۱۵۰۳۵۹۰
۴ نظر
۴۷۱
۴ نظر
۴۷۱
پ

هرجا امامزاده هست گنج وجود دارد؟

فرهاد طالبیان: در تعطیلات نوروزی اخباری مبنی بر دستبرد حفاران غیرمجاز به یکی از امامزاده‌های استان فارس و چند روز بعد هجوم حفاران غیرمجاز به امامزاده‌ای در لرستان منتشر شد.

ایلنا: فرهاد طالبیان: در تعطیلات نوروزی اخباری مبنی بر دستبرد حفاران غیرمجاز به یکی از امامزاده‌های استان فارس و چند روز بعد هجوم حفاران غیرمجاز به امامزاده‌ای در لرستان منتشر شد.

6196975

همچنین براساس تصاویر منتشر شده در فضای مجازی، حفاران غیرمجاز در هفته نخست تعطیلات نوروزی به امامزاده قاسم روستای حاجی عرب که یک بنای تاریخی است هجوم برده و با برداشتن سنگ مقبره امامزاده و خالی کردن زیر ضریح امامزاده خرابی زیادی بر جای گذاشتند.

6208432

آن‌ها پس از انجام حفاری زیر ضریح امامزاده قاسم با استفاده از ابزارهای چوبی ضریح امامزاده را برای جلوگیری از سقوط آن به داخل گودال روی هوا نگاه داشته‌اند.

هنوز مشخص نیست که حفاران غیرمجاز غیر از سرقت پول های داخل امامزاده چه آثاری از این اقدام غیرقانونی خود از حفاری امامزاده قاسم روستای حاجی عرب بویین زهرا به دست آورده‌اند.

6208435

بافت تاریخی روستای حاجی عرب شهرستان بویین زهرا در دهستان سگزآباد استان قزوین در حال بررسی برای ثبت ملی است و احتمالا جایگاه امامزاده این روستا نیز در پرونده ثبت ملی بافت تاریخی روستای حاجی عرب لحاظ می‌شد.

هرجا امامزاده هست گنج وجود دارد؟

در پاسخ به این سوال که هرجا امامزاده هست گنج وجود دارد،  محمدرضا زاهدی، رئیس اداره اموال فرهنگی تاریخی اداره کل موزه‌های کشور به خبرآنلاین می‌گوید: خیلی مواقع برخی افراد درپی تخریب آثار تاریخی هستند. مثلاً شایعه درست می‌کنند که هرجا امامزاده هست گنج وجود دارد، یک دوره‌ای بود که می‌رفتند امامزاده‌ها را تخریب می‌کردند. همین اخیراً گزارشی دیدم که به یکی از معابد دوره هخامنشی در بالای کوه تعرض کرده‌اند، شروع کردند به کندن تا گنج پیدا کنند. مثلاً با نارنجک زده‌اند یک نقش برجسته را تخریب کردند، یا در برخی موارد گفته‌اند روی سنگ‌هایی که نقش برجسته دارد گنج وجود دارد، دینامیت برده‌اند زیر سنگ گذاشته‌اند که بعد از انفجار به آثار یا گنجی دست پیدا کند، یکسری از این اقدامات هدفمند است و می‌خواهند آثار تاریخی و فرهنگی ایران را تخریب کنند.

او ادامه می‌دهد: بعد از انقلاب کاوش خارجی‌ها در ایران ممنوع شد، در واقع دست باستان‌شناسان، گالری‌ها و موزه‌های بزرگ اروپایی و آمریکایی کوتاه شد، آن‌ها برای پر کردن موزه‌ها به آثار فرهنگی و تاریخی نیاز داشتند، بنابراین دست به دامن گروه‌های حفاری غیرمجاز شدند، همین الان داریم افرادی که باستان‌شناس هستند و مثلاً ۱۰ گروه را در استان‌های مختلف رهبری می‌کند، این گروه‌ها با دانش و آگاهی محوطه‌های باستانی را شناسایی می‌کنند و شبانه دست به کاوش می‌زنند.

ایمپلنت اقساطی دندان با ضمانت مادام العمر

برای مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • م

    اکثراً زیر بیشتر امامزاده ها گنج هست که گذشتگان ما با پنهان کردن آن از دست دشمنان انجام داده اند

  • ...

    بنظرم این زیر خاکی ها متعلق به همه مردم هست نه فقط یه عده یا سازمان خاص!!
    هر کسی هم اینارو از دل خاک میکنه ، نوش جانش.

  • خسته

    حالاکه تو هرجا زیر خاکی پیدا میشه دولت دست میزاره روش برش میداره میخوره تقلبیشو میزاره توموزه

  • خسته

    صد درصد نضورات مردم زمان خودشونه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج