استفاده از کدام سوسیس و کالباسها بهتر است؟
سرپرست اداره امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی با منشأ دامی و دریایی سازمان غذا و دارو، در ارتباط با سلامت فرآورده های گوشتی، توضیحاتی داد.
عصر ترکیه: سرپرست اداره امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی با منشأ دامی و دریایی سازمان غذا و دارو، در ارتباط با سلامت فرآورده های گوشتی، توضیحاتی داد.
حشمت الله رضوی موسوی گفت: میزان گوشت بهکار رفته در فرآوردههای گوشتی، یکی از مهمترین شاخصهای سنجش کیفیت این محصولات است و باید به صورت دقیق، شفاف و خوانا روی بستهبندی درج شود.
وی بر لزوم اطلاعرسانی صحیح و کامل ترکیب این فرآوردهها به مصرفکنندگان تأکید کرد و افزود: درج واقعی درصد گوشت، نقش مهمی در انتخاب آگاهانه و تغذیه سالم مردم دارد.
رضوی موسوی اظهار کرد: درج درصد گوشت در فرآوردههایی مانند سوسیس و کالباس یک الزام قانونی است و اطلاعات آن باید بهصورت خوانا و شفاف روی بستهبندی محصول درج شود. این عدد نشان میدهد که چه میزان گوشت واقعی در ترکیب محصول بهکاررفته است.
وی با اشاره به اینکه کیفیت این محصولات ارتباط مستقیمی با میزان گوشت مصرفی دارد، افزود: فرآوردههایی که کمتر از ۴۰ درصد گوشت دارند، عمدتاً از ترکیباتی مانند آرد، سویا، روغن و مواد افزودنی تشکیل شدهاند و ارزش تغذیهای پایینتری دارند. فرآوردههایی که بین ۴۰ تا ۶۰ درصد گوشت دارند، از نظر کیفیت در سطح متوسط قرار میگیرند و محصولاتی که بیش از ۶۰ درصد گوشت دارند، در صورت تولید توسط واحدهای مجاز و معتبر، از نظر پروتئینی مناسبتر هستند.
رضوی موسوی با تأکید بر نقش نظارتی سازمان غذا و دارو، گفت: گوشت مصرفشده در این محصولات باید از کشتارگاههای مجاز و مورد تأیید تأمین شود. استفاده از گوشتهای تاریخگذشته، بیهویت یا خارج از زنجیره مجاز، تخلف محسوب میشود و با واحدهای متخلف برخورد قانونی خواهد شد.
وی ادامه داد: در کنار گوشت، مواد دیگری مانند نیتریت سدیم، فسفات، نشاسته و طعمدهندهها نیز در این محصولات وجود دارد که استفاده از آنها باید در محدودههای مجاز باشد. کارشناسان سازمان غذا و دارو با بازرسی و نمونهبرداری دورهای، وضعیت ترکیب، برچسب و ایمنی این فرآوردهها را بررسی میکنند.
رضوی موسوی از مردم خواست هنگام خرید این محصولات به مواردی مانند درصد گوشت، پروانه ساخت، تاریخ تولید، شرایط نگهداری و نشانههای معتبر سلامت توجه کنند و مصرف این نوع فرآوردههای گوشتی را برای گروههای حساس مانند کودکان، محدود نمایند.
به گفته وی، منابع پروتئینی تازه مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخممرغ و حبوبات همچنان انتخاب سالمتری برای مصرف روزانه هستند.
نظر کاربران
گربه با کیفییت
کلا لفظ سوسیس و کالباس یعنی سرطان . بهتر و بدتر هم نداره . واقعا من موندم تو کار نظارت بر مواد غذایی که به اینا مجوز میده . به ابلیمویی که دیگه با اسید سیتریک هم درست نمیشه( چون کمی گرون شده بهش اسید کلریدریک میزنن) مجوز میده ، به قند و رنگ و اسید سیتریک به عنوان ابمیوه مجوز میده . به روغن افتابگردان دروغین( که پر واضحه پارافینه) مجوز میده. به نوشابه حاوی قند و اسید فسفریک که بدرد جرم گیری توالت میخوره مجوز میده . به اون نونی که معلوم نیست با خاک اره مخلوط شده مجوز میده .
حق با شماست در وزارت بهداشت و کشاورزی و مخصوصا سازمان استاندارد رانت حرف اول میزنه
هیچکدام تا به الان نخوردم حالم ازشون بهم میخوره حتی پیتزا گوشت ماهی مرغ کله وپاچه هیچکدام تا الان هم مشکلی نبوده
چرا استاندارد وبهداشت نوع گوشت مصرفی راملزم نمی کنه که تولید کننده روی لیبل درج کنه؟ وهرگوشتی مثل جگروسنگدان وبقیه ضایعات مرغ وامعا وامشا انواع دامها رابه خورد مردم میدن
خب تو نخور
استاندارد در ایران رانت وپولی هست
سرطانزا هستن نخورید