۷۴۴۷۱۰
۴ نظر
۵۰۱۳
۴ نظر
۵۰۱۳
پ

آمار رسمی از زاغه‌نشینی در کشور

مرکز آمار ایران با انتشار نتایج تفصیلی سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، آمار رسمی از تعداد خانوارهای ساکن در زاغه‌ها را اعلام کرد. آمارهای منتشر شده نشان می‌دهد در سال ۹۵ معادل۱۰۰ هزار و ۷۱۴ خانوار در چادر، کپر، آلونک، زاغه یا موارد مشابه زندگی می‌کردند که این میزان برابر با ۴/ ۰درصد از کل خانوارهای ساکن در کشور است.

روزنامه دنیای اقتصاد: مرکز آمار ایران با انتشار نتایج تفصیلی سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، آمار رسمی از تعداد خانوارهای ساکن در زاغه‌ها را اعلام کرد. آمارهای منتشر شده نشان می‌دهد در سال ۹۵ معادل۱۰۰ هزار و ۷۱۴ خانوار در چادر، کپر، آلونک، زاغه یا موارد مشابه زندگی می‌کردند که این میزان برابر با ۴/ ۰درصد از کل خانوارهای ساکن در کشور است.

براساس سرشماری سال ۹۵ تعداد خانوارهای کل کشور ۲۴ میلیون و ۱۶۹هزار و ۵۲۵ خانوار بوده است. همچنین آمارها نشان می‌دهد ۴۸۲ هزار و ۹۱۳ خانوار نیز در سایر سکونتگاه‌های غیر از واحدهای مسکونی آپارتمانی، غیرآپارتمانی، چادر، کپر، آلونک، زاغه یا موارد مشابه سکونت دارند که این میزان نیز معادل ۹/ ۱درصد از خانوارهای کل کشور است.

آمار رسمی از زاغه‌نشینی در کشور

براساس تعاریف مرکز آمار ایران، منظور از چادر، آن دسته از واحدهای مسکونی است که از پارچه پشمی، نخی یا مویی، نایلون، برزنت و امثال آن ساخته شده است و به کمک تیرک‌های چوبی یا فلزی و طناب برپا می‌شود. همچنین کپر به مکان‌های سکونتی که از حصیر و گاهی همراه با گل یا خشت ساخته شده است، گفته می‌شود. در توضیح آلونک، زاغه یا موارد مشابه نیز آمده است: آلونک به آن دسته از خانه‌هایی گفته می‌شود که در شهرها یا اطراف شهرها از سر‌هم‌بندی مصالحی نظیر حلبی، نایلون، برزنت و... ساخته شده است.

همچنین محل‌هایی که در دیواره گودها یا تپه‌ها کنده شده و در ساختمان آنها مصالح زیادی به کار نرفته است، زاغه نامیده می‌شود؛ محل‌هایی مانند غار، تنه درخت و ... در صورتی که مورد استفاده خانوار برای سکونت باشد، در این گروه قرار می‌گیرد. همچنین در تعریف «سایر» واحدهای مسکونی که هم‌اکنون نزدیک به ۲‌درصد خانوارهای کل کشور در آن زندگی می‌کنند، آمده است: آن دسته از واحدهای مسکونی که با هیچ کدام از انواع فوق مطابقت ندارد مانند خانوارهایی که در مسافرخانه، هتل، کاروان و... زندگی می‌کنند و اقامتگاه دیگری ندارند، در این گروه قرار دارند.

در گزارش مرکز آمار ایران همچنین آمده است از مجموع ۲۲ میلیون و۸۳۰ هزار واحد مسکونی در تصرف خانوارها (واحدهای مسکونی که خانوارها در آنها سکونت دارند، بدون احتساب خانه‌های خالی و خانه‌های دوم)، ۸ میلیون و ۹۷۵هزار و ۱۳۸ واحد مسکونی آپارتمانی (براساس تعریف مرکز آمار واحدهای مسکونی بیش از دو طبقه) و ۱۳ میلیون و۸۵۴ هزار و ۸۶۵ واحد مسکونی غیرآپارتمانی به معنای واحدهای مسکونی یک و دو طبقه است.

به این معنا که ۳۱/ ۳۹‌درصد واحدهای مسکونی در تصرف خانوار آپارتمانی و ۶۹/ ۶۰‌درصد این واحدها، واحدهای مسکونی غیرآپارتمانی است. همچنین از مجموع ۲۲ میلیون و ۸۳۰ هزار واحد مسکونی، ۴۴/ ۷۶‌درصد واحدها در نقاط شهری و ۵۶/ ۲۳‌درصد واحدها در نقاط روستایی بوده است. در نقاط شهری، تعداد ۱۷ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۶۶ واحد مسکونی و در نقاط روستایی تعداد ۵ میلیون و ۳۷۷هزار و ۹۳۷ واحد مسکونی مورد سرشماری قرار گرفته است.

از تعداد کل واحدهای مسکونی آپارتمانی در نقاط شهری ۸ میلیون و ۶۳۵هزار و ۸۸۰ واحد مسکونی معادل ۴۸/ ۴۹‌درصد واحد مسکونی آپارتمانی و ۵۲/ ۵۰‌درصد واحد مسکونی غیرآپارتمانی است. همچنین از مجموع کل واحدهای مسکونی روستایی در تصرف خانوارها، ۳۱/ ۶‌درصد واحدهای مسکونی آپارتمانی و ۶۹/ ۹۳‌درصد واحدهای مسکونی غیرآپارتمانی است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    متاسفم ......

  • بدون نام

    این یعنی عدالت عدل علی علیه السلام

  • بدون نام

    آماری از تعداد آقازاده های کانادا نشین هم بدهید

  • جانباز

    خوشبحال شما

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج