۷۷۲۲۱۷
۵۰۱۸
۵۰۱۸
پ

فروش اینترنتی دارو جرم است

مدیرکل دفتر بازرسی، پاسخگویی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو با اشاره به آمار بازرسی‌ها و میزان کشفیات این سازمان در حوزه کالاهای سلامت در سال ۹۶، در عین حال از شدت نظارت‌های سازمان تعزیرات حکومتی بر انبارهای شرکت‌های دارویی خبر داد.

خبرگزاری ایسنا: مدیرکل دفتر بازرسی، پاسخگویی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو با اشاره به آمار بازرسی‌ها و میزان کشفیات این سازمان در حوزه کالاهای سلامت در سال ۹۶، در عین حال از شدت نظارت‌های سازمان تعزیرات حکومتی بر انبارهای شرکت‌های دارویی خبر داد.

دکتر شهریار اسلامی‌تبار در گفت‌وگویی درباره نحوه نظارت بر تخلفات حوزه غذا و دارو، گفت: در کشور یک نهاد نظارتی مستقل مانند بازرسی کل کشور، یک نهاد قضایی مانند دادسراها و دادسرای ویژه جرائم پزشکی و یک نهاد شبه‌قضایی مانند سازمان تعزیرات حکومتی وجود دارد.

در مجموع در تعزیرات حکومتی و قوه قضاییه حوزه‌ای مستقل برای رسیدگی جرائم پزشکی قرار دارد. با این تفاوت که در تعزیرات حکومتی به شبه‌جرم‌ها رسیدگی می‌شود، اما در مجموعه‌های قضایی به جرم رسیدگی می‌کنند.

در عین حال در مجموعه‌هایی چون سازمان نظام پزشکی به تخلف رسیدگی می‌شود. بنابراین بین قوانین و مقررات تفاوت وجود دارد و کار این حوزه‌ها با یکدیگر هیچ تداخلی ندارد.

نظارت‌هایی برای جلوگیری از احتکار و گران‌فروشی دارو

وی با اشاره به نظارت‌هایی که در حوزه داروخانه‌ها، بیمارستان‌ها و شرکت‌های پخش دارو جهت جلوگیری از احتکار یا گران‌فروشی انجام می‌شود، افزود: باید توجه کرد که دانشگاه‌های علوم پزشکی در کشور بازوهای اجرایی سازمان غذا و دارو هستند.

در این دانشگاه‌ها حوزه معاونت غذا و دارو و حوزه بازرسی داریم که هر دو حوزه طبق وظیفه قانونی به داروخانه‌های تحت پوشش‌شان سر زده، بازرسی می‌کنند و گزارش‌های موردی و ادواری را برای ما ارسال می‌کنند؛ به‌طوریکه می‌توان گفت داروخانه‌ای نیست که نظارت‌های لازم در آن انجام نشود.

ورود تعزیرات حکومتی برای نظارت بر انبارهای دارو

اسلامی‌تبار ادامه داد: در عین حال روی شرکت‌های پخش دارو هم بویژه از سوی سازمان تعزیرات حکومتی نظارت وجود دارد. سازمان تعزیرات حکومتی هم به شدت در بحث انبارهای شرکت‌های پخش دارو ورود می‌کند و در کنار نیروهای تعزیرات، نیروهای بازرسی سازمان غذا و دارو هم حضور دارد.

کشف ۶۰۰۰ کالای قاچاق در غذا، ‌دارو، مکمل، آرایشی-بهداشتی و تجهیزات پزشکی

مدیرکل دفتر بازرسی، پاسخگویی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو گفت: در سال ۹۶ در حوزه دارو و مکمل‌ها نزدیک به ۲۷۰۰۰ مورد بازرسی انجام شده که از این تعداد ۲۲۰۰ موردش به کشف محموله و کالای قاچاق منجر شده است.

همچنین حدود ۱۲۹۹۶ بازرسی هم در حوزه غذا انجام شده و ۶۵۰ مورد کشف تخلف قاچاق داشته‌ایم.

اسلامی‌تبار ادامه داد: در عین حال از ۲۲۰۲۰ بازرسی در حوزه محصولات آرایشی-بهداشتی، ۳۰۴۶ مورد کشف قاچاق و از ۵۵۰۸ مورد بازرسی در حوزه تجهیزات پزشکی ۹۸ مورد کشف قاچاق انجام شده است.

در مجموع در سال ۹۶، حدود ۶۸ هزار مورد بازرسی در حوزه غذا، دارو، مکمل‌ها، محصولات آرایشی-بهداشتی و تجهیزات پزشکی انجام شده که از این تعداد کمتر از ۶۰۰۰ مورد، یعنی حدود یک درصد به کشف کالای قاچاق منجر شده است.

برخورد با ۴۰ داروخانه متخلف در سالی که گذشت

وی با بیان اینکه شدت برخورد سازمان غذا و دارو با متخلفین این حوزه، بر اساس نوع تخلف است، اظهار کرد: به عنوان مثال اگر تخلف مربوط به قاچاق کالا باشد، حوزه قضایی باید آن را مورد بررسی قرار دهد.

در حوزه‌هایی چون گران‌فروشی نیز تعزیرات حکومتی وارد می‌شود. بر همین اساس در سال ۹۶ با بالغ بر ۴۰ داروخانه برخورد قضایی اتفاق افتاد که احکام مربوط به آنها به تناسب تخلف از تذکر، اعمال جریمه و تعطیلی متفاوت بوده است.

اسلامی‌تبار در ادامه صحبت‌هایش درباره نحوه پیگیری محل عرضه و قیمت داروها، گفت: اولا مردم باید حتما دارو را از داروخانه تهیه کنند. حال اگر دارویی را پیدا نکردند، می‌توانند آن را از طریق سامانه ۱۹۰ پیگیری کنند. این سامانه می‌تواند آدرس و تلفن محل عرضه دارو را اعلام کند.

تاکنون موردی نداشتیم که کسی نتواند از طریق سامانه ۱۹۰ به داروی مورد نیازش دسترسی داشته باشد.

فروش اینترنتی دارو جرم است

وی درباره فروش اینترنتی دارو یا اقدام برخی پزشکان نسبت به فروش دارو، تاکید کرد: نگهداری و عرضه دارو به جز در مراکز مجازی چون داروخانه‌ها ممنوع است و هر کسی چنین اقدامی انجام دهد، جرم مرتکب شده است.

مدیرکل دفتر بازرسی، پاسخگویی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو در عین حال گفت: تنها روش و محل فروش دارو و مکمل فقط در داروخانه‌ها است و تبلیغ آن در هر جایی اعم از سایت، شبکه‌های مجازی و... ممنوع است. مردم بدانند که حتی ممکن است چنین دارویی تقلبی هم باشد.

داروخانه آنلاین نداریم

اسلامی‌تبار همچنین تاکید کرد که چیزی به عنوان داروخانه آنلاین یا فروش آنلاین دارو هم نداریم. البته مواد بهداشتی، آرایشی و داروهای طب سنتی و ... به این صورت عرضه می‌شوند، اما داروخانه‌ای که به صورت آنلاین دارو بفروشد، وجود ندارد و این کار ممنوع است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج