۷۹۵۷۶
۵۰۰۴
۵۰۰۴
پ

رد پای جدید از بابک زنجانی

امروز بخش نخست گزارش تحقیق و تفحص از تامین‌اجتماعی به کازیه نمایندگان می‌رود و جزییات دردآوری از فساد مالی در سازمان تامین‌اجتماعی پیش روی بهارستان‌نشینان قرار می‌گیرد. اما هر چه باشد اسناد تهیه شده در کمیته تحقیق و تفحص نشان از آن دارد که این بار نه ثروت بابک زنجانی، که روابط و رانت‌های او تعیین‌کننده بوده و نقش سعید مرتضوی در برخی از قراردادها غیرقابل انکار است.

خبرگزاری ایسنا: امروز بخش نخست گزارش تحقیق و تفحص از تامین‌اجتماعی به کازیه نمایندگان می‌رود و جزییات دردآوری از فساد مالی در سازمان تامین‌اجتماعی پیش روی بهارستان‌نشینان قرار می‌گیرد. اما هر چه باشد اسناد تهیه شده در کمیته تحقیق و تفحص نشان از آن دارد که این بار نه ثروت بابک زنجانی، که روابط و رانت‌های او تعیین‌کننده بوده و نقش سعید مرتضوی در برخی از قراردادها غیرقابل انکار است.

در ادامه گزارش شرق آمده است: علیرضا محجوب، رییس کمیته تحقیق و تفحص از سازمان تامین‌اجتماعی در همین زمینه به «شرق» می‌گوید: «وقتی دنبال زمین شهرک غرب - پروژه ایران‌زمین - رفتیم دیدیم که این زمین متعلق به سپاه بوده و ایشان - بابک زنجانی- هم در قبال خدمات دیگری که انجام داده زمین را از سپاه دریافت کرده‌اند. پرونده بابک زنجانی پر از معاملات تو در تویی است که واکاوی و کشف آن به انرژی و اطلاعات دست اول زیادی نیاز دارد. تحقیق و تفحص، فقط توانسته بخشی از این واقعیت را به افکار عمومی منتقل کند.»

سوال از نمایندگان مدافع مرتضوی

نام بابک زنجانی این‌بار در تامین‌اجتماعی در کنار سعید مرتضوی قرار می‌گیرد. بر اساس گزارش‌ها تاکنون ۶۰۰ نامه اعتراضی علیه عملکرد سعید مرتضوی در تامین‌اجتماعی به دست مسوولان این سازمان رسیده است. شاید این نامه‌ها و اسناد به‌ویژه برای آنهایی دردناک‌تر باشد که با وجود موج مخالفت با ریاست سعید مرتضوی بر سازمان تامین‌اجتماعی، مدام به دنبال تطهیر او بودند و تمام قد از او حمایت کردند. از همه بیشتر «عبدالرضا عزیزی»، نماینده شیروان محل سوال است، اینکه با وجود همه مخالفت‌ها، این نماینده با چه توجیهی در صحن علنی مجلس برگه حمایت از سعید مرتضوی را میان نمایندگان می‌چرخاند و به شوخی و مزاح همکارانش را تشویق به حمایت می‌کرد؛ نامه‌ای که در پایان تا ۱۶۴ امضای موافق پای آن آمد و عزیزی هم از اینکه لیدر جمع‌آوری این «تقدیرنامه تاریخی» بوده به خود بالید.

درشت و شیک نوشتم عزیزی

او در همان روزها به روزنامه «بهار» چنین گفته بود: «در راس امضاهای این نامه محکم، درشت و شیک نوشتم عزیزی رییس کمیسیون اجتماعی. من نفر اصلی نبودم ولی به نفر اصلی تبدیل شدم که اشکالی هم ندارد، من همه امضاها را جمع نکردم ولی لیدر جمع‌آوری امضا برای حمایت از سعید مرتضوی به نظر می‌آیم که اشکالی ندارد و این را می‌پذیرم.» امروز اما روایت تلخی از سازمان تامین‌اجتماعی در دوران ریاست سعید مرتضوی در همه جا به گوش می‌رسد، ریاستی پرحاشیه و با طراز‌های مالی غیرشفاف و اختلاس‌های مالی ریز و درشت فراوان.

تایید همه‌جانبه زنجانی از سوی وزرای احمدی‌نژاد

نه‌تنها سعید مرتضوی که نام بابک زنجانی بارها در گزارش تحقیق و تفحص از سازمان تامین‌اجتماعی مستند شده، ارقام میلیاردی در اختیار زنجانی قرار داده شده و دلیل اعتماد دولت دهم به این به اصطلاح سرمایه‌دار هنوز مشخص نیست. به‌ویژه اینکه به گفته نمایندگان مجلس، پنج وزیر دولت محمود احمدی‌نژاد به شکل مکتوب بابک زنجانی را حمایت کرده بودند و حتی چند مدیرکل وزارت اطلاعات در کمیسیون انرژی - در اواخر دولت دهم- مهر تایید بر نام و آوازه او زده بودند اما حالا آنطور که علیرضا محجوب، به «شرق» می‌گوید: «رد پای پررنگی از بابک زنجانی در پرونده تامین‌اجتماعی به چشم می‌خورد و نمایندگان می‌توانند با رجوع به اسنادی که از همین امروز در اختیارشان قرار خواهد گرفت در این‌باره قضاوت کنند.»

به گفته او، «بیش از آنکه بتوان ردپایی از ثروت و سرمایه بابک زنجانی به دست آورد، در گوشه و کنار عملیات تفحص به رانت‌ها و رابطه‌های مالی ایشان برخوردیم. شاید اگر پای ثروتی در میان بود، دست‌کم این همه نمی‌رنجیدیم چراکه این فرد بیش از ثروت بر نردبان رابطه‌ها تکیه زده و بالا رفته است.»

در رانت و مافیای پشت زنجانی تردیدی نیست

ابهام همه‌جانبه مجلس پیرامون برنامه‌های غیرشفاف مالی بابک زنجانی در شرایطی هنوز به پاسخ و روشنایی نرسیده که پل صدر در حاشیه نام و اسم او افتتاح می‌شود و آب از آب تکان نمی‌خورد. از فوتبال و فیلم و تامین‌اجتماعی که بگذریم، نام بابک زنجانی در پرونده نفت هم دیده می‌شود. البته امیرعباس سلطانی، عضو کمیسیون انرژی مجلس در همین زمینه به «شرق» می‌گوید: «نمی‌خواهیم جزییات پرونده بابک زنجانی را بازگو کنیم، شاید اگر جزییات گفته شود، خیلی‌ها از همین حالا حساب کارشان را بکنند و برخی اسناد جابه‌جا شود. ولی وجود رانت و شبکه مافیایی پیرامون این فرد برای ما مسجل شده است.»

هنوز گزارش کمیته ویژه نفت برای رسیدگی به وضعیت بابک زنجانی در ماجرای فروش نفت و بلوکه‌شدن پول‌های ایران در خارج از کشور نهایی نشده اما رد پای او در گوشه و کنار پروژه‌های عمرانی نشان از قدرت ارتباطی او دارد، قدرتی که بر پایه برخی رانت‌ها شکل گرفته و حالا همه‌چیز تنها در نام او خلاصه شده است. خیلی‌ها حاضر نیستند به‌طور شفاف از شبکه مافیایی بگویند، که بابک زنجانی را ب. ز معروف کرده است.

ارایه اسناد تازه بابک زنجانی به کمیسیون اصل ۹۰

اما بخش دیگری از تفحص‌ها از بابک زنجانی در کمیسیون اصل ۹۰ جریان دارد. محمدعلی پورمختار، رییس این کمیسیون با بیان اینکه مدارک جدیدی توسط بابک زنجانی به این کمیسیون ارایه شده، می‌افزاید: «اگر بابک زنجانی با کمیسیون همکاری کند قطعا مطالبات نفت خیلی زودتر از موعد وصول می‌شود. توقع ما از ایشان این است که در جهت روشن‌شدن موضوع همکاری بیشتری کند چراکه در این صورت قطعا خیلی زود به مطالبات نفت می‌رسیم و دیگر پرونده نیز طولانی نمی‌شود.»

البته لحن رییس کمیسیون اصل ۹۰ درباره بابک زنجانی در بخشی از گفت‌وگویی که با ایسنا داشته، متفاوت می‌شود: «بررسی‌های ما تا امروز هیچ تخلفی را از سوی بابک زنجانی ثابت نمی‌کند البته با این وجود از مجاری مختلف همچون کمیسیون انرژی درخواست کردیم تا اگر اطلاعاتی دارند به ما ارایه دهند. کمیته‌ای در کمیسیون انرژی نیز برای رسیدگی به این موضوع تشکیل شده که منتظر گزارش آنها نیز هستیم.»

وقت تلخ و شیرین قضاوت

روزهای آینده در صحن علنی مجلس و کازیه نمایندگان فصلی از افشای اسناد مالی و اختلاس و فسادی است که در دوران ریاست سعید مرتضوی بر سازمان تامین‌اجتماعی صورت گرفته و حالا هم در اختیار نمایندگان مجلس قرار می‌گیرد. انتشار این اسناد از سوی کمیته تحقیق و تفحص علاوه بر رسیدگی به اتهام مجرمان این پرونده، فرصتی است برای تامل. تامل برای افرادی که روزی به دفاعی نه‌چندان مطمئن از افراد افتخار کرده و آن اقدام را در بوق و کرنا کرده‌اند. نام بابک زنجانی این‌بار پس از نفت در تامین‌اجتماعی مطرح شده و درست در کنار نام سعید مرتضوی.

استعلام نمایندگان از وزارت اطلاعات و بانک‌های دخیل در پرونده فروش نفت

تماس رابط «بابک زنجانی» با عضو کمیسیون انرژی

شرق: پرونده «بابک زنجانی» کماکان در کمیسیون انرژی و اصل ۹۰ مجلس باز است. نمایندگان مجلس از برخی دستگاه‌ها در ارتباط با پرونده زنجانی استعلام کرده‌اند، از وزارت اطلاعات گرفته تا بانک‌هایی که نام آنها در پرونده او ردیف شده است. «امیرعباس سلطانی»، عضو کمیسیون انرژی به «شرق» می‌گوید: «باید صحت و سقم حرف‌های زنجانی مشخص شود. به‌هرحال ادعاهایی مطرح کرده، به‌عنوان مثال این دستگاه‌ها مرا تایید کرده‌اند، حالا باید صحت این گفته‌ها تایید یا رد شود.» او البته در بخشی از سخنانش به تماس رابط آقای زنجانی و درخواست برای برقراری جلسه با او خبر داده. پرونده بابک زنجانی با وجود گذشت یک‌سال از طرح بحث در کمیسیون انرژی مجلس، هنوز راه به جایی نبرده، «سلطانی» این پرونده را «فوق‌پیچیده» می‌داند.

‌رسیدگی به پرونده کمی طولانی شده و گویا کار خیلی هم پیش نمی‌رود؟

این پرونده فوق‌پیچیده است، زنجانی آدمی نیست که بی‌گدار به ‌آب ‌زده باشد؛ هم او و هم تشکیلات حامی‌اش. بهتر است منتظر اعلام نتیجه استعلام‌ها بمانیم.

‌استعلام از چه نهادهایی؟

وزارت اطلاعات و تعدادی از بانک‌هایی که نامشان در پرونده بابک زنجانی آمده. تا به اینجای کار بانک‌ها کلی‌گویی کرده‌ و شفاف نبوده‌اند.

‌مواضع شما در کمیسیون انرژی از سوی دیگر همکارانتان نقد می‌شود، چه برسد به شخص آقای زنجانی. تا به حال با تهدیدی مواجه شده‌اید؟

تهدید که خیر، اما رابطی از سوی ایشان با من تماس گرفتند که می‌خواهیم با شما خارج از مجلس نشستی داشته باشیم و من هم رد کردم.

‌نشست برای چه؟

خب حالا به محتوایش کاری نداریم اما تاکید کردم که نه تلفنی و نه حضوری نمی‌خواهم خارج از جلسه‌های رسمی کمیسیون با ایشان جلسه داشته باشم.

‌آیا پیشنهاد مشابهی به دیگر نمایندگان مجلس هم شده؟

اطلاعی ندارم.

‌برخی نمایندگان می‌گویند پای بابک زنجانی از دوره وزارت میرکاظمی به وزارت نفت باز شد. آیا کمیسیون انرژی به این مساله ورود پیدا خواهد کرد؟

بله، اجازه دهید نتایج استعلام‌ها بیاید، اگر چنین مساله‌ای اثبات شود، خب کمیسیون انرژی به‌طور مستقل عمل می‌کند.

‌اما آقای میرکاظمی رییس کمیسیون انرژی هستند؟

رای اعضای کمیسیون مستقل از رییس است، باید مساله‌ای به اثبات برسد تا ما هم به آن رسیدگی کنیم. اما در برخورد و تعیین‌تکلیف با این پرونده قاطع هستیم. از جانب خودم قول می‌دهم.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج