بررسی علل کاهش کیفیت آب رودخانه میمه
محققان دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام طی یک طرح پژوهشی به بررسی علل کاهش کیفیت آب رودخانه میمه و ارائه راهکارهای علاج بخشی آن پرداختند؛ این طرح به عنوان یکی از طرحهای صنعتی برگزیده دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور معرفی شده است.
خبرگزاری ایسنا: محققان دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام طی یک طرح پژوهشی به بررسی علل کاهش کیفیت آب رودخانه میمه و ارائه راهکارهای علاج بخشی آن پرداختند؛ این طرح به عنوان یکی از طرحهای صنعتی برگزیده دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور معرفی شده است.
نتایج حاصل از این پژوهش، تأثیر سازندهای (لایههای) مختلف زمینشناسی و عوامل ساختاری آنها بر منابع آبی استان و همچنین نوع و میزان تغییر کیفی منابع آبی استان را در نقاط مختلف بیان میکند.
این نتایج با پیشبینی کیفیت و محل تاثیر سازندها برمنابع تغذیهکننده آب مخازن سدهای در دست احداث، پیشنهادات مناسبی بر اساس دادههای ساختاری به دست آمده برای کاهش تاثیر سازندهای نامناسب و بهبود کیفیت منابع آب در مخزن این سدها در اختیار کارشناسان و برنامهریزان طرحهای آبی عمرانی قرار میدهد.
در این مطالعه که توسط دکتر حاجی کریمی عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام انجام شده، مشخص شده که برخی سرشاخههای رودخانه میمه شامل رودخانههای سیول و قدح که از داخل سازند زمینشناسی گچساران منشا میگیرند و آب با لایههای نمکی در تماس است، باعث کاهش کیفیت آب این رودخانه شده و جهت بهبود کیفیت آب سد میمه که در پایین دست این رودخانه در حال اجراست، باید آبهای شور بالادست به کمک لوله به پاییندست سد منتقل شوند تا از کاهش کیفیت آب رودخانه بتوان جلوگیری کرد.
بر اساس اعلام روابط عمومی وزارت علوم، در صورت تامین اعتبار کافی برای اجرای روشهای ارائه شده در این طرح و نظارت بر اجرای آن، علاوه بر آنکه میتواند دستاوردهای این پروژه را دوچندان کند، بلکه باعث گسترش ابعاد این مطالعه به سایر منابع زیرزمین در استان و شهرهای هم جوار جهت بهبود کیفیت منابع آب زیر زمین و سطحی شود.
ارسال نظر