۸۱۳۴۳۳
۴ نظر
۵۰۱۰
۴ نظر
۵۰۱۰
پ

واقعیت قطع درختان جنگل‌های ارسباران چیست؟

در روزهای گذشته فیلمی موسوم به قطع درختان منطقه حفاظت شده ارسباران (قره داغ) در فضای مجازی منتشر شد که حساسیت دوستداران طبیعت را برانگیخت و موجب اظهارنظرهای مختلفی در محافل عمومی شد.

خبرگزاری ایرنا: در روزهای گذشته فیلمی موسوم به قطع درختان منطقه حفاظت شده ارسباران (قره داغ) در فضای مجازی منتشر شد که حساسیت دوستداران طبیعت را برانگیخت و موجب اظهارنظرهای مختلفی در محافل عمومی شد.

انتشار فیلم آنچه که گفته می شود قطع درختان جنگل های ارسباران است، در شرایطی که حوزه محیط زیست با مشکلات متعددی مواجه است، نگرانی هایی را درباره خطر نابودی جنگل های ارسباران موجب شد، به ویژه اینکه وسعت این منطقه جنگلی حفاظت شده در پنج دهه اخیر به دلیل جنگل زدایی و قطع درختان به شکل چشمگیری کاهش یافته است.

سخنگوی اداره‌کل محیط زیست آذربایجان‌شرقی گفت: بر اساس پیگیری‌های انجام گرفته توسط اداره‌کل محیط زیست استان، درختان قطع شده مربوط به یک کارگاه چوب‌بری در ۳ کیلومتری مسیر کلیبر-اهر است.

واقعیت قطع درختان جنگل‌های ارسباران چیست؟

داود قاسم زاده افزود: طبق بررسی‌های انجام گرفته، درختان قطع شده درختان باغی بوده و داخل منطقه حفاظت شده نیست.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی هم با بیان اینکه هیچ درخت جنگلی در فیلم انتشار یافته از قطع درختان در فضای مجازی وجود ندارد، گفت: درختان قطع شده در این فیلم از نوع جنگلی نبوده و مجموعه از چوب آلات باغی مسن و پوسیده هستند و فیلم ارتباطی با جنگل های ارسباران ندارد.

داور نامدار با یادآوری اینکه اجازه قطع درختان تنها به دلیل پوسیده و مسن بودن، آن هم در باغات درجه سه و پایین‎تر، داده شده است، افزود: بخش عمده‌ای از درختان نمایش داده شده در فیلم انتشار یافته در فضای مجازی، صنوبر یا تبریزی هستند که جزو درختان غیرمثمره محسوب می شوند.

وی اظهار کرد: قطع این درختان با اطلاع اداره کل منابع طبیعی استان و پس از بازدید فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان و شهرستان، کارشناسان محیط زیست و تهیه صورت جلسه و ثبت مستندات توسط همکاران منابع طبیعی انجام شده است.

نامدار اضافه کرد: با توجه به اهمیت ویژه منطقه حفاظت شده ارسباران (قره داغ)، نظارت‎ها در این منطقه ویژه است.
وی یادآوری کرد: سازمان منابع طبیعی نهال‎هایی مثل تبریزی را درنهالستان‎ها تولید می کند و به طور رایگان در اختیار بخش خصوصی، روستاها و نهاد‌های عمومی قرار می دهد تا با کاستن از میزان اتکا به جنگل‎ها، نیاز مردم و صنایع به چوب تامین شود.

وی تشریح کرد: با توجه به این که امسال، طرح تنفس جنگل‎های شمال اجرا شده و اجازه برداشت چوب آلات جنگلی به کسی داده نشده است، صنایع و کارگاه‎ها مجبور به تامین چوب از باغات شخصی شده‎اند.

وی تاکید کرد: ما اشراف و تسلط کاملی بر این مورد داریم و به طور قطع می گویم جنگل‎های ارسباران، به هیچ عنوان مورد تعرض قرار نگرفته‎اند، نظارت‌ها را نیز تشدید کرده‎ایم تا کسی اجازه سوء استفاده پیدا نکند.

در همین حال نماینده مردم کلیبر، خداآفرین و هوراند در مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد بیش‌تر از یک سال است که کارخانه‌ های چوب‌بری شمال به درختان باغات کلیبر روی آورده‌اند.

الله قلی قلی زاده، قلع و قمع درختان منطقه را خطری جدی برای محیط زیست و فضای سبز دانست و افزود: باغداران حتی اجازه بریدن درخت‌هایی مثل درخت‌های گردو را هم می‌دهند و اگر این شیوه ادامه داشته باشد، در آینده‌ای نه‌چندان دور کلیبر به کویری بی‌آب و علف تبدیل می‌شود.

وی اضافه کرد: به نظر می رسد مردم و باغداران به دلیل مشکلات اقتصادی و رفع نیاز معیشتی، حتی اجازه بریدن درختان ۲۰۰ساله را هم می‌دهند.

وی یادآوری کرد: این کار مشکل قانونی ندارد، اما یک رویه بدی است که اکنون به جان منطقه ارسباران افتاده و هرروز بر شدت آن افزوده می‌شود.

وی تاکید کرد: درختانی که مخصوص استفاده در کارخانجات چوب‌سازی و کاغذسازی هستند، باید در باغات پرورش داده و سپس قطع شوند؛ آن هم به شرط جایگزین کردن‌شان تا آسیبی به فضای سبز منطقه تحمیل نشود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی هم با تاکید بر اینکه قطع درختان مربوط به جنگل های ارسباران نیست، اعلام کرد: قطع درختان مربوط به باغاتی است که سن آنها گذشته، به طوری که ۲۵ درصد از باغات ۱۱۰ هزار هکتاری استان، باغ‌های درجه ۳ هستند.

اکبر فتحی افزود: سیاست ما در ارتباط با باغ‌های درجه ۳ این است که باغات را حذف کنیم، زیرا عمر مفید خود را طی کرده و باردهی خود را از دست داده‌اند.

وی با بیان اینکه سرشاخه‌کاری درختان گردو بریده و مجدد پیوند زده شده و دوباره رشد می‌کنند، اضافه کرد: فیلم منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر بریدن درختان منطقه جنگلی حفاظت شده ارسباران، ارتباطی به این منطقه ندارد.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی هم گفت: با برپایی پست های ایست و بازرسی در گلوگاه ها، خودروهای حامل چوب را بازرسی کرده و اجازه هیچگونه اقدامی برای فرار از جرم به متخلفین را نمی دهیم و همه تلاش خود را برای جلوگیری از قطع درختان جنگلی و قاچاق چوب بکار می بندیم.

سرهنگ محمدرضا حسن زاده با بیان اینکه برای حفاظت از منابع طبیعی نیازمند همراهی و همکاری مردم هستیم، افزود: گسترش و توسعه منابع طبیعی نیازمند عزم و اراده همگانی است و مشارکت عمومی می‌تواند در حفظ منابع طبیعی کشور تاثیری بسیار مطلوبی داشته باشد.

گونه‌های گیاهی ارسباران شامل؛ بلوط اوری، بلوط سفید، ممرز، کرب، کرکو، کیکم، سرخدار، بارانک، گیلاس وحشی، آردوج، بنه، تیس، ملچ، اوجا، ذغال اخته، قره غات، ال، پر و ... است.

ارسباران به دلیل شرایط اقلیمی خاص آب و هوایی، دارای ۱۰۷۲ گونه گیاهی و ۹۷ گونه چوبی گزارش شده است که حدود ۵۶ درصد این ناحیه را منطقه حفاظت شده شامل می‌شود و جزء یکی از ۹ ذخیره‌گاه بیوسفر ایران است.

قطع درختان ارسباران واکاوی شود

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز در خطبه های نماز جمعه گفت: قطع درختان جنگل‌های ارسباران نیازمند واکاوی و روشنگری در افکار عمومی است.

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان شرقی و امام‌جمعه تبریز در خطبه‌های اول نماز جمعه این هفته تبریز با تشریح شاهدان اعمال انسان در روز قیامت از منظر قرآن کریم گفت: بر اساس آیات الهی در روز رستاخیز خداوند متعال که برهمه امور بشری ناظر بوده و احاطه کامل دارد اولین کسی به اعمال انسان شهادت خواهد داد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید محمد علی آل هاشم افزود: پیامبران و رسل حق دومین شاهدان اعمال انسان‌ها در روز قیامت خواهند بود.

امام‌جمعه تبریز ائمه معصومین علیهم‌السلام را سومین شاهدان روز قیامت عنوان کرد و ادامه داد: بر اساس آیات قرآن فرشتگان الهی هم همراه انسان‌ها خواهند بود و به اعمال انسان‌ها شهادت خواهند داد.

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان شرقی در آغاز خطبه دوم تأکید کرد: قطع درختان جنگل‌های ارسباران نیازمند واکاوی و روشنگری در افکار عمومی است صداوسیمای استان برای شفاف سازی و استانداری آذربایجان شرقی برای اقدامات لازم باید وارد عمل شوند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • شهاب کیهانی

    جناب نامدار چند درصدش مال شماست؛ ماهم که بوغیم؛ قطع کنید قلع کنید قمع کنید دریا رو بفروشید خاک رو بفروشید؛ کی به کیه؛ فقط خدا کنه کار به جایی نرسه که ما رو هم بفروشید

    پاسخ ها

    • بدون نام

      به اونجا هم میرسیم

  • بی نام

    منم اگه تطمیع بشم یه همچین دروغای شاخداری میگم

  • بدون نام

    اینهمه درختان خیابان ولی عصر رو قطع کردن
    اتفاقی افتاد

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج