خروج از کشور برای فرار از پرداخت مهریه
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش قیمت سکه در حدی به مردم فشار آورده است که در برخی مراجعات مردمی، مردانی هستند که بدلیل فرار از پرداخت مهریه به دنبال خروج از کشور هستند.
خبرگزاری ایلنا: فاطمه ذوالقدر (نماینده مجلس شورای اسلامی) در رابطه با افزایش آمار محکومان مهریه در پی بالا رفتن قیمت سکه، گفت: متاسفانه این مشکل مدتی است که به وجود آمده، قیمت سکه افزایش پیدا کرده است و افرادی که از قبل مهریه را به صورت ماهیانه پرداخت میکردند با مشکل مواجه شدند.
حتی ممکن است بسیاری از این افراد ازدواج مجدد هم کرده و فرزند داشته باشند، اما مجبورند تا سالها ماهیانه یک سکه پرداخت کنند. زمانی که سکه زیر دو میلیون تومان قیمت داشت مشکلی نبود، اما در حال حاضر با قیمت بیش از چهار میلیون تومانی سکه در حال تدبیر هستیم که دقیقا برای مهریه چه تصمیمگیری باید کرد؟
مهریه حق زن است؛ نمیتوانیم بگوییم حذف شود
او افزود: در حدی به مردم فشار آمده است که در برخی مراجعات مردمی، مردانی هستند که برای فرار از مهریه به دنبال فرار و خروج از کشور هستند. مهریه حق زن است، نمیتوانیم بگوییم که حذف شود، اما باید آگاهی صورت گیرد تا مردها در حد توان خود مهریه تعیین کنند، البته در حال حاضر دیگر این که چه کسی مهریه داده و چه کسی گرفته، مطرح نیست.
ذوالقدر گفت: تا مدتها پیش آمار زندانیان مهریه در کشور کم بود، مهریه قسطبندی و به صورت ماهیانه نیز پرداخت میشد، اما در حال حاضر چون مردها نمیتوانند؛ مهریه را حتی در حد یک سکه در ماه پرداخت کنند، راهی زندان میشوند و آمارها در این زمینه افزایش یافته است، که این مساله موجب بروز آسیبهای اجتماعی میشود.
وی ادامه داد: فردی که ماهیانه دو میلیون تومان درآمد دارد، توان پرداخت ندارد و باید به زندان برود، از هممین رو باید چارهای در این خصوص اندیشیده شود. در این رابطه طرحهایی در کمیسیون اجتماعی مطرح شده است، البته نمیخواهیم که حق زنان را ضایع کنیم، اما در هر صورت باید توان مرد نیز در نظر گرفته شود. اینکه مردان برای مهریه به زندان بروند، راه چاره نیست.
ذوالقدر در ادامه گفت: برخی در کمیسیون این مساله را مطرح کردهاند که معیار ۱۱۰ سکه را به نصف کاهش دهند، یا اینکه در پرداخت مهریه سکهها را به نرخ روز عقد حساب کنند، این پیشنهادات در کمیسیون اجتماعی در حال بررسی است تا در این رابطه تصمیمگیری شود.
عضو فراکسیون زنان مجلس در رابطه با پیشنهاد نائب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس مبنی بر حذف مهریه و تقسیم اموال بعد از ازدواج و مخالفت زنان مسئول با این پیشنهاد گفت: مگر زن حق طلاق دارد که مهریه نداشته باشد؟ این مساله به نفع مرد تمام میشود.
در اروپا این قانون وجود دارد، چرا که زن هم هر زمانی که بخواهد میتواند جدا شود. حقوق برابر وجود دارد، اما در ایران یک زن به راحتی نمیتواند، این کار را انجام دهد، پس مجبور است؛ مهریه داشته باشد تا از ابزاری برای احقاق حق خود برخوردار باشد.
او افزود: در قانون مدنی و شرعی این مساله وجود دارد و نمیتوان آن را حذف کنیم، اما میتوانیم شرایط دیگری را جایگزین کنیم، به طور مثال یک ملک به عنوان مهریه تعیین شود، اما اصلا نمیتوانیم مهریه را حذف کنیم. تا برابری ریشهای صورت نگیرد، نمیتوان از این موضوع صرفنظر کرد.
ذوالقدر با اشاره به اینکه مهریه به دلیل چشم و همچشمی به معضل تبدیل شده است، گفت: متاسفانه پسرها هم باید در حد توان خود با میزان مهریه موافقت کنند، چرا که مهریه عندالمطالبه است. در زمان بستن قرارداد ازدواج باید به این واژهها دقت شود، چون اگر مهریه عندالمطالبه باشد، دیگر فرقی نمیکند که فرد توان مالی دارد یا خیر، البته در حال حاضر با نرخ سکه، مهریه عندالاستطاعه نیز امکانپذیر نیست.
بررسی طرح افزایش سن ازدواج بعد از تعطیلات
عضو فراکسیون زنان مجلس در رابطه با آمار ازدواج ۳۴۴ دختر زیر ۱۴ سال در استان البرز گفت: متاسفانه این آمارها موجود است، امیدواریم که بعد از تعطیلات طرح افزایش سن به صحن آورده شود تا قانونا جلوی این مساله بایستیم.
او افزود: در حال حاضر قانون برای سن ازدواج ۱۳ سال است، اما تبصرههایی موجب شده ازدواج در سنین پایینتر هم صورت گیرد. دختران زیر این سن با اجازه پدر و عدم مخالفت دادگاه میتوانند ازدواج کنند، حتی آمارها نشان دهنده این است که دختر ۹ ساله هم به عقد درآمده است.
وی افزود: امیدواریم که پس از تعطیلات مجلس طرح افزایش سن به صحن بیاید و تبصرهها برداشته شود، در این صورت ازدواج زیر ۱۳ سال به هیچ عنوان انجام نخواهد شد و ازدواج در سن ۱۳ تا ۱۵ سال نیز با شرایط خاص مثل تایید پزشکی و عدم شکایت دادستانی انجام خواهد شد، یعنی مراحلی که موجب شود؛ ازدواج در این مقطع سنی با استثنا انجام شود.
ذوالقدر در پاسخ به این سوال که در مناطقی که به صورت قبیلهای و عشیرهای ازدواج کودکان صورت میگیرد، و حتی در برخی موارد قانونی نیست و تنها با جاری شدن صیغه این کار انجام میشود، چه تدبیری اندیشیدهاند؟ گفت: قانون برای همه است، اگر خلاف قانون عمل کنند، پیگیری قانونی خواهد شد، مثل یک جرم است و یک نفر میتواند شکایت کند، حتی همسایه هم میتواند شکایت کند.
اگر محضردار این ازدواج را ثبت کند، کار غیرقانونی انجام داده است و اگر کسی هم گزارشی در این خصوص بدهد، قابلیت پیگیری قانونی دارد. متاسفانه در ازدواجهای عشیرهای و قبیلهای گزارشی داده نمیشود، اما اگر شکایت شود قابل پیگیری و جرم است.
نظر کاربران
نه تنها مهریه رو حذف خواهیم کرد این نوید را هم بهتون میدیم که بر عکسش خواهیم کرد و این هدف کمتر از یک سال دیگر محقق خواهد شد.منتظر باشید.
پاسخ ها
شتر درخواب بیند پنبه دانه
این قوانین مربوط به قرون وسطی هستش
پشت قباله باید پول بشه بجای سکه.....
انشاالله به زودی مهریه رو حذف میکنیم و بجاش تعدد زوجات و صیغه را برای هر مرد اجباری میکنیم و اساسی از خانمها حالگیری میکنیم
من خودم بخاطر مهریه بالا ازدواج نمیکنم.اگه مهریه ها کم بود به شخصه حاظر بودم مسعولیت 4 تا زنو قبول کنم و این وسط یه ثوابی ببرم
درسته که با بالا رفتن سکه بعضی ها نمیتوانند مهریه پرداخت کنند ولی بعضی ها هستند با داشتن توان مالی بالا از پرداخت مهریه تره رفته و حتی دارایی خود را بنام پدر یا مادر میزنند تا نتوان توقیف نمود و در خصوص اینگونه افراد هم باید تعیین تکلیف شود
درسته که با بالا رفتن سکه بعضی ها نمیتوانند مهریه پرداخت کنند ولی بعضی ها هستند با داشتن توان مالی بالا از پرداخت مهریه تره رفته و حتی دارایی خود را بنام پدر یا مادر میزنند تا نتوان توقیف نمود و در خصوص اینگونه افراد هم باید تعیین تکلیف شود
مهریه توایران برای زنهاشده تجارت بایدکلاخذف بشه مثله اروپاباشه که زن وقتی میخوادطلاق بگیره بعدازازدواج مردهرچی دارایی داره نصف بشه.اینجوری عدالت برقرارمیشه
پاسخ ها
دقیقا...همین که به ما میگن جهان سوم
انوقت این وسط حق مرد چیه.چون یه بار عاشق شده و ازدواج کرده.که قدر مسلم ان خانم هم با علاقه ازدواج کرده و بعد چند وقتبه تفاهم نرسیدند به هر دلیل.ان مرد باید نابود بشه.که چه عجبه عاشق شده.بعد مهریه رو پرداخت کنه و ان خانم با درامدی که داره بره با شخص دیگری ازدواج یا هر گونه رابطه شرعی و غیره شرعیه دیگه بر قرار کنه و لذتش و ببره و کافیه این وسط بچه هم باشه تا بخاطر این مهریه هم مرد نابود بشه هم ان بچه.قوانین قرون وسطایی تو عصر تکنولوژی
کاش بخواهید یه مشکلی و حلش کنید،اینه که نمیخوایند،وفقط قصدتون بالا بردن جایگاه زنه به قیمت خرد کردن مرد،نه اینکه جایگاه هر دو رو با هم بالا ببریند،برا همینم امار سن ازدواج بالا میره،کافیه این قانون تصویب بشه که فقط وقتی زن میتونه از حق مسلمش که همون مهریست مطالبه کنه،که مرد هم از حق مسلمش استفاده کنه که ان هم چهار تا زنه،همانطور که مهریه حق زنه ،تعدد زوجات هم حق مرده،اینجوری هم امار طلاق میاد پایین،چون هیچ مردی تو این اوضاع اقتصادی توان یکیشم نداره چه برسه ب چندتا،هم بعضیا به طمع مهریه ازدواج نمیکنند
مهریه نشان از نقاط ضعف دین اسلام است دینی که مدعی اسایش وارامش است جز ظلم وستم وخونریزی هیچ چیزی دیگری ندارد باید قوانین دینی را تغییری بدهند تا مردم به ارامش برسند.
زن می داند که مردش دستش خالی است اما بخاطر اینکه ان مرد را تحت سلطه خود دربیارد مهریه را به عنوان چماق به اجرا می گذارد قضات جوان هم با دیدن این زنها بلافاصله مرد بیچاره را به زندان می فرستد تا زن را برای هرگونه عملی ازادکنند حال نمی دانم با زندان رفتن مردی که هیچی نداره مهریه زن جور میشه، باید قوانین اصلاح گردد وزندان را حذف کنندتا مرد در بیرون با کار وتلاش تاوان ندانیم کاری خود وضعف قانون را بدهد وبا حضور خود جلوی فساد زنش را هم بگیرد.
خدا لعنتتون کنه که بجای اینکه مسئله و مشکل را حل کنید ،صورت مسئله را پاک میکنید.برای مردی که بخاطر هوس و تنوع زندگی دختری را خراب میکنه حقش همینه
پاسخ ها
مهریه فقط هدیه است . نه تضمین پشتوانه مالی زن و نه اهرمی برای کنترل مرد و نه ضمانتی برای جلوگیری از طلاق و نه عامل حکومت زن بر مرد . اگه مرد این هدیه را هر چند که باشد روز عقدکنان به زن بدهد دیگه این چالش ها بوجود نمیاد .
اگه مهریه نبود تا ۱۲ زن همزمان میگرفتم. صرفا جهت صواب
پاسخ ها
اگر مجلس این را قبول کند که مهری ها را به قیمت همان زمانی که عقد کردن پرداخته بشه مشکلات خیلی از جوانها حل میشود انشاءالله به یاری خدا