جزئیات طرح کنترل اجارهبها
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: لایحه اصلاح قانون روابط موجر و مستأجر در راستای نهادینه شدن امضای قراردادهای بلندمدت اجاره مسکن در کشور تدوین شده است.
خبرگزاری مهر: حامد مظاهریان معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی جزئیات لایحه اصلاحیه قانون روابط موجر و مستأجر را تشریح کرد.
محورهای اصلی توضیحات معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی:
* با توجه به وجود بیش از ۳۵ درصد خانوار اجاره نشین در مناطق شهری کشور و افزایش قابل توجه قیمت دارایی های جایگزین مسکن و قوت گرفتن انتظارات تورمی، می توان گفت که بخشی از رشد قابل توجه اجاره بها تحت تاثیر جو روانی ایجاد شده است. همچنین قرارگرفتن در مقطع نقل و انتقال مستاجرین موجب تشدید این امر شده است.
* با توجه به اینکه عرف معمول دوره اجاره بها در کشور یکساله است، افزایش طول مدت قراردادهای اجاره به بیش از یک سال تا حدود زیادی امنیت روانی برای مستاجران ایجاد می کند و نیز مشخص بودن میزان افزایش اجاره در سال دوم، امکان برنامه ریزی برای مستاجران را فراهم می آورد این امر منجر به افزایش سطح رفاه برای مستاجران شده که به نوبه خود ارتقای رفاه اجتماعی را به دنبال دارد.
* از دیگر اهداف و پیامدهای مثبت لایحه مذکور می توان به کنترل فضای روانی و انتظارات تورمی در جامعه، ایجاد ثبات نسبی در بازار اجاره در کوتاه مدت و حمایت از مستاجران در افزایش شانس دستیابی به حداقلی از سرپناه به ویژه اقشار کم درآمد اشاره کرد.
* لایحه مذکور به نهادینه شدن قرارداهای بلندمدت اجاره و کنترل رشد اجاره بها کمک می کند و نوعی اکرام حقوق مستاجران محسوب می شود.
* با توجه به اینکه در ضابطه جاری مستاجران ذی نفع بوده و حق انتخاب در تمدید یا عدم تمدید قرارداد دارند، چنانچه تمایل داشته باشند، می توانند از روش پیش بینی شده برای دستیابی به حقوق مندرج در قانون اقدام کنند. بنابراین بهترین ضمانت اجرایی در این طرح، منافع مستاجران است که یک سوی قرارداد اجاره هستند.
* در این لایحه رسیدگی به شکایات واصله بر عهده شورای حل اختلاف گذاشته شده است که فرآیند رسیدگی موضوع در شوراهای حل اختلاف پیچیدگی های نظام قضایی و زمان بر بودن بررسی پرونده های حقوقی را ندارد.
* با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از بازدهی مسکن به افزایش ارزش آن در طول زمان مربوط می شود و بازدهی خالص اجاره بها (صرفا اجاره دریافتی و نه اضافه ارزش ملک) تقریبا بین ۶ تا ۷ درصد برآورد می شود، تعیین سقف اجاره بها (۱۰ درصد)، به طرز چشمگیری بازدهی کل اجاره داری را تحت تاثیر قرار نمی دهد چرا که سهم قابل توجهی از بازدهی اجاره به «اضافه ارزش» ملک مربوط می شود که مورد اصابت این لایحه قرار نمی گیرد.
* دولت به منظور حمایت از موجران (بخش عرضه مسکن اجاره ای) لایحه اصلاح موادی از قانون مالیات های مستقیم را ارائه کرده است تا از طریق مشوق های مالیاتی، موجران قائل به قانون تنظیم قراردادهای بلندمدت اجاره بها را مورد حمایت قرار دهد. این اتفاق پاسخی به ابهام موجود در بین برخی کارشناسان و صاحب نظران به مساله تحدید عرضه مسکن اجاره ای است.
نظر کاربران
اولا خیلی دیرازخواب بیدارشدید!
دومااینکه دست صورتتان رادیرترشسته اید!
سومااینکه شماکه قدرت اجرانداشته وندارید!
چهارمااینکه زرششششششششششششششک!
پاسخ ها
بی تربیت
حرف حق تلخه.... بیتربیت کسایی هستن که این زندگی رو برای هموطن و برادر دینی خودشون درست کردن
نه راست میگه دیگه زرشک واقعا ، موجر ببینه داره ضرر میکنه تو این وضعیت مملکت خونش رو خالی میزاره ولی اجاره نمیده یمدت اینکارو میکنن دوباره شوک وارد میشه به بازار مسکن اجاره بها بالاتر هم میره
اب و برق رو تامين كنيد اجاره رو خودمون يه فكري ميكنيم
پاسخ ها
چه فکری میکنی واسه این اجارهها به ما هم بگو
این حرفا مضخرفی بیش نبود
تا بفهمید دستوری نمیشه کاری رو انجام داد مملکت نابود شده ببینید اگه خونه پیدا شد برای اجاره بعد این قانون تورم 80 درصد افزلیش اجاره ده درصد زورتون فقط به مردم میرسه خیلی ها منبع درامدشون کلا از ی واحد خونه است
پاسخ ها
امثال شما صاحب خونه های احمق نمیفهمید.
مالیات بر خونه های خالی واسه زبون نفهمای منفعت طلبی مثل شماهاست.زبون زور جواب میده واستون که تو این وضعیت هم به فکر چپاول ملتید
مسولین ده سال از وضعیت مملکت عقب ترند
پاسخ ها
بخاطر شکم سیری...هموطن .. چقدر سادهایم ما مردم
دولت سرمایداری نمی تواندبرعلیه خودشون اجرا کند چون اکثر برج ها و مجتمع ها غیر مستقیم مال خودشونه
دولت سرمایداری نمی تواندبرعلیه خودشون اجرا کند چون اکثر برج ها و مجتمع ها غیر مستقیم مال خودشونه
خدا لعنت کنه بعضی صاحب خونه های بی وجدان خون مستاجر کردن تو شیشه همشو باید پول دوا دکتر بدن
دخالت در امور قراردادها پیچیده است و تاثیر منفی دارد ...چون روابط بین موجر و مستاجر رو تحت تاثیر قرار میدهد...و موجر و مستاجر هر دو یه جورایی ضرر میکنندمن خودم به عنوان موجر ببینم دیگه صرف نمی کنه واحدم رو واگذار میکنم به مصرف کننده و از اجاره گرفتن صرفنظر میکنم و احتمالا در بانک با سود بالای 22درصد زندگی راحت تری فراهم میکنم
مستاجريد تو تهران چادر بزنند اونم بالاي شهر
بيشعورها يعني الان با اين حرفا اجاره ارزون شد!!
خوب وقتی قدرت اجرایی ندارید چه فایده داره میشه یک مشت حرف بی ارزش
هیچ گرانی تو ایران دلیل جز دلیل روانی نداره بخدا روانی مون کردین با این حرف های مفت
اجاره خونه من 20 میلیون پیش و ماهی یک میلیون بود امثال با لطف فراوان و کلی منت 10 میلیون به پول پیشم اضافه کرد و سیصد به اجاره
الان این حرف هاتون به اندازه پشیزی ارزش نداره این بار رو من باید بکشم نه اون کسی نشسته فقط حرف میزنه
کاری نداشته باشین
وضع مملکت درست شه خوب میشه
تو مملکت ما قانون نیست فقط برای سرمیداری مسعو لین که دارن میچاپن
بالاخره یک حرکت به جلو و قانومند شدن روابط موجر و مستأجر است و البته تلاشی برای دریافت مالیات برای دولت