فیلترینگ تلگرام، خلاف قانون است
نعمت احمدی، حقوقدان از دولت خواست در برابر فیلترینگ تلگرام از ابزار قانونی یعنی ماده ۱۱۶ قانون آیین دادرسی کیفری استفاده کند؛ مادهای که به گفته او با اعتراض به رأی بازپرس تهران در فیلتر تلگرام این موضوع را برای تصمیم به دادگاه کیفری ارجاع میدهد.
اعتمادآنلاین: نعمت احمدی، حقوقدان از دولت خواست در برابر فیلترینگ تلگرام از ابزار قانونی یعنی ماده ۱۱۶ قانون آیین دادرسی کیفری استفاده کند؛ مادهای که به گفته او با اعتراض به رأی بازپرس تهران در فیلتر تلگرام این موضوع را برای تصمیم به دادگاه کیفری ارجاع میدهد.
نعمت احمدی با بیان اینکه تصمیمی که آقای بازپرس گرفته از نظر حقوقی یک تصمیم خلاف قانون است، گفت: «صرفنظر از اینکه ایشان صلاحیت داردبرای فیلتر تلگرام تصمیم بگیرید یا نه، باید پرسید بر روی این تصمیم باید چه عنوان حقوقی گذاشت؟!»
احمدی گفت: «باید پرسید آیا این تصمیم حکم است؟ قرار است؟ اگر قرار است، طرف قرار کیست؟ آیا قراری که صادر شده جنبه دستور موقت دارد یا نه؟»
این حقوقدان با بیان اینکه «وقتی تصمیم حقوقی گرفته میشود باید شاکی خصوصی داشته باشد یا اگر جنبه عمومی دارد باید دادستان ورود کند» گفت: «در موضوع تلگرام اگر قبول کنیم که جنبه عمومی داشته دادستان ورود کرده است اما به استناد همان ماده ۱۱۴ که دادستان خود را صالح دانسته باید دید محدودهای که جرم در آن واقع شده کجاست؟»
احمدی افزود: «ماده ۱۱۶ آیین دادرسی کیفری میگوید بازپرس در حوزه قاضی که در آن جرمی واقع شده میتواند تصمیم بگیرد. حال باید پرسید حوزه قضایی تلگرام کجاست؟ به عبارت دیگر بازپرس تهران برای حوزهای تصمیم گرفته که در حیطه او نبوده و این خلاف قانون است.»
او همچنین به بخش دیگری از این حکم اشاره کرد و گفت: «بخش دیگری از این حکم آمده که دولت تلگرام را طوری فیلتر کند که ورود به آن حتی با فیلترشکن هم میسر نباشد. بازپرس در حالی چنین حکمی داده و تکلیفی مالایطاق برای دولت تعیین کرده که امکان اجرایی شدن آن وجود ندارد. دولت نمیتواند تلگرام را طوری فیلتر کند که دسترسی به آن با فیلترشکن امکانپذیر نباشد. این تصمیم نشان میدهد بازپرسی که این حکم را امضا کرده به موضوع اشرافیت ندارد.»
احمدی با اشاره به ماده ۱۱۶ قانون آیین دادرسی کیفری گفت: «ماده ۱۱۶ میگوید اگر بازپرس تصمیمی گرفت، مشتکی عنه (یعنی کسی که تصمیم علیه اوست) میتواند به آن اعتراض کند. الان سؤال من اینجا است مگر دولت معاون حقوقی ندارد؟ چرا دولت نمیآید از ابزار قانونی استفاده کند و ماده ۱۱۶ را ملاک قرار دهد؟»
این حقوقدان افزود: «اکنون دولت میتواند به دادگاه کیفری استان تهران شکایت کند؛ یعنی از تصمیم بازپرس به دادگاه کیفری استان شکایت کند و دادگاه کیفری تصمیم قضایی نهایی را بگیرد.»
احمدی تاکید کرد: «اکنون استفاده از ماده ۱۱۶ قانون آیین دادرسی کیفری وظیفه دولت است. چون تکلیف ملایطاقی را بار دولت کردهاند که اجرای آن در توانش نیست.»
نظر کاربران
روحانی کاره ای نیست تلگرام نخاستیم بفکرمعیشت مردم باشیذ تلگرام مال ازمابهترانه که دارند حالشونو میبرند پس بیخیال تلگرام
این حرفی که میزنی تو امریکا جواب میده نه توایران
حالا دیگه فیلتر شده میگین اشتباه عجب منم دیگه استفادهنمیکنم مگه دادستانی نگفته بود ایناهمه همکاری دارن میکنن اصلا مسله گرانی تقصیر کیه
احتمالا این آقای کارشناس با فیلتر شدن تلگرام بازارش کساد شده!!!معلوم این آقایان کجا درس خواندن که بهشان میگویند کارشناس ؟!
هر کاری کنن باز از تلگرام استفاده میکنیم دولت دیگه اندازه ی مسقال پیش مردم اعتبار نداره چ فراوانه فیلتر شکن
ضمن سپاساز این حقوقدان برجسته استدعا دارم برای اینکه اینگونه آرا باب ومعمول نگردد ساسر اساتید حقوق ورود کنند واجازه صدور احکام دستوری وبی توجه ای به حقوق عامه مردم ندهند واما فرمودند رئیس جمهور ورود کنند با توجه به اینکه آقای روحانی حقوقدان هستند شایسته بود این اتفاق زودتر می افتاد ولی بنظر میرسد ایشان هم با این تصمیم چندان مخالفتی ندارند
تو کشور ما قانون هست ولی اجرا کننده شو نیست
مگه اینجا سوییسه.
فیلتر کردن تلگرام عین بیخردیست به چند دلیل:
تو دنیای امروز نمیشود به مردم گفت چیزی نبینید یا نشنوید!
مردم آنقدر فهیم هستند که خودشان سره از ناسره را تشخیص میدن دیگر نیازی به بگیر و ببند نیست.
هر چقدر موانع بیشتری ایجاد شود نه تنها حق گسترش نمیابد بلکه بستر برای ناحق گسترده تر هم میشود.
با بستن سیستم اطلاع رسانی چه بسا محیط برای فعالیت مخرب دشمنان دوست نما باز تر شده و دیگر برای خود حاشیه ای امن تر پیدا کنند و خود را پاسخ گو نبینند.
الانسان حریص مما منع خود مؤید این است که نمیشود جلوی دیدنیها و شنیدنیها را گرفت به امید روزی که خود را درست کنیم قبل از اینکه بخواهیم دیگران را درست کنیم.
تا دولت و وزارتش موافق نباشن،فیلتر اجراء نمی شود.پس همه این حرفها ریالی ارزش ندارد،حتی جنبه حقوقی داشته باشند.
برید ببینید تو کشورهای پیشرفته دنیا دارن راجب چه چیزهایی بحث میکنند اون موقع ما تو ایران داریم سر چه چیزهایی بحث میکنیم. ما اینجا هنوز سر مسائل اولیه حرف میزنیم. اینجا داریم راجب آرزوهایی صحبت میکنیم که تو کشورهای پیشرفته جزء
حقوق ابتدایی اونهاست. مثل خانه. مثل درآمد خوب، مثل ماشین خوب، آزادی فکر و عقیده، آزادی بیان... فقط باید بشینیم به حال خودمون گریه کنیم. ....
بالا نعمت جان، این همه اختلاس و فرار از کشور و کارای قانونی و عدالت اجتماعی تو کشور هست سکوت کردی ، حالا دو روز ملت با تلگرام حواسشون پرت شده گیر دادی به قانون!!!
....
قانون
مگه تو این کشور قانون اجرا میشه ؟؟؟
دولت ؟ مردم ؟ ها ؟ چی ؟ اصلا هر کار دلش بخواد میکنه کسی تو این مملکت به نظر مردم کاری نداره . هر کی زورش بیش حکمش بیشتر .
دولت خودش موافقه.اگه نبود که از تلگرام خارج نمیشدن خودشون.چقد ساده اید
به اون کاربربالایی میگم که چرا یه جایی اگه دولت و زیردستانش ممکنه که قانونی رو اجرا نخوان بکنن و دستور از بالایی ها باشد.لطفا نظرم رو بزار
کدام ماده فیلترینگ از110است.هیچ قانون دیگری معتبر نیست.ازبنده بشنوید.
تا فیلترشکن ها هستن غم مخور
الان تلگرام فیلترشدمسله بیکاری فقرجرم وجنایت وفسادناامیدی ناامنی اجتماعی ..حل شدبه جای پاک کردن مسله دنبال حلش باشین
لعنت بهتون خوب دارید یش میرید و نفرت مردم رو روز به روز بیشتر از قبل میکنید نسبت به خودتون، بخدا هیچ چیز زوری نمیشه
فیلترنگیک کار بچه گنه ومردم رابرایکارهای بعدوادار می کند آیا نیروی انتظامیاین همه دیش ماواره جم آوری کردآیا این نیرو خودشان راهمچون نماینده های حضرت ازرا یل ص بدون اطلاع صاحب خانه بخانه های مردم ورودکرد وبا این همه درگیری آیا توانست کاری پیش ببرد یا وفقط برای خودشان این دیشهارا جم آوری میکردن