قاچاق سالانه دو میلیون رأس دام از کشور
حجتی اظهار کرد: دامداری سنتی ما در کشور رو به کاهش است و دامداران محلی به جای چرای دام در مراتع کولبری میکنند. دشتهایی که برای چرای دام در کشور وجود دارد به خاطر نبود دام خشک شده و آتش میگیرد.
ایلنا نوشت: حجتی اظهار کرد: دامداری سنتی ما در کشور رو به کاهش است و دامداران محلی به جای چرای دام در مراتع کولبری میکنند. دشتهایی که برای چرای دام در کشور وجود دارد به خاطر نبود دام خشک شده و آتش میگیرد.
محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی در جلسه صبحانه کاری با اعضای اتاق بازرگانی ایران در جمع فعالان بخشهای اقتصادی گفت: در رابطه با تصمیمگیریها لزوما هر آنچه میگذرد و هر آنچه تصویب میشود نظر قطعی ما نیست، هر چند که در آن مشارکت داشته باشیم. زمانی که قانون و حکمی صادر میشود ما وظیفه داریم در چارچوب آن قدم برداریم و نمیتوانیم در مقابل آن ایستادگی کنیم.
وی افزود: ما در شرایط خاصی هستیم و شرایط پایداری در اقتصاد نداریم. با این روند اقتصادی که وجود دارد بسیاری از انتظارات ما و فعالان اقتصادی در زمینه دورنما و افقی که مدنظر داریم با اختلال مواجه خواهد شد. ما دوره سختی را پشت سر میگذاریم و سازوکارهای حکومتی هم در چند ماه اخیر تغییر کرده است. ما باید سعی کنیم سازگاری داشته باشیم تا این مشکلات را پشت سر بگذاریم، نابسامانیهای بسیاری از خارج از ایران ایجاد شد اما ما امیدواریم بتوانیم با مقاومت این شرایط را پشت سر بگذاریم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت موضوع آب در کشور و در بخش کشاورزی خاطرنشان کرد: در بحث مربوط به آب گفته شده قیمت آب برای کاشت پسته در کرمان سه دلار است کجای دنیا آب سه دلاری را برای کشاورزی مصرف میکنند در دنیا بیشترین آب شیرین برای کشاورزی مصرف میشود اما کشاورز ایرانی بیش از همه دنیا قدر آب را میداند.
برداشت بی رویه از سفره های آبی
وی افزود: ما روشی را در برداشت از سفرههای آبی باید به کار بگیریم که تعادلبخشی را در این زمینه داشته باشیم. متاسفانه ما برداشت بیرویه داریم که باعث عدم پایداری و کمآبی میشود.
حجتی در ادامه تصریح کرد: ما حدود ۶۱۰ دشت داریم که باید به آن توجه شود، ما باید تعادلبخشی را در عمل محقق کنیم و با روش بهرهوری از آب، سالانه ۳۰ درصد از مصرف آب را کاهش دادهایم.
وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با سرمایهگذاریهای انجام شده در بخش کشاورزی گفت: در سال ۹۶ حدود ۹ هزار میلیارد تومان در بخش کشاورزی سرمایهگذاری شد و در بسیاری از محصولات مانند شکر و گندم افزایش تولید داشتیم. یک میلیون تن افزایش تولید در گندم داشتیم و کلزا امسال ۳۶۰ هزار تن تولید شد. همچنین شکر به دو میلیون تن رسید.
وی افزود: ما در دنیا یک سوم متوسط بارشهای جهانی را داریم اما ۹۰ درصد تولید محصولات کشاوزری ما آبی است و تنها ۱۰ درصد دیم است. ما باید به پایداری منابع آب توجه کنیم اما این مساله که چون آب کم داریم باید گرانتر شود صحیح نیست.
واردات آب مجازی
حجتی با اشاره به واردات آب مجازی تصریح کرد: واردات آب مجازی در دستور کار دولت بوده و هست. ذرت علوفهای در کشور تولید میشود اما ذرت دانهای که خوراک دام است از خارج وارد میشود و نظر دولت هم بر این است که همین ذرت وارداتی در چارچوب کشت فراسرزمینی انجام شود.
وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کالاهای اساسی تشریح کرد: در بحث ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کالاهای اساسی هم اقتصاددان و هم صاحبنظران نقطهنظرهای مختلفی داشتند که البته گرفتاریهایی را هم به وجود آورده است. قرار شد ارز برای کالاهای اساسی هم نیمایی باشد که تصویب هم شد اما من آن را به مصلحت نمیبینم.
قیمت جهانی مرغ ۲دلار
وی افزود: مرغ در بازارهای جهانی به صورت منجمد بر روی کشتی حدود ۲ دلار است و اگر با ارز نیمایی وارد شود قیمت آن سرسامآور میشود. نرخ ارز، قیمت مرغ را نسبت به سال گذشته افزایش داده است. ارز ۳۰ درصد افزایش قیمت داشته و بر روی کالاها هم موثر بوده است. قیمت جو امروز ۲۴۰ دلار است در حالی که سال گذشته ۱۹۰ دلار بوده است، به همین دلیل ما قبول نکردهایم که با ارز نیمایی محصولات وارد شود.
پیمان سپاری ارزی
حجتی با اشاره به پیمانسپاری ارزی گفت: در خصوص پیمانسپاری ارزی من مسئولیت مستقیمی ندارم؛ کشور به ارز نیاز دارد و تقاضا برای ارز بالا است و اگر ارز صادراتی جوابگو نباشد با کمبود ارز مواجه شویم پس نمیتوان جلوی پیمانسپاری ارزی و بازگشت ارز را گرفت.
وی افزود: بانک مرکزی اعلام کرده ارزی ندارد این شرایط توسط بدخواهان ملت و دولت از بیرون بر دولت تحمیل شده است بانک مرکزی اعلام کرده تقاضایی که برای ارز نیمایی وجود دارد به آن نمیتواند پاسخگو باشد.
حجتی در رابطه با صادرات و جلوگیری از آن گفت: در خصوص صادرات و جلوگیری از آن همیشه در هیئت دولت درخواست کردم که جلوی تنشها را بگیرند تا این جهشهای ارزی صورت نگیرد، جلوی صادرات مرغ گرفته شده است در حالی که ماهی ۲۰۰ هزار تن تولید داریم، ما پیگیریهای لازم را انجام دادهایم و امیدواریم مشکل صادراتی آن حل شود.
تولید سالانه ۵میلیون تن گوجه
وی افزود: ما پنج میلیون تن گوجه تولید میکنیم که در حدود سه ماه یک میلیون تن گوجه و رب گوجه صادر شد که به عکلسالعمل نیاز داشت هر چند عکسالعمل خوبی نبود. عدهای به خاطر ممنوعیت صادرات آسیب دیدند اما اگر تصمیم دیگری هم گرفته میشد. عده دیگری آسیب میدیدند.
حجتی با اشاره به اینکه گوشت قرمز و دام سبک در دنیا ۹.۵ میلیون تن تولید میشود اذعان داشت: ما پیش از این بیشترین جمعیت دامی را در منطقه داشتیم اما در حال حاضر این رقم کاهش یافته است. میزان مصرف گوشت قرمز در کشور ۹۰۰ هزار تن است و ما بیشتر از متوسط تولید کشور تقاضا داریم. طبع مردم ما به گوشت منجمد نیست و در حال حاضر گوشت گرم استرالیایی به کشور وارد میشود.
قاچاق ۲میلیون رأس دام
وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با قاچاق دام از کشور گفت: در حال حاضر دو میلیون دام از کشور قاچاق میشود که سرمایه ملی است و این سرمایه از غرب، شمال غرب و از بخش جنوب کشور به کشورهای حاشیه خلیج فارس برده میشود.
وی با اشاره به قاچاق زعفران تشریح کرد: زعفران ما به افغانستان قاچاق میشود و از آنجا صادر میشود تصور آن هم وحشتناک است اما واقعیت دارد و بسترهای آن مهیا است. ما باید به دنبال راهی برای جلوگیری از آن باشیم.
حجتی در ادامه بیان کرد: برنامهریزیهایی برای دامهای زودبازده و بهرهوری از دامهای صنعتی در دستور کار قرار دارد دامداریهای سنتی ما رو به کاهش هستند و دامداران محلی به جای چرای دام در مراتع کولبری میکنند. دشتهایی که برای چرای دام وجود د ارد به خاطر نبود دام، خشک شده و آتش میگیرد.
آنفولانزای حاد پرندگان
وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با بحث آنفولانزای فوق حاد پرندگان و تدابیر وزارت کشاورزی خاطرنشان کرد: ما در دامپزشکی تغییر رویه دادیم تا در صنعت مرغ تخمگذار دیگر مشکلی که در سال قبل رخ داد پیش نیاید اما برخی میگویند ما جلوی واردات واکسن را گرفتهایم که من این موضوع را تکذیب میکنم. اولویت واردات ما در رابطه با واکسن بیشتر از سایر محصولات کشاورزی است.
نظر کاربران
دولتی که نمی تواندارحروج غیرقانونی دام ازکشورجلوگیری کندقطعاازورودموادمخدربه داخل کشورهم.ناتوان است نمیتواندمانع شود.
پاسخ ها
چرا جلویش بگیره؟
خب خودشون میخوادمواد وارد بشه،وگرنه اگه میخواستن وارد نشه ذره ای هم نمیامد ایران
چرا جلویش بگیره؟
خب خودشون میخوادمواد وارد بشه،وگرنه اگه میخواستن وارد نشه ذره ای هم نمیامد ایران
کاملاً درسته احسن
بجای این همه حرف مفت کمی عمل کنید. از همه اخبار داغیا معذرت میخوام ببخشید، جونتون بالا بیاد جلو قاچاق رو بگیرید. میخوایین گوشت رو گرون کنید تا قاچاق نشه این ترفندتونه دیگه.
با این قیمت دلاری که درست سده همه چیز را غارت خواهند کرد
دامها از کجا خارج میشوند . مرز داریم یا ازاد راه هزار بانده
اگر دولتمردان بجای اینکه به فکر جیب خود و فک و فامیل و دوستان باشن به فکر منافع ملی و ملت ستمدیده و همیشه در صحنه بودن دلار را بازیچه دستشون نمیکردن
اگر قیمت دلار کمتر از دو هزار تومن باشه کشور گلستان میشه یعنی با پایین اومدن دلار هم تولید افزایش پیدا میکنه هم بیکاری کاملا ریشه کن میشه
کشورهایی قیمت ارز را بالا میبرن که هم تولیدکنندگان قدرتمندی هستند و هم صادر کنندگان متبحر . کشور ما جهت پیشرفت نیاز شدید به کاهش قیمت دلار داره
ی عده دلال که دارن از طرف دولتمردان و سیاسیون حمایت میشن با بازی با قیمت دلار کشور را به سمت بحران بردن فقط جهت ثروتهای نجومی اندوختن
رییس جمهور اگر واقعا دست خودش و اطرافیانش تو کار نیست و به قولی پاکدست هستن باید شهامت داشته باشه و مردم را محرم بدونه و بهشون بگه که چه کسانی پشت پرده افزایش قیمت دلار و کشوندن کشور به بحران هستن
خوش به حال اون دام هایی که از ایران رفتن ادم بره جهنم از این مملکتم بهتره
بازهم قاچاق قاچاق گوشت وبنزین وخاک و....ماکه ازقبل هم گوشت نمیخوردیم حالا که بماند هرچیزی که میخواه گران کنند اول سرازقاچاق درمیاره بعد گران میشه بس کنید ما چند میلیون دام دراین بی ابی وبدون علف داریم که دومیلیون ان جلوی چشمان ما قاچاق میشه واب ازاب تکان نمیخورد