای اروپایی ما از توافق هستهای ایران خارج شوند.»
سخنرانی مرکل با استقبال گرم روبه رو شد، در حالی که پینس با تشویقی مؤدبانه بدرقه شد.
دانیلا شوارتزر، مدیر شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا در توییتر، در مورد سخنرانی مرکل نوشت: «این یک سخنرانی بزرگ و به قول معروف همان سخنرانی مرکلی بود. چندین دقیقه تشویق ایستاده برای تعهد قدرتمند به کنار هم نگاه داشتن تکههای نظم (جهانی) و کار بر روی نظم اروپایی و (بین المللی) که موقعیتهای برد ـ. برد را ایجاد میکند.»
جو بایدن، معاون رئیس جمهور پیشین ایالات متحده، که در هنگام مذاکره در مورد توافق هستهای ایران در کاخ سفید بود، از شیوه دیپلماتیک همیشگی خود خارج شد تا از مرکل تشکر کرده و از توافق هستهای ایران به عنوان «توافقی مهم» دفاع کند.
بایدن به گروه شرکت کننده گفت، بسیاری از آمریکاییها با رویکرد «اول از همه آمریکا»ی دولت ترامپ موافق نیستند.
وی پس از سخنرانی پنس گفت: «شما امروز در مورد رهبری بسیار شنیده اید، اما در تجربه من، رهبری تنها در صورتی وجود دارد که کس و کسانی با شما همراه باشند. رهبری در نبود افرادی که با شما همراهی داشته باشند رهبری نیست.»
نظر کاربران
کجاش بالاگرفته ایناکه هدفشون یکیه
پاسخ ها
داداش خانوم مرکل اگه مثل هیتلر آشکارا از ایران طرفداری کنه که ائتلاف تشکیل میدند و نابودش میکنند مجبوره اینطور صحبت کنه اگه تاریخ و خونده باشی
کجاش بالاگرفته ایناکه هدفشون یکیه
پاسخ ها
هدف یکیه امانظرامریکانظربرنابودی ایران روداره
بااروپابایدکارکنیم و تعامل داشته باشیم
جل الخالق ؛ آلمان !
یکی نیست به ایت مسئولین کشور بگه ،هیج کشوری روابط و تجارت با قدرت اول دنیا را به کشوری که اقتصادی در حد فاسد کامل دارد ترجیح دهد
والله بالله به پیر به پیغمبر هر چی نگاه میکنم دعوا رو بین دسته گرگها واسه لقمه گنده تر از گوشت ملت خودم میبینم مرکل ترامپ .... همه یکی هستن.
پاسخ ها
عینک بگیر دیدت کمی مشکل داره
با این روشی که مسئولین دارند ایران به فنا میرود.
پاسخ ها
و زودتر از همه ما مردم ساده
خاطرات خمر سرخ در کامبوج در حال زنده شدن است