کارخانهداری که وزیر اقتصاد را به فکر فرو برد
مسعود کرباسیان وزیرامور اقتصادی و دارایی در یادداشتی اینستاگرامی از آغاز روند اصلاح رتبه ایران در فضای کسب و کار با تعامل بیشتر میان بخش خصوصی و دولت خبر داد.
خبرگزاری تسنیم: مسعود کرباسیان وزیرامور اقتصادی و دارایی در یادداشتی اینستاگرامی از آغاز روند اصلاح رتبه ایران در فضای کسب و کار با تعامل بیشتر میان بخش خصوصی و دولت خبر داد.
متن یادداشت مسعود کرباسیان وزیرامور اقتصادی و دارایی به شرح زیر است:
"مدت ها بود که قصد داشتم کتاب «جهانی از اعداد» تالیف موسسه اکونومیست را مطالعه کنم. اما فرصت نمی شد تا اینکه آخر هفته زمانش را بدست آوردم. مطالعه آمار از دو منظر مهم است. اول اینکه در دورانی قرار داریم که باید با توجه به مختصات واکنشهای جامعه جهانی به برجام، در مورد اقتصادتصمیمگیری کنیم و تعیین استراتژی بیش از هرعنصری به اطلاعات و تحلیل نیاز دارد. دوم اینکه به نظر میرسد در مورد برخی شاخصها اطلاعات دقیقی به جهان ندادهایم و آنها به دلیل عدم دسترسی به منابع قابل استناد یا در مورد ما اطلاعات اشتباه میدهند یا اینکه به مزیتهای اقتصاد ایران اشاره نمیکنند.
خیلی مواقع از کارآفرینان کشور نکاتی میشنوم که من را به فکر فرو میبرد. گاهی جملات ساده به دریایی از معنی تبدیل میشوند و خوشبختانه از این دست تجربهها در وزارت اقتصاد زیاد دارم. نمونهاش همین مثالی که میزنم. یک فعال بخشخصوصی داخلی که کارخانهاش بیش از ۱۰ هزار کارگر دارد و به کشورهای منطقه هم کالا صادر میکند، میگفت همیشه استراتژیش برای رقابت براین اصل استوار بوده که «کارخودشان را بیکم و کاست و بیتوجه به سنگاندازیهای رقبا» انجام دهند. به همین سادگی. اگر در جایی به غیر از جلسه با کارآفرینان این جمله را میشنیدم شاید به سادگی از کنار آن عبور میکردم ولی وقتی ذهنم درگیر معادلات روز بود، این جمله هم برایم معنای دیگر پیدا کرد."
نظر کاربران
خدای من این تازه داره علم آموزی میکنه کی برسه اقتصاد را سامان بدهد؟
پاسخ ها
انسان تا آخر عمرش در حال یادگیریست
آقای عزیز تجربه ونظراین کارآفرین بسیار ارزشمند است اماااابه شرطها و مشروطه هاااا.
به شرطی که رانتی درکارنباشد
به شرطی که انحصار تعریف نشده باشد
به شرطی که رقابت سالم باشد
به شرطی که دست قدرت مندتری کارخانه را هدایت نکند و همه چیز دست مدیریت و مالک اصلی باشد
به شرطی که مدیریت درقبال کارکنان و نیروهای خود احساس وظیفه و دین داشته باشد و برای جلب رضایت ظاهری کارکنان رقیب بازار را به آنها ندهد یا از سود مجموعه خود برای آنهایی که خارج از مجموعه هستند بدنبال تامین رفاه نباشد
به شرطی که تکنولوژی شرکت را به روز و کارآمد بکند
به شرطی که از مدیران باتجربه,جوان و آگاه درکناریکدیگر بهره ببرد
به شرطی که سیستم تولید,فروش و بازاریابی خود را براساس نیازها و بازار تعریف کند
و.....
بگم یا خودتان آگاه شدید, کتب آمار هم به این شروط پیوند بزنید حالا شاید کمی بفهمید گیر چیست ! اگر خودتان را بخواب نزده باشید
و....
سیاست ما در دنیا از اقتصاد ما جداست . کشورهای موفق اولویت اول اقتصاد است بعد سیاستشون را بر اون اساس تنظیم می کنند . اینجا سیاستمون اقتصدمون را تنظیم می کند . آخرش هم این میشه وضع مملکت .
ای بابا چقدر به وجد اومده . شما مسولین نالایق چقدر سواد دارید