حال این روزهای دهه هشتادیها در ایران
مائده هژبری دختری نوجوان است مانند دیگر دختران نوجوان این سرزمین که نیازهایی دارند. نیاز به شادی دارند و شاد بودن که جرم نیست.
روزنامه قانون نوشت: مائده هژبری دختری نوجوان است مانند دیگر دختران نوجوان این سرزمین که نیازهایی دارند. نیاز به شادی دارند و شاد بودن که جرم نیست.
دکتر کامل دلپسند، جامعه شناس با اشاره به اینکه نیازهای نوجوانان در جامعه ایرانی شناخته شده نیست، میگوید: در حال حاضر نوجوانان الگوهای مد و نمایش و موسیقی و هرگونه الگویی را که نیاز دارند از جامعه جهانی میگیرند. چون رسانه ملی توجهی به نیازهای نوجوانان ندارد.
این جامعه شناس در پاسخ به این سوال که چرا رسانه ملی به جای اینکه روشهای همذات پنداری با نوجوانان را در برنامههایش ایجاد کند به سرکوب میپردازد، میگوید:«صدا و سیما هیچ فهمی از نیازهای نوجوانان ندارد و تنها واکنشی که میتواند انجام دهد، این است که دافعه ایجاد کند.
دختران نوجوان در استادیومهای ورزشی که تنها جايي برای بروز هیجاناتشان است امكان حضور ندارند. شبکههای اجتماعی اینستاگرام و تلگرام تنها جایی است که نوجوانان جایی برای فرصت بروز هيجان خود را دارند. ۹۵ درصد جوانان دانشگاهی در محیط دانشگاه تجربههای جنسی پیش از ازدواج دارند. کدام یک از کارگزاران سیاستگذاریهای جامعه از این موضوع اطلاع دارند.
دکتر دلپسند درباره نقش فضاهایی مانند اینستاگرام برای نوجوانان میگوید:«دختری که در اینستاگرام برای دوستانش فیلم رقص میگذارد به این فکر نمیکند که این کار اشتباه است. او می خواهد تنها خودش را به دوستانش نشان دهد و هیچ هدف دیگری ندارد. چون در هیچ جای دیگری از جامعه فرصت چنین کاری را پیدا نمی کند».
این جامعهشناس از نداشتن شناخت کافی از نوجوانان و کم کاری کارگزاران کشور و رسانهها برای شناخت علایق و سلایق نوجوانان و نحوه پاسخگویی به آنها میگوید:«متاسفانه کارگزاران ما امنیتی هستند و مواجه با مسائل اجتماعی را به شکل امنیتی میبینند. در صورتی که این مواجهه باید علمی و با توجه به نیازهای جوانان باشد.
باید سبک زندگی نوجوانان را بپذیریم و راهکار درست برای هدایت آنها پیدا کنیم. دورکیم میگوید: سبک زندگی نسلها با هم متفاوت است و ما هم باید قبول کنیم که به طور مثال سبک زندگی متولدين دهه ۶۰ که آن همه دچار محدودیت بودند با متولدين دهه ۸۰ تفاوت بسياري دارد،نبايد به مشکلات دامن بزنیم».
نظر کاربران
دهه شصتیا نسل سوخته وبه فنا رفته هستیم هیچی ندیدیم نخوردیم نپوشیدیم الانم زندگیمون بدتره
پاسخ ها
واقعا درسته من ۳۸ ساله شدم واز کودکی و نوجوانی و جوانی تا این لحظه چیزی نفهمیدم
ولله منم دهه هفتادی هستم
مگه ما چیزی دیدیم
ما هم خیلی چیزا رو نفهمیدیم
نگران خیلی ها باید بود در این اشفته بازارولی فقط نگرانی کافی نیست
اخه رقاص بازی هم شد هنر بیا برو دختر ی کاری بکن ک فردا ب درد مملکت او مردمت بخوره جلبک
پاسخ ها
رقص بهترین ورزشه
ما به جوونامون هویت مشخصی ندادیم.
95 درصدو از کجات درآوردی؟
اخه رودم رقصوم شد کار .
بره یه کاری یاد بگیر به درد زندگیت بخوره .
بره خمیر . آ. کردن یاد بگیر شیر بدوش . نون بپز .
برو صحرا علف بیار ِ حیونا را وارس .
پاسخ ها
بهتراز چاپلوسیه که
اخه رودم رقصوم شد کار .
بره یه کاری یاد بگیر به درد زندگیت بخوره .
بره خمیر . آ. کردن یاد بگیر شیر بدوش . نون بپز .
برو صحرا علف بیار ِ حیونا را وارس .
پاسخ ها
احترام خودتو نگه دار :/
مسخره!!
اره بابااجازه دارندديکررقص اوزموسقي بگويدباشه انجام می دهنيد
اسمشو گذاشته دکتر یه جور میگه نیاز, دارن خوشونو نشون بدن که انگار اشکالی نداره. یکی نیست بپرسه اگه خواهر یا مادر خودشونم بود همینطور راحت میگفتن نیاز, داره. عیب نداره. نمیگن
چون بچه های خودشون یا خارجن. یا اصلا امثال این دختر بدبخت که بازیچه شده خودشم رنگ بچه های امثال این دکترا رو نمیبینه.. واسه همین راحته بگن عیب نداره. به بعدو دیگه کار, ندارن که امثال همین دخترا که سرگرم این کارا میشن به درد زندگی کنار هیچ مردی نمیخورن
فرهنگسازی صحیح و تربیت خانواده و مدرسه مهمترین مولفه در شکل گیری مناسب شخصیت و نیاز های نوجوان هاست. متاسفانه با کاهش نرخ باروری و اینکه بچه ها اکثرا تک فرزند هستن مجبورن برای ارتباطات معمولی که نیاز هر انسان هست هم به خارج از خانواده رجوع کنند. به ریشه یابی عمیقی در ارتباط با مشکلات جامعه نیازمندیم
از همین آقای به اصطلاح جامعه شناس و مثل ایشونه که در این دوره از این مشکلات وجود داره. فقط هم بلدن حرف بزنن و دیگر هیچ، فقط چالش راه حل درست هم ندارن. کلا جامعه شناسا همینطورین