رقبای روحانی، رفیق شدند؟
یک فعال سیاسی اصلاحطلب با یادآوری اینکه کشور ما درگیر یک جنگ تبلیغاتی نابرابر با دشمنان خارجی و منطقه ای است، گفت: در اوضاعی که جنگ است نباید دولت را که در خط مقدم میجنگند، تضعیف کرد.
خبرآنلاین: یک فعال سیاسی اصلاحطلب با یادآوری اینکه کشور ما درگیر یک جنگ تبلیغاتی نابرابر با دشمنان خارجی و منطقه ای است، گفت: در اوضاعی که جنگ است نباید دولت را که در خط مقدم میجنگند، تضعیف کرد.
۲۹ اردیبهشت سال ۹۶ رقابتی ترین انتخابات ریاست جمهوری در کشور بین جریان اصولگرا و ائتلاف اصلاحات-اعتدال رقم خورد و در نهایت حسن روحانی با ۲۳.۵ میلیون رأی پیروز میدان رقابت لقب گرفت و در مقابلش سیدابراهیم رئیسی به کسب ۱۵.۵ میلیون رأی بسنده کرد.
در ایام تبلیغات هم کاندیداها وعده میدادند و هم بزرگان توصیه میکردند که بعد از انتخابات رفاقت را جایگزین رقابت کنند؛ اما در یکسال گذشته چندان علائمی از رفاقت از سوی برخی افراد و جناحها مشاهده نشد. آخرین نمونهاش سفر رئیس جمهور به مشهد در اواسط اردیبهشت ماه بود که سیدابراهیم رئیسی در همان روز به تهران آمد تا از نمایشگاه کتاب بازدید کند و به استقبال از رئیس جمهور نرفت.
محمد هاشمی معاون اجرایی دولت سازندگی و اصلاحات می گوید: جناح شکست خورده همچنان رفتارها و صحبت هایش شبیه بحث های تبلیغاتی دوره انتخابات است. انتقادهای خود را بزرگنمایی می کند و رفتارهایش بعضا مخالف نظرات مقام معظم رهبری است.
مشروح گفتگو با محمد هاشمی را در ادامه بخوانید.
یک سال از انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم گذشت، در ایام تبلیغات انتخاباتی آقای روحانی و سایر رقبای او تأکید می کردند، امروز در حال رقابت هستند و فردای آن روز رفاقت را در دستور کار خود قرار می دهند. به عنوان یک ناظر سیاسی، آیا در این یک سال رفاقتی ایجاد شده است؟
خیر، رفاقت به معنی این است که تخریبی وجود نداشته باشد و همکاری و مشارکت را در صحنه عمل ببینیم اما کمتر در عرصه رسانه ای چنین روابطی را شاهد هستم. از عملکردها اطلاعات زیادی ندارم، چون در درون حکومت نیستم. بنابراین آنچه شاهدش هستم در عرصه رسانه ای است که متأسفانه می بینیم نه تنها مشارکت و رفاقت نشده، بلکه جناح شکست خورده سعی می کند همچنان ناخوشایندی خود را بیان کند و در مواردی رفتارهایی را انجام می دهد که برخلاف سیاست ها، استراتژی کشور و نظرات مقام معظم رهبری است.
وقتی هم به آنها این موارد گفته می شود پاسخگو نیستند. در مجموع نمود رفاقت و مشارکت را باید در عرصه رسانه ای دید که در عرصه رسانه ای این مسئله مشهود نیست. جناح شکست خورده همچنان رفتارها و صحبت هایش شبیه بحث های تبلیغاتی دوره انتخابات است. انتقادهای خود را بزرگنمایی می کند و رفتارهایش بعضا مخالف نظرات مقام معظم رهبری است. جناح برنده و پیروز انتخابات نیز در مقام پاسخگویی مطالبی را مطرح می کند که بیانگر جدایی دو جناح است نه همکاری. این در شرایط فعلی زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست.
در سه سال آینده چه توصیه ای به دولت آقای روحانی دارید؟
دولت مسئولیت اجرایی کشور را دارد، دولت را در خط مقدم مسائل کشور اعم از اقتصادی، سیاسی و رقابت بین الملل می دانم. اگر بخواهیم بدون تعارف حرف بزنیم، کشور ما درگیر یک جنگ تبلیغاتی نابرابر با دشمنان خارجی و منطقه ای است. در این اوضاعی که جنگ است نباید کسانی را که در خط مقدم می جنگند، تضعیف کرد. آنها هم باید پشت جبههشان قوی باشد و واقعا بتوانند مقابله کنند چون سال سختی را از لحاظ مسائل منطقهای و بین المللی در پیش داریم. افسران مبارزه و جهاد هم در این عرصه جنگ، عمدتا دولتی ها هستند. پس هم باید پشت جبهه قوی باشد و هم باید وحدت و انسجام در کشور وجود داشته باشد تا دولت نیز با برنامه ریزی و اولویت بندی مناسب، بتواند کار را پیش ببرد. نیاز است دولت در برنامه هایش اولویت بندی کند تا در این جنگی تبلیغاتی، اقتصادی و سیاسی مثل همیشه پیروز باشیم.
گفتید جناح شکست خورده در یک سال گذشته وارد باب رفاقت با دولت نشده است، آنها از قبل این اختلاف افکنی چه سودی عایدشان می شود؟ کشور از تقابل آنها با دولت دچار چه مضاری می شود؟ نتیجه این رفتارها چه خواهد بود؟
این کار قطعا به زیان مردم است. اینکه در ۳ یا ۴ سال آینده چه اتفاقی بیفتد، بستگی به خیلی عوامل دارد. اما تجربه نشان داده که ضریب نفوذ جناح مقابل در کشور به تنهایی برای کشور کافی نیست، جناح شکست خورده باید یکی از دو جناح دیگر را هم با خود کند که با این شیوه ای که پیش گرفته آن جناح هم همراهش نمی شود. همچنانکه تجربه انتخابات ادوار گذشته نشان داده، در شرایط فعلی ائتلاف دو جناح می تواند برنده انتخابات باشد. فعلا دو جناح اصلاحات و اعتدال در یک طرف قرار گرفتند و جناح شکست خورده در طرف دیگر قرار دارد و به تنهایی نمی تواند توفیق و پیروزی در انتخابات داشته باشد. مگر اینکه یکی از دیگر جناح ها را همراه خود کند. آن هم مستلزم تغییر رفتار و تغییر استراتژی است.
با این وضع از الان می شود پیش بینی کرد که انتخابات آینده هم مثل دو سه انتخابات گذشته خواهد بود. دو جناح یک طرف هستند و ائتلاف می کنند و جناح ائتلافی پیروز می شود.
پس به نظر شما در انتخابات مجلس 98 و ریاست جمهوری 1400 همچنان ائتلاف اصلاحات-اعتلال پیروز خواهد شد؟
به نظر من همین طور است. دو جناحی که ائتلاف کنند پیروز می شوند. فعلا اعتدال و اصلاحات با هم ائتلاف کردند، اگر این ائتلاف آنها شکننده باشد و در انتخابات آینده وارد نشوند، طبیعی است هیچ کدام ضریب نفوذ کافی ندارند که پیروز شوند. یعنی بیش از ۵۰ درصد ضریب نفوذ در جامعه ندارند. ضریب نفوذ هرکدامشان بین ۲۰ درصد و ۲۱ درصد است، اما هیچ کدام ۵۰ درصد نمی شوند. مگر اینکه با هم ائتلاف کنند.
در واقع می فرمایید جناح شکست خورده که اصولگرا باشد، اگر راه تخریب و ماندن در دوره انتخابات را ادامه دهد به ضرر خودش تمام می شود؟
دقیقا، یعنی اگر هدف شان پیروزی در انتخابات است؛ به هدف شان نمی رسند.
نظر کاربران
گذشت زمانی که از این حسابها میکردید چون با توجه به عملکرد روحانی و اصلاح طلبان در مجلس بعید به نظر میرسه این این دو جناح اقبال چندانی داشته باشند
پاسخ ها
جناح اصلاح طلب خودش با اینکارا منتخب مردم شد.از بس زیراب احمدی نژاد رو زد تا موفق شد.
چیزی که عوض داره گله نداره
باعث تعجبه که هیچ جناحی به دنبال بازخورد عملکرد خود در جامعه نیست و استراتژی خود را بر مبنای انتخابات دوره قبل تعیین میکنند در صورتی که در این چهار سال خیلی اتفاقات رخ داده و مردم آنها را زیر ذره بین گرفتن تا ببینند به وعده های خود عمل میکنند یا خیر
چرا اصلاح طلبان به این موضوع پی نبرده اند که عملکرد خوبی نداشته اند و خواسته های مردم را محقق نکرده اند
آقای عارف چه کردی با اصلاحات ؟
تندروها هرگز رای نمیاورند ...
پاسخ ها
شماکندروهاوتندروها تامملکت ما را خراب.نکنین ولنمیکنین مردم مستضعف مالباخته روشنبشن.،-،خاموش.نمیشه ههههههه
این تکامل معنویات وعواطف ازبهم خوردن برجام امیداست وحدت واقعی باشد نه تاکتیک.
حتما انتظار داشتید برنامه ها شو بخاطر شخصی که اقتصاد رو فلج کرده عوض کنه، خدایش دمش گرم نرفته استقبال بخاطر اینکه مردمی بودن خودش ثابت کرد.
بابا بندگان خدا. اصلاح طلب چیه.، اصول گرا کدومه. مگه قدرت دست ایناست. زمان احمدی نژاد خود ایشون بارها اعلام کردند که کسایی هستن که نمیزارن ما کار کنیم. زمان روحانیم بارها ایشونم گفتند همین موضوع رو. مگه قدرت دست رئیس جمهوره که ما این وصت افتادیم به جون هم. که تو چرا اصلاح طلبی یا اصول گرایی. سرمونو با همین اختلافها گرم میکنن. بعد خودشون هر کاری دلشون میخواد انجام میدن. این وصت بدبختیش واسه ماست.