۷۲۸۲۳۳
۱۸ نظر
۵۰۰۹
۱۸ نظر
۵۰۰۹
پ

جهش مسکن با وجود ۲ میلیون خانه خالی

در شرایطی که به دلیل هجوم تقاضا میانگین قیمت مسکن شهر تهران به یکباره ۳۵ درصد جهش کرد و در بعضی مناطق این رشد به ۵۳ درصد هم رسید، یک مقام دولتی بیان کرده که بستن مالیات بر خانه‌های خالی مشکل بازار مسکن را حل نمی کند.

خبرگزاری ایسنا: در شرایطی که به دلیل هجوم تقاضا میانگین قیمت مسکن شهر تهران به یکباره ۳۵ درصد جهش کرد و در بعضی مناطق این رشد به ۵۳ درصد هم رسید، یک مقام دولتی بیان کرده که بستن مالیات بر خانه‌های خالی مشکل بازار مسکن را حل نمی کند.

طبق آمار، واحدهای مسکونی خالی در ایران سه برابر میانگین جهانی است و اکثر کارشناسان، یکی از راه‌های کنترل بازار مسکن را ورود ۲.۶ میلیون خانه خالی به بازار مصرف می دانند. با این حال اخیرا یک مقام استانی در وزارت راه و شهرسازی گفته است بستن مالیات بر خانه‌های خالی مشکل بازار مسکن را حل نمی‌کند. این صحبت با سیاستهای دولت که وزارت راه و شهرسازی را موظف به ایجاد سامانه اخذ مالیات از خانه های خالی کرده مغایرت دارد.

عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی نیز بهمن ماه ۱۳۹۵ در گفت و گو با ایسنا، یکی از دلایل کم تحرکی در حوزه ساخت و ساز را وجود ۱.۶ میلیون خانه خالی (آمار ۲.۵ میلیون مسکن خالی هنوز تا آن تاریخ ارایه نشده بود) دانسته و گفته بود نمی خواهم افتخار ایجاد یک میلیون مسکن خالی دیگر را به نام خود ثبت کنم.

با این حال در روزهای اخیر مهدی رضایی، مدیر مسکن اداره راه و شهرسازی استان همدان در گفت و گو با ایسنا اظهار کرده است: "بستن مالیات بر خانه‌های خالی بر درآمد دولت اضافه می‌کند اما مشکلی از بازار مسکن حل نمی‌کند. " او حتی بیان کرده "با بستن مالیات، قیمت مسکن افزایش می‌یابد به طوری که این هزینه از جیب مردم و به ویژه مستأجران باید پرداخت شود. پول‌هایی که در بخش مسکن به صورت خانه خالی هزینه شده است، باید به چرخه تولید بیاید تا به اشتغال و تولید کمک کند. "

تولید مسکن بیشتر در حالی از سوی این مقام دولتی به عنوان راهکاری برای چرخش اقتصادی مطرح شده که بنا به گفته وزیر راه و شهرسازی هم اکنون ۲۵۰ میلیارد دلار بودجه کشور در بخش خانه های خالی حبس شده است.

در ایران ۲.۶ میلیون خانه خالی و ۲.۱ میلیون خانه نیمه خالی وجود دارد؛ در حالی که تعداد خانوارها ۱.۳ میلیون بیشتر از خانه‌های در دسترس است. یعنی حدود ۱.۳ میلیون خانوار به صورت فشرده در خانه‌هایی زندگی می‌کنند که بیش از یک خانواده در آنها مستقر است. حدود ۲۷ میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد اما موضوع این است که ۲.۶ میلیون از این تعداد خالی است و در اختیار متقاضیان واقعی مسکن قرار ندارد. هم‌چنین ۲.۱ میلیون مسکن به عنوان خانه دوم، شش ماه از سال مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یکی از راهکارها برای ورود خانه‌های خالی و نیمه خالی به بازار فروش و اجاره، وضع مالیات است که با وجود تاکید قانونی هنوز اجرایی نشده است. از خردادماه ۱۳۹۶ باید اخذ مالیات از خانه‌های خالی عملیاتی می‌شد اما این طرح هنوز درگیر ایجاد سامانه‌ای است که حتی اسم آن مشخص نیست. با این حال اجرای این طرح موانعی هم پیش روی خود می‌بیند که مربوط به نقش دستگاه های مرتبط است.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در آخرین اظهارنظر خود درخصوص مالیات خانه‌های خالی گفته است که بزرگترین مانع بر سر اجرای این قانون، شناسایی خانه‌های خالی است. اکنون ۳۴ بانک اطلاعاتی در کشور وجود دارد که این آمار را در اختیار دارند. اما به دلیل مشکلات قانونی حاضر به در اختیار قراردادن آمار نیستند.

حدود هفت ماه قبل وزارت راه و شهرسازی مسوولیت راه‌اندازی سامانه مربوط به مالیات خانه‌های خالی را به سازمان ملی زمین و مسکن واگذار کرده است. مدتی قبل هم مدیرعامل این سازمان به ایسنا خبر داد که به تازگی کار را آغاز کرده‌اند و در حال انتخاب انتخاب مشاور هستند. حمیدرضا عظیمیان البته این را هم گفت که راه‌اندازی این سامانه مقداری طول می‌کشد؛ چرا که که باید دستگاه‌های دیگر از جمله شهرداری‌ها، اداره ثبت و دارایی کمک کنند.

اما اخیرا وزیر راه و شهرسازی، سازمان امور مالیاتی را مسوول این طرح دانسته است. عباس آخوندی دراین باره اظهار کرد: مسئول این سامانه سازمان امور مالیاتی است و وزارت راه و شهرسازی به آن‌ها کمک خواهد کرد. به گفته آخوندی، معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی درحال پیگیری راه‌اندازی سامانه دریافت مالیات از خانه‌های خالی از سکنه است و این معاونت درحال پیگیری این موضوع از سازمان امور مالیاتی است.

ظاهرا زمزمه های پاسکاری یک تکلیف قانونی بین دو وزارتخانه شنیده می شود و در اظهارنظر اخیر مقام دولتی در یک استان نمود پیدا کرده است. در شرایطی که اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی کماکان معلق مانده، قیمت مسکن تهران در ماههای اخیر جهش کرد و در اردیبهشت ماه ۳۵ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش یافت و این در حالی است که صاحبان ۴۹۰ هزار واحد مسکونی خالی شهر تهران با هدف گرانی مسکن، این تعداد قابل توجه خانه را به نوعی احتکار کرده اند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    تمام این بدبختی وگرانی از گور عباس اخوندی سرمایه دار بلند شده که همه چیز رو مزخرف میخواند اصلا ببینید هنر مدیریت ابن وزیز چیه چه کاری کرده از ریدن به هواپیمایی کشوری با مدیرانی که سابقه دارند وبیسواد ویک گشت رانت خوار ودزد سر گردنه گرفته تا وضعیت راه ومسکن .فقط حرف مفت مفت ولاغیر

  • بدون نام

    وقتی دست روی هر چیزی گذاشته شود با تورم و جهش روبرو خواهد بود .

    پاسخ ها

    • رضا

      دلال بازی همینه وقتی قاطع باآن برخورد بشه وافراد بیحال سرکار نباشه و هرمنطقه را با اولویت 1تا. 3 حسب کیفیت ومنطقه درکل کشور قیمت گذاری بشه تکلیف خریدار وفروشنده معلوم شده وقیمت های نجومی من درآورده مطرح نمیشه

  • بدون نام

    وقتی دست روی هر چیزی گذاشته شود با تورم و جهش روبرو خواهد بود .

  • بدون نام

    امسال همه چیز گران شد

    پاسخ ها

    • بدون نام

      قیمت مسکن پارسال جهش کاذب زد یادت رفته. دنبال بهانه نگرد!!

  • بدون نام

    مالیات از جیب مصرف کننده خارج خواهد شد. ضمنا با این شرایط و قیمت مصالح ساخت و ساز کمتر هم خواهد شد اگر فکر اساسی برای تحرک بازار نشود. افت ساخت خود موجب گرانی بیشتر میشود. این راه حلها فقط به نفع دولت است نه مصرف کننده؟!

  • رفیعی

    اخه از کجا امار اوردین ازخانهای بزرگان هم مالیاتقراربود بگیرنین یافقط برسرمردم زوردارن خب مشکلی حل نمیشه سامانه در ست کردن به چه درد میخوره

  • بدون نام

    وزیر مسکن بساز بفروشه عقلانیت نیز وجود ندارد خریدار هم ندارد والا کارشناسی قانونی قیمت را مشخص می کند کسی بالای آن فروخت 70%مالیات تازه مالیات خانه های خالی باید معادل اجاره بها باشد انوقت سرمایه به طرف انبوه سازی بافت فرسوده با استاندارد می رود ولی وقتی آقا زا دگان و بزرگان همه بساز بفروشند عقلانیت قانون مندی شوخی است صنف بنگاه داران کد پستی منازل را قفل می ند تا شما بروید پول بدهید تا آزاد شود صنفی که هیچ کاری برای شما نمی کند تازه نظرات بی معنی و بدرد نخور برای مسکن می دهد.

  • کارشناس

    عامل جهش کاذب مشاور املاک کلاش در خط مقدم با تحریکات وزیر راه!

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دقیقا همینطوره , املاکیهای دلال و بی وجدان با مدیریت ضعیف و نادان , عامل گرانی بی دلیل مسکن هستند

  • بدون نام

    علت اصلی جهش مسکن امارهای دروغ معاملات خانه برای نشان دادن رونق دروغ مسکن است که فروشندگان را توهمی کرده و قیمت مسکن را تا حد به فروش نرفتن کاذب و رکودی بالا بردند، مدرک دروغ اینکه مسکن و شهر سازی خبر افزایش ۷ در صدی معاملات مسکن نسبت به مشابه پارسال میدهد و همزمان نیز بانک مرکزی که بدهی کلان و املاک فراوان دارد خبر دروغ افزایش ۱۷ در صدی معاملات میدهد و اتحادیه املاک هم خبر از افزایش ۲ در صدی میدهد و ......، که همگی نشانگر دروغهای شاخدار ناهماهنگ شده جهت نمایان رونق دروغین و توهمی کردن فروشندگان به افزایش قیمت رکودی و کشاندن دلال ها و سودجویان سوداگر سرمایه دار به بازار مسکن جهت افزایش قیمت و به نابودی کشاندن زندگی مستاجران و جوانان به ازدواج رسیده، بعد میگویند چرا امار ازدواج روز به روز کمتر و امار طلاق و فساد و جرم و جنایت روز به روز بیشتر میشود و علت اصلی هم‌ دروغ رونق پوشالی مسکن است که باعث غفلت از راه چاره شده و به گردن برجام و دلار و ... می اندازند و ...... .

  • بدون نام

    من نمی دونم سایر کشورها پس چطوری از پس این مشکلات اولیه در میان. همه چیزمون درهم برهمه. بورس ارز سود و تسهیلات بانکی. توووووورم. حالا با مدیریت ما صحبت کنیم هر کدوم یه مدرک دکترای بدرد نخور رو می کنن با کلی مقاله های آبکی.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      درمورد تامین مسکن برای کلیه اقشار حداقل ازکشورهائی که موفق بودند الگو بگیریدبه تفریح نروید خارج

    • majed

      فقط تو کشور هی مسلمان این داستان ها هست یک سری به خودمان بزنیم ببینیم علت چی هست زاپن هیچ منابعی نداره هر روز هم توش لززله میاد دین شان هم بودایی هست جنگ جهانی دوم هم با خاک یکسان شد حالا کشور های مسلمان اینقدر منابع دارن که نباید احتیاج به هیچی داشته باشند اما تو خیابان ها تابلو های ببیند که برا فروش گذاشتن زنان ها شوهر دار برای تامین مخارج روسپی گزی میکند

  • رضا شیراوند

    همه این مشکلات ناشی از خلع یک مدیریت دلسوز وکلان است دلیلش هم همین دومیلیون مسکن خالی است یک مدیریتی میاید روی کار هنوز شروع نکرده میرود ودیگری با معیاری دیگر ودو گانه جایگزین میشود عرق ملی ودلسوزانه از بین رفته در همه مدیریتها دلسوزی نیست چون مملکت را مال خود نمیدانند ادای دلسوزی وخدمت را در میاورند از اول انقلاب اگر درست حرکت کرده بودیم الان در بیشتر عرصه ها خودکفا وصادر کننده بودیم نه بعداز چهل سال بیل وکلنگ وسنگ پا فرغون وچیزهای پیش افتاده را وارد کنیم برای اینکه مدیریت دلسوز در مملکت نیست خودش را در گیر نمی کند فلان چیز مورد نیاز است پولش را که او نمی دهد فوری مجوز واردات میدهد .... از همین کره ژاپن وحتی ترکیه یاد بگیرید

  • بدون نام

    فکر نکنم با این گرانی کسی خونه دار بشه

  • بی نام

    سیاست دولت محترم پولدار کردن پولدار ها و کشتن قشر ضعیف جامعه است 25 سال زحمت کشیدم یه آپارتمان 60 متری بخرم خدا را شکر با پولم 10 متر میدن خاک تو سر مسئولین ما بیچاره ها را بکشین به خدا راحت میشیم

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج